Artikel top billede

Klart resultat: Sådan stemmer læserne om Patentdomstolen

Computerworld har foretaget en afstemning blandt læserne om, hvorvidt de vil stemme ja eller nej til Danmarks tilslutning til Patentdomstolen på søndag. Se det klare resultat her.

Hvis det står til Computerworlds læsere, bliver der stemt nej til Patentdomstolen på søndag den 25. maj, hvor danskerne skal tage stilling til patentspørgsmålet sideløbende med Europaparlaments-valget.

Faktisk blev resultatet af læserafstemningen et ret klart nej, efter at 629 respondenter har givet deres holdning til kende i patent-spørgsmålet.

Resultatet blev 65 procent nej-sigere, mens ja-siden har fået tilslutning af 35 procent af Computerworld-læserne.

Helt uenige med Christiansborg

Dermed ser det ud til, at vores læsere er i stærk opposition til, hvad de fleste folketingspolitikere anbefaler.

For på 'Borgen' er det kun yderpartierne Enhedslisten og Dansk Folkeparti, der opfordrer borgerne til at stemme nej til Patentdomstolen på søndag.

Resten af folketingspartierne med en samlet vælgeropbakning på 70 procent anbefaler et ja i spørgsmålet, om hvorvidt Danmark skal tilslutte sig Patentdomstolen.

Derfor skal vi stemme nej

Også i den efterfølgende debat i halen på den Computerworld-artikel, hvor to patent-eksperter diskuterer ja eller nej til Danmarks tilslutning til Patentdomstolen, fremgår det, at nej-siden er stærkt repræsenteret.

"Patentdomstolen gavner de multinationale - de små og fællesskabet taber. Ved folkeafstemningen den 25. maj er der intet at vinde med et ja - men rigtig meget at tabe," lyder budskabet således fra en af debattørerne.

En anden skriver:

"Sig det nu bare, som det er: Der er kun EN ENESTE grund til at stemme ja til patentdomstolen, og det er, hvis man tilfældigvis ejer et milliard-firma som Microsoft, Apple, Philips, Novo Nordisk eller lignende."

Ja, ellers bliver vi til Kina

Ja-siden har dog også støtter blandt debattørerne.

Blandt andet skriver en Computerworld-læser, at kortsigtet er 'Nej' den rigtige løsning, men:

"På længere sigt vil Danmark blive betragtet som Kina, et sted hvor man ikke overholder internationale (enheds) patenter. Ergo, det bliver nok ikke betragtet som det rigtige sted at lægge nye it-virksomheder."

Giv din mening til kende: Hvad mener du om Patentdomstolen? Skal vi stemme ja eller nej på søndag? Du er velkommen til at skrive dit valg og begrundelse i det nedenstående kommentarfelt.

Læs også:
Skal du stemme ja eller nej til Patentdomstolen? Få svaret her

Det vil Patentdomstolen betyde for dig og din virksomhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere