Artikel top billede

Politi mangler it-eksperter på grund af strikse marijuana-regler

Politi-boss drømmer om at få de bedste it-eksperter til at fange cyberkriminelle. Men mange af de unge talenter er vinde og skæve af at ryge marijuana. Måske vil ordensmagten lempe rygereglerne.

I mandags blev fem kinesiske militærfolk sigtet for hacking mod USA, efter at det amerikanske cyberpoliti havde pågrebet de it-kriminelle.

Den slags succeshistorier lever man højt på i USA's føderale politistyrke, FBI. Men i kølvandet på sigtelserne erkender styrkens topboss, James B. Comey, at det er svært at få fat i de bedste it-eksperter i jagten på datakriminelle.

Ud af de 2.000 bevilgede nye folk i FBI er flere ellers udset til at sætte sig til rette for at bekæmpe cyberkriminalitet, men den slags folk vil ifølge James B. Comey gerne ryge en masse joints. Og det er på kant med FBI's regler.

Det skriver The Wall Street Journal.

"Jeg er forpligtet til at hyre en god arbejdsstyrke til at tage kampen op mod de cyberkriminelle, og nogle af de disse unge vil altså gerne ryge græs på vej til interviewet," siger James B. Comey på en sikkerhedskonference på Manhattan i New York ifølge The Wall Street Journal.

Søg jobbet selv om du ryger

I FBI's regler er det angivet, at hvis man har røget marijuana inden for de seneste tre år, kan man glemme alt om ansættelse.

Men den regel overvejer James B. Comey og hans folk at skrotte for at få de bedste folk.

En af tilhørerne på konferencen fortalte om en ven, der netop ikke havde søgt et job hos FBI på grund af marijuana-reglerne.

Hertil svarede James B. Comey, at vennen bare skulle søge trods den omstridte mariujana-regel.

På samme konference fortalte FBI-bossen, at politistyrken i de seneste år har ændret både attitude og håndteringen af sager, hvor reglerne ikke længere er så firkantede.

Derfor skulle der altså også være håb for rygetrængende it-eksperter, hvis de ønsker at opklare it-kriminalitet på skæve vilkår.

Læs også: 
Avis fanger Google i at sælge cannabis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere