Artikel top billede

Dur ikke længere: Antivirus er slet ikke godt nok

Hvis du tror, at din computer er sikret imod de it-kriminelles påfund med en antivirus-løsning, kan du godt tro om igen. Det erkender verdens største leverandør af antivirus-software nu.

"Antivirus er dødt."

Det udtaler Brian Dye, senior vice president i Symantec, til Wall Street Journal.

Symantec, der i øvrigt for nylig fyrede den administrerende direktør efter nogle dårlige resultater, hører til blandt verdens største softwarevirksomheder, og er suverænt verdens største leverandører af sikkerheds-løsninger.

Men Symantec, der blev stiftet i Californien helt tilbage i 1982 og i dag har flere end 20.000 ansatte, bliver udfordret af både konkurrenterne og de it-kriminelle.

"Vi ser ikke længere antivirus som en pengemaskine på nogen måde," siger Brian Dye, der står i spidsen for at genopfinde Symantec ifølge Wall Street Journal.

Det store paradigmeskift for Symantec og mange af konkurrenterne er, at man ikke længere kun koncentrerer sig om at lave sikkerheds-løsninger, der skal hindre, at hackere og al den ondsindede software slipper ind.

I stigende grad tager man udgangspunkt i, at det vil ske - og så handler det i stedet op at kunne spotte det og minimere skaderne.

Symantec arbejder ifølge avisen på at lave teknologier, der kan hjælpe kunderne i forhold den mere avancerede malware og de moderne angrebsmetoder.

Fanger kun 45 procent

Og Symantec erkender åbent, at der skal ske forandringer for virksomheden og dens produkter, der kæmper en hård kamp på en konkurrencepræget marked.

"Én ting er at sidde der og bliver frustreret. Noget andet er handle på det, at få sig taget sammen og spille det spil, du skulle have spillet fra starten af," siger Brian Dye til Wall Street Journal.

Han anslår, at traditionel antivirus i dag kun opsnapper omkring 45 procent af de it-angreb, der finder sted.

Samtidig forklarer han dog, at Symantecs antivirus allerede har udviklet sig til at handle om mere end antivirus: Løsningen indeholder blandt andet en password-manager, spam-filter og et filter, der scanner eksempelvis Facebook for mistænkelige links.

Moderniseringsstyrelsen har i øvrigt valgt Symantec som et af to selskaber, der skal tage hånd om it-sikkerheden i staten i de næste tre år og dermed levere løsninger til blandt andet politiet, PET, Skat og de øvrige statslige institutioner.

Læs også:

Så ofte udsendes en sikkerhedsopdatering til din maskine

Så er det slut: It-gigant fyrer topchefen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere