Artikel top billede

Google i gang med test: Sådan kommer din Gmail måske til at se ud

Google er i gang med at afprøve flere meget markante ændringer i Gmail.

Google er angiveligt i gang med at teste en række større ændringer i Gmail, der står til at få ret markante ændringer i designet, hvis de pågældende test falder tilfredsstillende ud.

Der er i de seneste dage blevet lækket flere billeder af det mulige redesign af Gmail på Geek.com.

Af billederne fremgår det, at Google blandt andet er i gang med at afprøve mulighederne for at indføre en 'snooze'-effekt i mailboksen, så gamle mails kan sendes tilbage til toppen af mail-bunken efter et fastsat tidsrum.

Google har ingen kommentarer til de lækkede eksempler. Det er da heller ikke givet, at ændringerne vil blive implementeret i Gmail.

Mobilt fokus

Generelt tyder den testede version på, at Google har fokus på mobility og muligheden for nemmere at læse og håndtere mail på farten.

Dette gælder blandt andet muligheden for nemt at springe fra mail til forskellige nyheds- og indkøbsfunktioner uden først at skifte apps. I stedet vil det hele kunne klares fra selve Gmail-miljøet.

Analytiker Patrick Moorhead fra analysehuset Moor Insights & Strategy siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at de testede muligheder tyder på, at der kan være simplificering af Gmail på vej.

"Jeg gætter på, at Google har fået tilbagemeldinger om, at selskabets dobbelte bruger-grænseflade - med en vandret og en lodret - opfattes som forvirrende. Tabs er jo helt væk og er her erstattet af navigation langs højre kant," siger han.

Hertil kommer, at billederne af den testede Gmail-version tyder på, at Google vil forsøge at promovere chat/video/samtale-tjenesten Hangouts i Gmail.

I hvert fald er Hangouts blevet hævet fra nederste venstre hjørne på Gmail-siden til en langt tydeligere position i øverste højre hjørne.

"Det er klart, at Google vil have bedre integration med Google+, og det her er en offensiv måde at gøre det på," siger Patrick Moorhead til Computerworlds nyhedsbureau.

Læs også:

Google stopper systematisk scanning af 30 millioner Gmail-konti

Advarsel efter blødende sikkerhedshul: Skift dit password til Gmail og Facebook

Logning: Løbet er kørt forlængst - 'de' ved allerede alt om dig

Styresystemernes tid er ved at være omme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere