Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Omstridt it-firma kan miste store iPhone-ordrer

Omstridt it-leverandør mister måske en stor del af Apples kommende iPhone-produktion, som i stedet ryger i hænderne på en konkurrent.

Mens taiwanske Foxconn i flere år har været Apples produktionsdarling, ser det nu ud til, at den omstridte leverandør mister store dele af Apples kommende iPhone 6-produktion.

I stedet får ligeledes taiwanske Pegatron overdraget en ordre på omkring 15 procent af den kommende iPhone 6-produktion af de 4,7 tommer store telefoner, der forventes at blive lanceret til september.

Det svarer i runde tal til, at Pegatron skal producere omkring 50 millioner enheder i en blanding af spritnye modeller og ældre versioner af Apples storsælgende mobiltelefon.

Det skriver The Register efter at have gennempløjet en rapport fra Taiwans Industrial and Commercial Times.

Har sine egne ulykker

Med den seneste rygtestrøm om Pegatrons kommende iPhone-produktion bliver der muligvis sat en prop i mange spekulationer om, hvad Apple egentlig skal bruge sin relativt nye leverandør til.

Samtidig er den nye spiller ved Apples samlebåndsproduktion en kold klud i ansigtet på konkurrenten Foxconn, som ellers i flere år har været kendt og ikke mindst berygtet som en af Apples hofleverandører.

Muligvis er det den meget negative omtale om arbejdsvilkårene på Foxconn-fabrikkerne, der har fået Apple til at træffe beslutningen om, at få en større portion af de kommende telefoner produceret hos Pegatron. Det melder historien fra The Register dog intet om.

Pegatron kan samtidig ikke sige sig fri fra uheld på selskabets egne fabrikker.

Tilbage i 2011 var der en eksplosion på en af virksomhedens fabrikker i Shanghai, hvor 61 kom til skade, mens Pegatron sidste år havde mindst fem såkaldte 'uforklarlige' dødsfald på samvittigheden.

Blandt de døde var dengang den 15-årige dreng Shi Zhaokun, der ifølge Appleinsider havde løjet sig ind til en stilling på fabrikken ved at sige, at han var 20 år.

Læs også:

Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Dette firma skal bygge din næste iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.