Artikel top billede

Her er dommen over Microsofts nye tablet - Surface Pro 3

Anmelderne er efter første gennemsyn af Microsofts spritnye tablet-computer, Surface Pro 3, enige. Se deres dom over maskinen her.

Rigtig lækker, men for dyr.

Sådan lyder den umiddelbare dom fra flere sider af Microsofts nye tablet-computer, Surface Pro 3, som selskabet netop har lanceret.

Det kan du læse mere om her: Microsoft offentliggør ny og endnu tyndere tablet.

Ingen har endnu nået at bringe konkrete anmeldelser af computeren, som Microsoft vil forsøge at positionere som et reelt alternativ til bærbare computere.

Og det er maskinen faktisk i stand til, lyder førstehåndsindtrykket fra flere sider.

Den udsendte fra Computerworlds amerikanske nyhedsbureau vurderer, at Surface Pro 3 er både "tyndere, hurtigere og lettere" end tidligere Surface Pro-modeller, mens det er 'behageligt' at læse på 12 tommer skærmen.

Han mener, at den nye tablet-computer "føles lettere i hånden", selv om den har større skærm end sine forgængere.

"I et pc-marked, der er desperat efter innovation, lyser Surface Pro 3 op blandt de hybride laptop-modeller fra andre producenter," skriver han.

Ifølge Microsoft er skærmens størrelse ganske vital i bestræbelserne på at få tablet-computeren til at udfordre laptop-markedet.

Brugerne vil nemlig have skærme så store, at de kan arbejde på dem hele dagen. Og her har Microsoft forsøgt at designe den nye Surface-computer på en måde, så den er en tablet, når brugerne ønsker det, og en bærbar, når de ønsker det.

"Tablet-computeren booter på få sekunder og loader applikationer hurtigere end min nuværende laptop, der er udstyret med Intel Ivy Bridge," skriver Computerworlds mand.

Han hæfter sig også ved den nye Surfaces særlige notatfunktion, hvor brugeren kan anvende en stylus til at skrive notater på skærmen.

The Verge peger på Surface Pro 3's nye 'støtteben' og cover-tastatur, der tilsammen øger tablet-computerens såkaldte 'lapability.'

Godt tastatur

The Verge skriver, at det nye cover-tastatur er "enormt meget bedre end på de tidligere modeller," ligesom det nu har bag-belysning.

Førstehånds-indtryk fra The Verge: "Der er en masse ting, som vi kan lide her."

Gadget-sitet Engadget skriver, at Surface Pro 3 er "forbavsende tynd og let", når man tager i betragtning, at den faktisk er ret stor og med så mange hestekræfter, at den kan "erstatte komplette Ultrabook-computere."

Slashgear skriver, at det nye 'støtteben' virker rigtigt godt, og at det angiveligt er resultatet af 'tre års arbejde.'

Det har "god balance og justeres nemt", ligesom det åbner og lukker glat og glidende.

Men der er lige det med prisen.

Du kan se de danske priser på Surfacen her.

"Vi mangler fortsat at se, hvor mange mennesker der egentlig er klar til at betale for alt dette," lyder det fra Slashgear.

Prisen er høj selv for "en vel-konstrueret tablet-computer," lyder det.

Samme holdning har Computerworlds egen anmelder, der også mener, at prisen er for høj.

Læs også:

Microsoft offentliggør ny og endnu tyndere tablet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere