Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Dur ikke længere: Antivirus er slet ikke godt nok

Hvis du tror, at din computer er sikret imod de it-kriminelles påfund med en antivirus-løsning, kan du godt tro om igen. Det erkender verdens største leverandør af antivirus-software nu.

"Antivirus er dødt."

Det udtaler Brian Dye, senior vice president i Symantec, til Wall Street Journal.

Symantec, der i øvrigt for nylig fyrede den administrerende direktør efter nogle dårlige resultater, hører til blandt verdens største softwarevirksomheder, og er suverænt verdens største leverandører af sikkerheds-løsninger.

Men Symantec, der blev stiftet i Californien helt tilbage i 1982 og i dag har flere end 20.000 ansatte, bliver udfordret af både konkurrenterne og de it-kriminelle.

"Vi ser ikke længere antivirus som en pengemaskine på nogen måde," siger Brian Dye, der står i spidsen for at genopfinde Symantec ifølge Wall Street Journal.

Det store paradigmeskift for Symantec og mange af konkurrenterne er, at man ikke længere kun koncentrerer sig om at lave sikkerheds-løsninger, der skal hindre, at hackere og al den ondsindede software slipper ind.

I stigende grad tager man udgangspunkt i, at det vil ske - og så handler det i stedet op at kunne spotte det og minimere skaderne.

Symantec arbejder ifølge avisen på at lave teknologier, der kan hjælpe kunderne i forhold den mere avancerede malware og de moderne angrebsmetoder.

Fanger kun 45 procent

Og Symantec erkender åbent, at der skal ske forandringer for virksomheden og dens produkter, der kæmper en hård kamp på en konkurrencepræget marked.

"Én ting er at sidde der og bliver frustreret. Noget andet er handle på det, at få sig taget sammen og spille det spil, du skulle have spillet fra starten af," siger Brian Dye til Wall Street Journal.

Han anslår, at traditionel antivirus i dag kun opsnapper omkring 45 procent af de it-angreb, der finder sted.

Samtidig forklarer han dog, at Symantecs antivirus allerede har udviklet sig til at handle om mere end antivirus: Løsningen indeholder blandt andet en password-manager, spam-filter og et filter, der scanner eksempelvis Facebook for mistænkelige links.

Moderniseringsstyrelsen har i øvrigt valgt Symantec som et af to selskaber, der skal tage hånd om it-sikkerheden i staten i de næste tre år og dermed levere løsninger til blandt andet politiet, PET, Skat og de øvrige statslige institutioner.

Læs også:

Så ofte udsendes en sikkerhedsopdatering til din maskine

Så er det slut: It-gigant fyrer topchefen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.