Artikel top billede

Her er dommen over Microsofts nye tablet - Surface Pro 3

Anmelderne er efter første gennemsyn af Microsofts spritnye tablet-computer, Surface Pro 3, enige. Se deres dom over maskinen her.

Rigtig lækker, men for dyr.

Sådan lyder den umiddelbare dom fra flere sider af Microsofts nye tablet-computer, Surface Pro 3, som selskabet netop har lanceret.

Det kan du læse mere om her: Microsoft offentliggør ny og endnu tyndere tablet.

Ingen har endnu nået at bringe konkrete anmeldelser af computeren, som Microsoft vil forsøge at positionere som et reelt alternativ til bærbare computere.

Og det er maskinen faktisk i stand til, lyder førstehåndsindtrykket fra flere sider.

Den udsendte fra Computerworlds amerikanske nyhedsbureau vurderer, at Surface Pro 3 er både "tyndere, hurtigere og lettere" end tidligere Surface Pro-modeller, mens det er 'behageligt' at læse på 12 tommer skærmen.

Han mener, at den nye tablet-computer "føles lettere i hånden", selv om den har større skærm end sine forgængere.

"I et pc-marked, der er desperat efter innovation, lyser Surface Pro 3 op blandt de hybride laptop-modeller fra andre producenter," skriver han.

Ifølge Microsoft er skærmens størrelse ganske vital i bestræbelserne på at få tablet-computeren til at udfordre laptop-markedet.

Brugerne vil nemlig have skærme så store, at de kan arbejde på dem hele dagen. Og her har Microsoft forsøgt at designe den nye Surface-computer på en måde, så den er en tablet, når brugerne ønsker det, og en bærbar, når de ønsker det.

"Tablet-computeren booter på få sekunder og loader applikationer hurtigere end min nuværende laptop, der er udstyret med Intel Ivy Bridge," skriver Computerworlds mand.

Han hæfter sig også ved den nye Surfaces særlige notatfunktion, hvor brugeren kan anvende en stylus til at skrive notater på skærmen.

The Verge peger på Surface Pro 3's nye 'støtteben' og cover-tastatur, der tilsammen øger tablet-computerens såkaldte 'lapability.'

Godt tastatur

The Verge skriver, at det nye cover-tastatur er "enormt meget bedre end på de tidligere modeller," ligesom det nu har bag-belysning.

Førstehånds-indtryk fra The Verge: "Der er en masse ting, som vi kan lide her."

Gadget-sitet Engadget skriver, at Surface Pro 3 er "forbavsende tynd og let", når man tager i betragtning, at den faktisk er ret stor og med så mange hestekræfter, at den kan "erstatte komplette Ultrabook-computere."

Slashgear skriver, at det nye 'støtteben' virker rigtigt godt, og at det angiveligt er resultatet af 'tre års arbejde.'

Det har "god balance og justeres nemt", ligesom det åbner og lukker glat og glidende.

Men der er lige det med prisen.

Du kan se de danske priser på Surfacen her.

"Vi mangler fortsat at se, hvor mange mennesker der egentlig er klar til at betale for alt dette," lyder det fra Slashgear.

Prisen er høj selv for "en vel-konstrueret tablet-computer," lyder det.

Samme holdning har Computerworlds egen anmelder, der også mener, at prisen er for høj.

Læs også:

Microsoft offentliggør ny og endnu tyndere tablet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere