Artikel top billede

Microsoft offentliggør ny og endnu tyndere Surface Pro

Microsoft har netop lanceret en en ny Surface Pro 3-bærbar, som er endnu tyndere end foregængeren.

Microsoft havde her til aften inviteret til en "lille" pressefremvisning, og det skabte store forventninger - og rygter - om hvad Microsoft ville afsløre.

Det blev dog ikke til en Surface Mini i denne omgang, men i stedet en ny version af Microsofts Surface Pro-serie, Surface Pro 3.

Surface Pro 3 ser ud til at overtage det grå design fra sidste års Surface 2, som dengang kørte Microsofts RT-system, men det er cirka det eneste, som man kan sammenligne den nye Surface med den gamle.

Den nye Surface Pro 3 har en 12 tommer skærm i stedet for den tidligere 10,6 tommer og har en opløsning på 2160 x 1440.

Samtidig er formatet for skærmen ændret til et 3/2 format, hvilket ifølge Panos Panay, der er leder for Surface-afdelingen hos Microsoft, er en vigtig ændring. 

"12 tommer passer meget bedre til, når man skal have et produkt, som skal fungerer både som en tablet og en bærbar - altså både til produktion og underholdning," forklarede Panos Panay under pressefremvisningen.

Hurtigere end Surface Pro 2
Surface Pro 3 er kun 9,1 millimeter tyk og blev på scenen vejet på en vægt mod en Macbook Air. Apples bærbar bliver normalt rost og brugt på grund af sin lette vægt og tynde profil, hvilket Panos Panay også anerkendte på scenen, men vægten viste, at Surface Pro 3 med sine 800 gram vejer mindre end en Bacbook Air.

Microsofts nye bærbar er blevet udarbejdet i tæt samarbejde med Intel, og det er også Intels i3/i5/i7-processorer, som vil være i den 12 tommer bærbar.

Microsoft er ikket gået over til et blæserløst kølesystem, men har bibeholdt samme kølesystem, som der er i Surface 2. Dog forklarer Panos Panay, at det er blevet forbedret, så Surface Pro 3's kølefane er op til 30 procent bedre end andre lignende systemer på markedet.

Til pressefremvisningen blev der også vist flere grafisk-tunge programmer, som så ud til at køre uden de store problemer.

Du kan selv  se hele fremvisningen her (pressefremvisningen starter omkring de 2 timer).

Ny kickstand

Kickstanden på Surface Pro 3 er blevet forbedret i forhold til forgængeren, ligesom den blev forbedret fra første generation til anden generation.

Kickstanden kan nu gå helt ned i 150 graders hældning, men skulle stadig være stabil at bruge.

Surface-serien har altid været kritiseret for at være svær at bruge i skødet - noget som en 'lap'-top gerne skulle kunne - og designerne ved Microsoft har taget det til sig. 

Med den nye kickstand, og et forbedret Typecover, kan man klikke tastaturet til, så det gør bærbaren mere stabil i skødet. 

Også tastaturets trackpad er blevet forbedret, hvilket igen var et af de store kritikpunkter mod en Surface.

Microsoft præsenterer også en forbedret stylus, som i langt højere grad kan tegne præcist og hurtigt. Med to klik på stylussen aktiveres Surfacen, selv hvis den er slukket, og går direkte ind i OneNote - Microsofts Notesprogram.

Surface Pro 3 kommer til salg på det amerikanske marked i morgen med en startpris for en version med i3-processor på cirka 4.300 kroner. 

Den kommer dog først til det europæiske og danske marked til august.

Du kan se præsentationsvideoen af Surface Pro 3 her.

Læs også: Test: Kør løs med sjov mini-Windows på 400 gram

Læs også: Ny Surface i dag: Giganttab lægger pres på Microsofts topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere