Artikel top billede

Politiet: Otte unge danskere er sigtet for hacking

Otte unge mænd fra hele landet er i politiets søgelys efter at have anvendt et hackerværktøj, der kan overtage din computer. Sigtelserne i Danmark er en del af en stor international aktion.

Det er ikke uden konsekvenser at købe sig adgang til hackerværktøjer på nettet.

Politiet har nemlig sigtet otte mænd, der på nettet har købt og anvendt programmet Blackshades, som gør det muligt at overtage kontrollen med andre personers computer.

Ud over adgang til dokumenter og billeder på computeren kan det også lade sig gøre at fjernstyre offerets webcam.

Det fortæller Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

15 lande involveret

I alt blev der ransaget ni steder over hele landet, og otte personer er indtil nu sigtet og afhørt.

Politiet oplyser, at efterforskningen har involveret en række lande over hele kloden.

Sideløbende med ransagningerne i Danmark blev der således gennemført lignende aktioner i 15 andre lande.

Efterforskningen er foregået i samarbejde med både det amerikanske forbundspoliti, FBI, det europæiske juridiske samarbejde, Eurojust, og det Europæiske Cybercrime Center under Europol.

"Der er tale om et internationalt politisamarbejde. Aktionen her viser, at det ikke er risikofrit at begå denne type kriminalitet," siger vicepolitiinspektør Johnny Lundberg fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3, og fortsætter:

"Hvis man ved, hvad man skal kigge efter, er det alt for nemt at få adgang til hackerværktøjer på nettet. Lige pludselig er man i gang med noget, der er dybt kriminelt, og det kan man risikere at få en alvorlig straf for."

De sigtede er alle unge mænd mellem 16 og 24 år.

Sigtelsen sker på baggrund af straffeloven og kan i alvorlige tilfælde give op til seks års fængsel. Efterforskningen skal nu klarlægge omfanget af hackernes færden i cyberspace, lyder det fra politiet.

Læs også:
Alarm: EU-afstemning i fare for russiske hackerangreb

Eksplosion i datakriminalitet: Nu opruster dansk politi

Cyber-politi: Derfor er det svært at finde de kriminelle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere