Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Disse virksomheder vil it-studerende helst arbejde for

De kommende hjerner fra de danske universiteter er ikke i tvivl om hvilke virksomheder, de helst ville arbejde for, hvis de selv kunne vælge. Se de mest attraktive it-firmaer her.

Skulle danske it-studerende helst selv vælge, havde de et arbejde hos de store amerikanske giganter som Google, Microsoft og IBM.

Dog ligger der også store danske virksomheder som Lego, Novo Nordisk, Bang & Olufsen og A.P. Møller Mærsk i toppen af ønskelisten.

Det viser en undersøgelse lavet af Universum, der har spurgt over 9.000 studerende fordel på it-studier, ingeniør, naturvidenskab, økonomi og jura fra 10 danske universiteter.

"I forhold til sidste år er det fortsat de samme virksomheder, som ligger allerøverst på de studerendes ønskeliste. Det tyder på, at arbejdsgiverne har et tydeligt og veldefineret employer brand, som de studerende sætter pris på," siger Jesper Dansholm, direktør for Universum i Danmark i en kommentar til undersøgelsen.

Listens absolutte 'tabere' er ATEA og CGI, der er rutsjet 14 og 17 pladser ned af listen i forhold til sidste år, imens virksomheder som Nets og Accenture er de største højdespringere.

Undersøgelsen er en årlig undersøgelse, og den viser desuden, at de mange studerende oplyser næsten dobbelt så mange ønskejobs, som for ti år siden.

En tese som Universum forklarer med at internettets lette adgang til information.

Fokus på bløde karrieremål
De danske it-studerende, og de resterende spurgt i undersøgelsen, har stort fokus på de mere bløde aspekter hos et job, når der oses efter jobmuligheder.

Næsten halvdelen af de adspurgte mente, at et udfordrende job, at arbejde for en god sag samt have en god balance mellem privatliv og arbejde er de vigtigste faktorer for jobsøgningen.

Kun en tredjedel går efter en lederstilling.

Samtidig er det også virksomhedens kultur, kollegaer og jobindhold der vejes vigtigere end virksomhedsimage, høj løn og muligheden for at blive forfremmet.

En tendens der har ændret sig siden Universum startede sin undersøgelse for 25 år siden.

"Universum har i 25 år lavet denne type undersøgelser. I starten vægtede hårde værdier såsom løn og en klar og hurtig vej til at blive leder højest. Men det er vendt helt på hovedet nu. Faktisk er billedet af, at en god karriere er lig med at blive leder, krakeleret fuldstændigt," siger Jesper Dansholm.

Eftersom Universum Student Survey gennemføres hvert år, er det også muligt at pege på, hvilke virksomheder, der er gået mest tilbage på listen siden sidste år:

Blandt it-studerende har CGI tabt flest pladser med et fald fra nummer 30 til 47, efterfulgt af ATEA (28 -> 42), Siemens (9 -> 20), Rambøll (14 -> 24) og HP (22 -> 31).

Blandt business-studerende har Grundfos tabt flest pladser med et fald fra nummer 23 til 41, efterfulgt af Nokia (52 -> 73), Rockwool (68 -> 86), Du Pont (Danisco) (79 -> 97) og KMD (61 -> 75).

Du kan læse mere om undersøgelsen på Univesums egen hjemmeside.

Læs også: Disse firmaer vil danske it-folk helst arbejde for
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere