Artikel top billede

Nye tablet-pc'er stormer frem: Er Apples iPad ved at miste pusten?

Apples iPad har svært ved at matche væksten i salget hos konkurrenterne.

I det seneste år er Apples iPad-salg steget med 13 procent, og selv om det i sig selv ikke er noget ringe resultat, kan de konkurrerende tablet-producenter fremvise en vækst i salget på hele 79 procent.

Det skriver ABI Research i en ny markedsopgørelse.

"Selv om der er voksende udfordringer, efterhånden som tablet-markedet bliver mættet på de modne markeder i verden, forventer ABI Research, at Apple forbliver en stærk kraft på markedet, hvis det lægger vægt på sine styrker og udforsker nye muligheder," skriver analysefirmaet.

"Historisk set har Apple domineret markedet, men det nuværende skift i i økosystemet har rejst spørgsmål til den kontrol og om fremtiden," udtaler ABI-analytiker Stephanie Van Vactor, der dog samtidg peger på, at Apple har føringen, når det kommer til omsætningen, selv om der nu sælges flere Android-baserede tablets end iPads.

Mens Apple får ros for at mestre "less is more" med designet af iPad, mener ABI Research også, at den strategi kan være Apples svage punkt.

"Er Apple ved at miste momentum, eller er Samsung og andre ved at komme efter det, efterhånden som forbrugerne bliver præsenteret for et bredt udvalg af valgmuligheder i forhold til skærmstørrelse, connectivity og pris?"

Sådan holder Apple fast 
ABI Research mener, at Apple bør fokusere på at få gang i de rette partnerskaber specielt i forhold til virksomheds-brugerne og uddannelsessektoren, så selskabet kan blive ved med at få nye kunder.

Det er ikke kun dette analysefirma, der ser, at Apples iPad er ved at miste pusten.

I IDC's opgørelse over det globale tablet-salg i første kvartal 2014 havde iPad en markedsandel på 32,5 procent.

Selv om Apple dermed var den største producent, var der faktisk tale om et fald på 16 procent i forhold til samme kvartal i 2013.

Samsung landede i følge IDC på en markedsandel på 22,3 procent som den næststørste producent af tablets - og sydkoreanerne kunne således glæde sig over en vækst på hele 32 procent i forhold til første kvartal 2013.

Læs også:

Stortest:Med iPad Air nærmer Apple sig det perfekte

Dommen over Office til iPad: Geniale eller gumpetunge apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere