Artikel top billede

Politi mangler it-eksperter på grund af strikse marijuana-regler

Politi-boss drømmer om at få de bedste it-eksperter til at fange cyberkriminelle. Men mange af de unge talenter er vinde og skæve af at ryge marijuana. Måske vil ordensmagten lempe rygereglerne.

I mandags blev fem kinesiske militærfolk sigtet for hacking mod USA, efter at det amerikanske cyberpoliti havde pågrebet de it-kriminelle.

Den slags succeshistorier lever man højt på i USA's føderale politistyrke, FBI. Men i kølvandet på sigtelserne erkender styrkens topboss, James B. Comey, at det er svært at få fat i de bedste it-eksperter i jagten på datakriminelle.

Ud af de 2.000 bevilgede nye folk i FBI er flere ellers udset til at sætte sig til rette for at bekæmpe cyberkriminalitet, men den slags folk vil ifølge James B. Comey gerne ryge en masse joints. Og det er på kant med FBI's regler.

Det skriver The Wall Street Journal.

"Jeg er forpligtet til at hyre en god arbejdsstyrke til at tage kampen op mod de cyberkriminelle, og nogle af de disse unge vil altså gerne ryge græs på vej til interviewet," siger James B. Comey på en sikkerhedskonference på Manhattan i New York ifølge The Wall Street Journal.

Søg jobbet selv om du ryger

I FBI's regler er det angivet, at hvis man har røget marijuana inden for de seneste tre år, kan man glemme alt om ansættelse.

Men den regel overvejer James B. Comey og hans folk at skrotte for at få de bedste folk.

En af tilhørerne på konferencen fortalte om en ven, der netop ikke havde søgt et job hos FBI på grund af marijuana-reglerne.

Hertil svarede James B. Comey, at vennen bare skulle søge trods den omstridte mariujana-regel.

På samme konference fortalte FBI-bossen, at politistyrken i de seneste år har ændret både attitude og håndteringen af sager, hvor reglerne ikke længere er så firkantede.

Derfor skulle der altså også være håb for rygetrængende it-eksperter, hvis de ønsker at opklare it-kriminalitet på skæve vilkår.

Læs også: 
Avis fanger Google i at sælge cannabis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere