Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Helt vildt og tovligt: Så meget knuselsker vi Wi-Fi

Der skrues godt op for de trådløse signaler ude i dagligstuerne. Det giver en masse fordele - men også en masse udfordringer.

Med Wi-Fi som den helt centrale teknologi vokser antallet af hjemmenetværk ganske dramatisk i disse år.

Det skriver analysefirmaet ABI Research i en ny opgørelse, hvor det fremgår, at hjemmenetværks-penetrationen på verdensplan var 24,8 procent sidste år - og at det vil være steget til 33,2 procent i 2018.

Den vækst skyldes i høj grad, at bredbånds-udbredelsen vokser, og at video-tjenesterne også hitter hos forbrugerne.

Det er ikke overraskende stadig de mere modne markeder, der fører an med Wi-Fi-udbredelsen, mens det går noget langsommere på de markeder, hvor internettet først nu er ved at slå igennem.

"Wi-Fi forbliver den vigtigste netværks-teknologi, men til trods for et konstant voksende antal forbundne enheder i hjemmene vil efterspørgslen på næste generations trådløse teknologier formentlig ske via normale opgraderings-cyklusser frem for i form af teknologi-drevne indkøb," lyder det fra ABI Research.

Det kablede netværk fortsætter dog ifølge analysefirmaet også med at være relevant i de private hjem, selv om den trådløse tendens vinder frem.

Både fordele og ulemper

Den øgede brug af Wi-Fi har samtidig den sidegevinst, at det er med til at aflaste mobilnetværk i forhold til data-forbruget.

En EU-rapport har eksempelvis estimeret, at Wi-Fi vil stå for 78 procent af data-trafikken til smartphones og tablets i 2016 - og at man til den tid kan spare op imod 200 milliarder euro på mindre omkostninger til mobilnetværk i EU, fordi Wi-Fi aflaster netværkene.

Der er dog også betydelige udfordringer med den øgede brug af Wi-Fi.

Blandt andet har de mange trådløse signaler det med at forstyrre hinanden i specielt tæt bebyggede områder, og samtidig går en del af internet-hastigheden tabt, når man anvender trådløse frem for kablede forbindelser.

Der er også stadig alt for ofte problemer med sikkerheden i Wi-Fi-routerne, der potentielt kan være den nemmeste vej til brugernes private data.

Forklaringen er blandt andet huller i firmwaren og manglen på ordentlige adgangskoder - læs mere om det her.

Men alt i alt må det siges, at Wi-Fi allerede har sejret - og fortsat ventes at gøre det - i det moderne, digitale hjem.

Læs også:

Bøvl med Wi-Fi? Sådan toptuner du det trådløse net

Derfor er det ikke længere fy fy at dele sit Wi-Fi

Derfor er Wi-Fi altafgørende for det mobile internet

Firmware-fadæserne rammer os igen og igen: Her er forklaringen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere