Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Disse virksomheder vil it-studerende helst arbejde for

De kommende hjerner fra de danske universiteter er ikke i tvivl om hvilke virksomheder, de helst ville arbejde for, hvis de selv kunne vælge. Se de mest attraktive it-firmaer her.

Skulle danske it-studerende helst selv vælge, havde de et arbejde hos de store amerikanske giganter som Google, Microsoft og IBM.

Dog ligger der også store danske virksomheder som Lego, Novo Nordisk, Bang & Olufsen og A.P. Møller Mærsk i toppen af ønskelisten.

Det viser en undersøgelse lavet af Universum, der har spurgt over 9.000 studerende fordel på it-studier, ingeniør, naturvidenskab, økonomi og jura fra 10 danske universiteter.

"I forhold til sidste år er det fortsat de samme virksomheder, som ligger allerøverst på de studerendes ønskeliste. Det tyder på, at arbejdsgiverne har et tydeligt og veldefineret employer brand, som de studerende sætter pris på," siger Jesper Dansholm, direktør for Universum i Danmark i en kommentar til undersøgelsen.

Listens absolutte 'tabere' er ATEA og CGI, der er rutsjet 14 og 17 pladser ned af listen i forhold til sidste år, imens virksomheder som Nets og Accenture er de største højdespringere.

Undersøgelsen er en årlig undersøgelse, og den viser desuden, at de mange studerende oplyser næsten dobbelt så mange ønskejobs, som for ti år siden.

En tese som Universum forklarer med at internettets lette adgang til information.

Fokus på bløde karrieremål
De danske it-studerende, og de resterende spurgt i undersøgelsen, har stort fokus på de mere bløde aspekter hos et job, når der oses efter jobmuligheder.

Næsten halvdelen af de adspurgte mente, at et udfordrende job, at arbejde for en god sag samt have en god balance mellem privatliv og arbejde er de vigtigste faktorer for jobsøgningen.

Kun en tredjedel går efter en lederstilling.

Samtidig er det også virksomhedens kultur, kollegaer og jobindhold der vejes vigtigere end virksomhedsimage, høj løn og muligheden for at blive forfremmet.

En tendens der har ændret sig siden Universum startede sin undersøgelse for 25 år siden.

"Universum har i 25 år lavet denne type undersøgelser. I starten vægtede hårde værdier såsom løn og en klar og hurtig vej til at blive leder højest. Men det er vendt helt på hovedet nu. Faktisk er billedet af, at en god karriere er lig med at blive leder, krakeleret fuldstændigt," siger Jesper Dansholm.

Eftersom Universum Student Survey gennemføres hvert år, er det også muligt at pege på, hvilke virksomheder, der er gået mest tilbage på listen siden sidste år:

Blandt it-studerende har CGI tabt flest pladser med et fald fra nummer 30 til 47, efterfulgt af ATEA (28 -> 42), Siemens (9 -> 20), Rambøll (14 -> 24) og HP (22 -> 31).

Blandt business-studerende har Grundfos tabt flest pladser med et fald fra nummer 23 til 41, efterfulgt af Nokia (52 -> 73), Rockwool (68 -> 86), Du Pont (Danisco) (79 -> 97) og KMD (61 -> 75).

Du kan læse mere om undersøgelsen på Univesums egen hjemmeside.

Læs også: Disse firmaer vil danske it-folk helst arbejde for
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.