Artikel top billede

Omstridt it-firma kan miste store iPhone-ordrer

Omstridt it-leverandør mister måske en stor del af Apples kommende iPhone-produktion, som i stedet ryger i hænderne på en konkurrent.

Mens taiwanske Foxconn i flere år har været Apples produktionsdarling, ser det nu ud til, at den omstridte leverandør mister store dele af Apples kommende iPhone 6-produktion.

I stedet får ligeledes taiwanske Pegatron overdraget en ordre på omkring 15 procent af den kommende iPhone 6-produktion af de 4,7 tommer store telefoner, der forventes at blive lanceret til september.

Det svarer i runde tal til, at Pegatron skal producere omkring 50 millioner enheder i en blanding af spritnye modeller og ældre versioner af Apples storsælgende mobiltelefon.

Det skriver The Register efter at have gennempløjet en rapport fra Taiwans Industrial and Commercial Times.

Har sine egne ulykker

Med den seneste rygtestrøm om Pegatrons kommende iPhone-produktion bliver der muligvis sat en prop i mange spekulationer om, hvad Apple egentlig skal bruge sin relativt nye leverandør til.

Samtidig er den nye spiller ved Apples samlebåndsproduktion en kold klud i ansigtet på konkurrenten Foxconn, som ellers i flere år har været kendt og ikke mindst berygtet som en af Apples hofleverandører.

Muligvis er det den meget negative omtale om arbejdsvilkårene på Foxconn-fabrikkerne, der har fået Apple til at træffe beslutningen om, at få en større portion af de kommende telefoner produceret hos Pegatron. Det melder historien fra The Register dog intet om.

Pegatron kan samtidig ikke sige sig fri fra uheld på selskabets egne fabrikker.

Tilbage i 2011 var der en eksplosion på en af virksomhedens fabrikker i Shanghai, hvor 61 kom til skade, mens Pegatron sidste år havde mindst fem såkaldte 'uforklarlige' dødsfald på samvittigheden.

Blandt de døde var dengang den 15-årige dreng Shi Zhaokun, der ifølge Appleinsider havde løjet sig ind til en stilling på fabrikken ved at sige, at han var 20 år.

Læs også:

Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Dette firma skal bygge din næste iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere