Artikel top billede

Det siger eksperterne: Så god er er Surface Pro 3

Microsofts Surface Pro 3 rummer imponerende specifikationer og funktioner - og en høj pris. Vil kunderne købe den? Se eksperternes vurderinger her.

Microsofts lancering af Surface Pro 3 har [url=tiltrukket sig stor opmærksomhed i alverdens tech-medier, og reaktionerne er ganske positive.

Alt i alt ser det ud til, at Microsoft er ved at have fundet en formel for mobile produkter, der kan overbevise mange kunder, der er på udkig efter nye, mobile produkter og står klar med pengepungen åben.

Det mest interessante spørgsmålet er, om erhvervs-brugerne vil vælge at satse på Surface Pro 3, ikke mindst når prisen hører til i den høje ende.

Det har flere analytikere et bud på her i kølvandet på Surface pro 3-lanceringen. 

"Med noget ret hæderligt hardcore it (inklusive Intel-processorer og Windows 8.1) og nye innovationer (som en stylus, der aktiverer muligheden for noter uden på låse-skærmen) er enheden et tredjegenerations tilbud, der tilbyder et nyt mobility-niveau, selvom den har en større skærm end forgængerne i Surface-serien," skriver Forrester-rådgiver JP Gownder blandt andet i en kommentar.

Forrester mener, at Microsoft med Surface Pro 3 har skabt en enhed med en række forbedringer, der samlet set gør den overraskende innovativ.

"Med dette produkt kommer Microsoft med sit hidtil bedste argument for konsolidering af enheder til arbejdsstyrken og gør det potentielt muligt for nogle medarbejdere ikke længere at skulle bære rundt på en separat bærbar og tablet, men i stedet Pro 3."

Analytikeren mener, at Surface Pro 3 også kan have gode muligheder hos forbrugerne som en erstatning for en god laptop.

"Dermed ikke sagt (for at bruge klichéen), at det er en form for iPad-killer; startprisen på en Surface Pro 3 er højere end startprisen på iPad'en. Det er snarere en efterfølger til en laptop - men en, der tager mobilitet ret seriøst."

Kan sparke gang i markedet

Nogenlunde samme analyse har IDC-analytiker Tom Mainelli i en artikel hos Seattle Times.

"Jeg er meget imponeret af den. Den har virkelig potentialet til at kickstarte kategorien 2-i-1," siger han og peger på, at det kan hjælpe Microsoft til at få bedre fat i tablet-kunderne i erhvervslivet.

"Dette produkt er helt sikkert endnu mere spændende end Surface Pro 2. Jeg tror, at it-kunder, der traditionelt har støttet Windows, vil se dette produkt som en bæredygtig mulighed," lyder det fra IDC-analytikeren.

Også Gartners Michael Silver udtaler til Seattle Times, at Surface Pro 3 er en virkelig konkurrencedygtig enhed i forhold til virksomheds-brugerne.

Han er dog samtidig skeptisk over for, om den kan opnå samme 'hip-faktor' som Apples produkter - og så skal Surface Pro 3 testes mere, før den endelige dom kan fældes.

"Når du ser på en maskine, der forsøger at gøre mere end én ting, har det altid en pris," udtaler han til Seattle Times.

Læs også:

Her er dommen over Microsofts nye tablet: Surface Pro 3

Dansk top-CIO: Derfor satser vi på Windows 8.1

Helt tæt på Microsofts nye tablet-computer: Så lækker er den

Nye tablet-pc'er stormer frem: Er Apples iPad ved at miste pusten?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere