Artikel top billede

Danmark (næsten) til tops i ny bredbånds-opgørelse

Danmark klarer sig godt i ny, international bredbånds-opgørelse, men er det godt nok?

Danmark stryger næsten helt til tops, når man måler på antallet af kablede bredbåndsforbindelser per 100 indbyggere i forskellige lande.

Det fremgår af en netop offentliggjort årsrapport (PDF) fra ITU, der er interesseorganisation for den globale teleindustri.

Her ligger Danmark på en fjerdeplads med omkring 28 bredbåndsabonnementer på over 10 Mbit/s per 100 indbyggere - kun overgået af Sydkorea, Frankrig og Island.

Dermed ligger vi også bedre placeret end stort set alle de lande, vi normalt sammenligner os med, når man måler på dette bredbånds-parameter.

Ikke desto mindre har der i de senere år været en heftig debat herhjemme om, hvordan vi sikrer, at alle danskere har mulighed for højhastigheds-bredbånd, fordi der stadig er dele af landet, hvor det ikke lader sig gøre.

Mobiltelefoner er et globalt fænomen

ITU vurderer i rapporten, at der ved udgangen af 2014 vil være syv milliarder mobilabonnementer på verdensplan.

Selvom det tal lyder ganske højt, kan man i rapporten læse, at væksten faktisk ligger på det hidtil laveste niveau, 2,6 procent på verdensplan.

Det er i høj grad er et udtryk for, at rigtig mange lande efterhånden er ved at være godt med på mobil-bølgen.

Det er i Afrika og Stillehavsregionen at væksten i antallet af nye abonnementer er højest, mens eksempelvis Europa for længst er nået et niveau, hvor der er flere abonnementer, end der er borgere.

Mobile forbindelser buldrer frem

Antallet af mobile bredbånds-abonnementer vil ifølge ITU i 2014 nå op 2,3 milliarder, så der er tale om en global penetration på 32 procent.

Det er interessant, at mobilt bredbånds-penetrationen i Europa er verdens højeste med 64 procent, mens eksempelvis Afrika ligger på 19 procent ifølge rapporten.

Det er generelt i udviklingslandene, at både teleoperatører og indholdsleverandører har udsigt til den største vækst i de kommende år.

Det er ikke mindst mobile bredbåndsløsninger via smartphones, der ventes meget af - og det er en af grundene til, at it-kendisser som Mark Zuckerberg fra Facebook og Eric Schmidt fra Google ofte taler om udfordringerne og mulighederne på de nye markeder.

Læs også:

Helt vildt og tovligt: Så meget knuselsker vi WiFi

Mark Zuckerberg: Her er mit næste store projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere