Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Vil ikke slippe Windows XP: Så mange har stadig Windows XP

Windows XP er fortsat verdens næstmest udbredte styresystem, selv om Microsoft lod styresystemet sejle sin egen sø for en måned siden.

Det er knap en måned siden, at Microsoft efter måneders rabalder og advarsler udsendte den sidste sikkerhedsopdatering af det knap 13 år gamle styresystem Windows XP. Eller i hvert fald officielt den sidste, for i sidste uge overraskede Microsoft med en opdatering, som du kan læse mere om her.

Men Windows XP-brugerne holder stadig fast i det gamle styresystem, selv om de er blevet overladt til sig selv som frit bytte for verdens hackere.

Nye målinger fra StatCounter viser nemlig, at 17,6 procent af verdens computere i april måned fortsat kørte med Windows XP.

StatCounter baserer målingen på pageviews på tre millioner websites.

Der er ganske vist tale om et fald (fra 18,61 procent i marts og 38,31 procent i april i fjor), men tendensen er alligevel klar: XP-brugerne holder stadig fast i det gamle styresystem.

Alt tyder dermed på, at der kommer til at gå et godt stykke tid, før Windows XP mister positionen som verdens næstmest udbredte styresystem.

Det mest udbredte styresystem er ifølge målingen Windows 7, der kørte på 55,1 procent af verdens computere i april.

Windows 8 vinder frem

For Microsoft er tallene trods alt gode nyheder.

De viser nemlig også, at Windows 8 og Windows 8.1 stille og roligt vinder frem.

De to styresystemer sidder nu tilsammen på 13,05 procent af det globale styresystem-marked.

Faktisk opnåede Windows 8.1 den største procentuelle fremgang i april og er nu tæt på at overhale Windows 8.

Her er verdens mest udbredte styresystemer

1

Windows 7: 55,11 procent.

2

Windows XP: 17,16 procent.

3

Mac OS X: 7,81 procent.

4

Windows 8: 7,81 procent.

5

Windows 8,1: 5,24 procent.

6

Windows Vista: 3,57 procent.

7

Linux: 1,34 procent.

Læs også:

Ni grunde til at sige nej: Derfor klamrer XP-brugerne sig til XP

Her er skrækscenariet for det døde Windows XP

Dansk politi undviger Windows XP-faren med ultra-simpelt trick

Sådan stjæler hackere fra hæveautomater med Windows XP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.