Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Danmark (næsten) til tops i ny bredbånds-opgørelse

Danmark klarer sig godt i ny, international bredbånds-opgørelse, men er det godt nok?

Danmark stryger næsten helt til tops, når man måler på antallet af kablede bredbåndsforbindelser per 100 indbyggere i forskellige lande.

Det fremgår af en netop offentliggjort årsrapport (PDF) fra ITU, der er interesseorganisation for den globale teleindustri.

Her ligger Danmark på en fjerdeplads med omkring 28 bredbåndsabonnementer på over 10 Mbit/s per 100 indbyggere - kun overgået af Sydkorea, Frankrig og Island.

Dermed ligger vi også bedre placeret end stort set alle de lande, vi normalt sammenligner os med, når man måler på dette bredbånds-parameter.

Ikke desto mindre har der i de senere år været en heftig debat herhjemme om, hvordan vi sikrer, at alle danskere har mulighed for højhastigheds-bredbånd, fordi der stadig er dele af landet, hvor det ikke lader sig gøre.

Mobiltelefoner er et globalt fænomen

ITU vurderer i rapporten, at der ved udgangen af 2014 vil være syv milliarder mobilabonnementer på verdensplan.

Selvom det tal lyder ganske højt, kan man i rapporten læse, at væksten faktisk ligger på det hidtil laveste niveau, 2,6 procent på verdensplan.

Det er i høj grad er et udtryk for, at rigtig mange lande efterhånden er ved at være godt med på mobil-bølgen.

Det er i Afrika og Stillehavsregionen at væksten i antallet af nye abonnementer er højest, mens eksempelvis Europa for længst er nået et niveau, hvor der er flere abonnementer, end der er borgere.

Mobile forbindelser buldrer frem

Antallet af mobile bredbånds-abonnementer vil ifølge ITU i 2014 nå op 2,3 milliarder, så der er tale om en global penetration på 32 procent.

Det er interessant, at mobilt bredbånds-penetrationen i Europa er verdens højeste med 64 procent, mens eksempelvis Afrika ligger på 19 procent ifølge rapporten.

Det er generelt i udviklingslandene, at både teleoperatører og indholdsleverandører har udsigt til den største vækst i de kommende år.

Det er ikke mindst mobile bredbåndsløsninger via smartphones, der ventes meget af - og det er en af grundene til, at it-kendisser som Mark Zuckerberg fra Facebook og Eric Schmidt fra Google ofte taler om udfordringerne og mulighederne på de nye markeder.

Læs også:

Helt vildt og tovligt: Så meget knuselsker vi WiFi

Mark Zuckerberg: Her er mit næste store projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.