Artikel top billede

Google i gang med test: Sådan kommer din Gmail måske til at se ud

Google er i gang med at afprøve flere meget markante ændringer i Gmail.

Google er angiveligt i gang med at teste en række større ændringer i Gmail, der står til at få ret markante ændringer i designet, hvis de pågældende test falder tilfredsstillende ud.

Der er i de seneste dage blevet lækket flere billeder af det mulige redesign af Gmail på Geek.com.

Af billederne fremgår det, at Google blandt andet er i gang med at afprøve mulighederne for at indføre en 'snooze'-effekt i mailboksen, så gamle mails kan sendes tilbage til toppen af mail-bunken efter et fastsat tidsrum.

Google har ingen kommentarer til de lækkede eksempler. Det er da heller ikke givet, at ændringerne vil blive implementeret i Gmail.

Mobilt fokus

Generelt tyder den testede version på, at Google har fokus på mobility og muligheden for nemmere at læse og håndtere mail på farten.

Dette gælder blandt andet muligheden for nemt at springe fra mail til forskellige nyheds- og indkøbsfunktioner uden først at skifte apps. I stedet vil det hele kunne klares fra selve Gmail-miljøet.

Analytiker Patrick Moorhead fra analysehuset Moor Insights & Strategy siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at de testede muligheder tyder på, at der kan være simplificering af Gmail på vej.

"Jeg gætter på, at Google har fået tilbagemeldinger om, at selskabets dobbelte bruger-grænseflade - med en vandret og en lodret - opfattes som forvirrende. Tabs er jo helt væk og er her erstattet af navigation langs højre kant," siger han.

Hertil kommer, at billederne af den testede Gmail-version tyder på, at Google vil forsøge at promovere chat/video/samtale-tjenesten Hangouts i Gmail.

I hvert fald er Hangouts blevet hævet fra nederste venstre hjørne på Gmail-siden til en langt tydeligere position i øverste højre hjørne.

"Det er klart, at Google vil have bedre integration med Google+, og det her er en offensiv måde at gøre det på," siger Patrick Moorhead til Computerworlds nyhedsbureau.

Læs også:

Google stopper systematisk scanning af 30 millioner Gmail-konti

Advarsel efter blødende sikkerhedshul: Skift dit password til Gmail og Facebook

Logning: Løbet er kørt forlængst - 'de' ved allerede alt om dig

Styresystemernes tid er ved at være omme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere