Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Disse virksomheder vil it-studerende helst arbejde for

De kommende hjerner fra de danske universiteter er ikke i tvivl om hvilke virksomheder, de helst ville arbejde for, hvis de selv kunne vælge. Se de mest attraktive it-firmaer her.

Skulle danske it-studerende helst selv vælge, havde de et arbejde hos de store amerikanske giganter som Google, Microsoft og IBM.

Dog ligger der også store danske virksomheder som Lego, Novo Nordisk, Bang & Olufsen og A.P. Møller Mærsk i toppen af ønskelisten.

Det viser en undersøgelse lavet af Universum, der har spurgt over 9.000 studerende fordel på it-studier, ingeniør, naturvidenskab, økonomi og jura fra 10 danske universiteter.

"I forhold til sidste år er det fortsat de samme virksomheder, som ligger allerøverst på de studerendes ønskeliste. Det tyder på, at arbejdsgiverne har et tydeligt og veldefineret employer brand, som de studerende sætter pris på," siger Jesper Dansholm, direktør for Universum i Danmark i en kommentar til undersøgelsen.

Listens absolutte 'tabere' er ATEA og CGI, der er rutsjet 14 og 17 pladser ned af listen i forhold til sidste år, imens virksomheder som Nets og Accenture er de største højdespringere.

Undersøgelsen er en årlig undersøgelse, og den viser desuden, at de mange studerende oplyser næsten dobbelt så mange ønskejobs, som for ti år siden.

En tese som Universum forklarer med at internettets lette adgang til information.

Fokus på bløde karrieremål
De danske it-studerende, og de resterende spurgt i undersøgelsen, har stort fokus på de mere bløde aspekter hos et job, når der oses efter jobmuligheder.

Næsten halvdelen af de adspurgte mente, at et udfordrende job, at arbejde for en god sag samt have en god balance mellem privatliv og arbejde er de vigtigste faktorer for jobsøgningen.

Kun en tredjedel går efter en lederstilling.

Samtidig er det også virksomhedens kultur, kollegaer og jobindhold der vejes vigtigere end virksomhedsimage, høj løn og muligheden for at blive forfremmet.

En tendens der har ændret sig siden Universum startede sin undersøgelse for 25 år siden.

"Universum har i 25 år lavet denne type undersøgelser. I starten vægtede hårde værdier såsom løn og en klar og hurtig vej til at blive leder højest. Men det er vendt helt på hovedet nu. Faktisk er billedet af, at en god karriere er lig med at blive leder, krakeleret fuldstændigt," siger Jesper Dansholm.

Eftersom Universum Student Survey gennemføres hvert år, er det også muligt at pege på, hvilke virksomheder, der er gået mest tilbage på listen siden sidste år:

Blandt it-studerende har CGI tabt flest pladser med et fald fra nummer 30 til 47, efterfulgt af ATEA (28 -> 42), Siemens (9 -> 20), Rambøll (14 -> 24) og HP (22 -> 31).

Blandt business-studerende har Grundfos tabt flest pladser med et fald fra nummer 23 til 41, efterfulgt af Nokia (52 -> 73), Rockwool (68 -> 86), Du Pont (Danisco) (79 -> 97) og KMD (61 -> 75).

Du kan læse mere om undersøgelsen på Univesums egen hjemmeside.

Læs også: Disse firmaer vil danske it-folk helst arbejde for




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere