Artikel top billede

Kæmpe web-razzia lukker 10.000 hjemmesider

Global politiaktion har resulteret i tusindvis af lukkede hjemmesider og hundredvis af anholdelser. Danske myndigheder deltog også i en af internettets største razzia-aktioner nogensinde.

En verdensomspændende aktion mod ulovligt salg af medicin har medført, at 10.000 hjemmesider over hele kloden er blevet lukket.

Operationen med navnet Pangea VII har blandt andet involveret optrevlingen af organiserede kriminelle netværk og anholdelser af 237 personer, efter at mere end 8,3 millioner enheder af potentielt livsfarlig medicin er tilbageholdt.

I alt er der konfiskeret ulovlig medicin for knap 170 millioner kroner.

Det skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Du kan dø af stofferne

På styrelsen hjemmeside fremgår det også, at aktionen har haft fokus på at bekæmpe det illegale salg af medicin på tre niveauer: hjemmesiden, betalingen og forsendelsen.

Fra dansk side deltog Sundhedsstyrelsen sammen med blandt andre Skat, politiet og Fødevarestyrelsen, som er gået efter forsendelserne fra tredjelande.

I den forbindelse oplyser Sundhedsstyrelsen, at 4 ud af 11 analyserede produkter har vist sig at indeholde lægemiddelstoffer, der ikke stod på indpakningen.

"Ikke-godkendt medicin og forfalsket medicin kan medføre meget alvorlige bivirkninger og i værste fald dødsfald. Det er derfor vigtigt at få vejledning, inden man køber medicin på internettet," lyder advarslen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Som dansk forbruger må man godt købe medicin fra EU- og EØS-lande til eget forbrug, men man skal være opmærksom på, om medicinen nu også kommer fra det pågældende land, eller om der er tale om et ulovligt (videre)salg fra et tredjeland.

Risikabel handel

Ud over risikoen for at dø af den eksotiske medicin advarer det internationale politisamarbejde Interpol med 190 medlemslande også mod kreditkortfusk, virusrisiko og muligt identitetstyveri på sites, der sælger de ulovlige lægemidler.

Omkring 200 myndigheder har deltaget i operation Pangea VII, der fandt sted den 13. maj.

Interpol stod som den koordinerende myndighed, men også lægemiddelmyndigheder, politi og told- og skattemyndigheder var med, mens kreditkortvirksomheder som Visa og Mastercard har bistået med opklaringerne.

Læs også:
Forgæves politijagt på nettet: Umuligt at stoppe ulovligt pille-salg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere