Artikel top billede

Google i gang med test: Sådan kommer din Gmail måske til at se ud

Google er i gang med at afprøve flere meget markante ændringer i Gmail.

Google er angiveligt i gang med at teste en række større ændringer i Gmail, der står til at få ret markante ændringer i designet, hvis de pågældende test falder tilfredsstillende ud.

Der er i de seneste dage blevet lækket flere billeder af det mulige redesign af Gmail på Geek.com.

Af billederne fremgår det, at Google blandt andet er i gang med at afprøve mulighederne for at indføre en 'snooze'-effekt i mailboksen, så gamle mails kan sendes tilbage til toppen af mail-bunken efter et fastsat tidsrum.

Google har ingen kommentarer til de lækkede eksempler. Det er da heller ikke givet, at ændringerne vil blive implementeret i Gmail.

Mobilt fokus

Generelt tyder den testede version på, at Google har fokus på mobility og muligheden for nemmere at læse og håndtere mail på farten.

Dette gælder blandt andet muligheden for nemt at springe fra mail til forskellige nyheds- og indkøbsfunktioner uden først at skifte apps. I stedet vil det hele kunne klares fra selve Gmail-miljøet.

Analytiker Patrick Moorhead fra analysehuset Moor Insights & Strategy siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at de testede muligheder tyder på, at der kan være simplificering af Gmail på vej.

"Jeg gætter på, at Google har fået tilbagemeldinger om, at selskabets dobbelte bruger-grænseflade - med en vandret og en lodret - opfattes som forvirrende. Tabs er jo helt væk og er her erstattet af navigation langs højre kant," siger han.

Hertil kommer, at billederne af den testede Gmail-version tyder på, at Google vil forsøge at promovere chat/video/samtale-tjenesten Hangouts i Gmail.

I hvert fald er Hangouts blevet hævet fra nederste venstre hjørne på Gmail-siden til en langt tydeligere position i øverste højre hjørne.

"Det er klart, at Google vil have bedre integration med Google+, og det her er en offensiv måde at gøre det på," siger Patrick Moorhead til Computerworlds nyhedsbureau.

Læs også:

Google stopper systematisk scanning af 30 millioner Gmail-konti

Advarsel efter blødende sikkerhedshul: Skift dit password til Gmail og Facebook

Logning: Løbet er kørt forlængst - 'de' ved allerede alt om dig

Styresystemernes tid er ved at være omme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.