Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Klart resultat: Sådan stemmer læserne om Patentdomstolen

Computerworld har foretaget en afstemning blandt læserne om, hvorvidt de vil stemme ja eller nej til Danmarks tilslutning til Patentdomstolen på søndag. Se det klare resultat her.

Hvis det står til Computerworlds læsere, bliver der stemt nej til Patentdomstolen på søndag den 25. maj, hvor danskerne skal tage stilling til patentspørgsmålet sideløbende med Europaparlaments-valget.

Faktisk blev resultatet af læserafstemningen et ret klart nej, efter at 629 respondenter har givet deres holdning til kende i patent-spørgsmålet.

Resultatet blev 65 procent nej-sigere, mens ja-siden har fået tilslutning af 35 procent af Computerworld-læserne.

Helt uenige med Christiansborg

Dermed ser det ud til, at vores læsere er i stærk opposition til, hvad de fleste folketingspolitikere anbefaler.

For på 'Borgen' er det kun yderpartierne Enhedslisten og Dansk Folkeparti, der opfordrer borgerne til at stemme nej til Patentdomstolen på søndag.

Resten af folketingspartierne med en samlet vælgeropbakning på 70 procent anbefaler et ja i spørgsmålet, om hvorvidt Danmark skal tilslutte sig Patentdomstolen.

Derfor skal vi stemme nej

Også i den efterfølgende debat i halen på den Computerworld-artikel, hvor to patent-eksperter diskuterer ja eller nej til Danmarks tilslutning til Patentdomstolen, fremgår det, at nej-siden er stærkt repræsenteret.

"Patentdomstolen gavner de multinationale - de små og fællesskabet taber. Ved folkeafstemningen den 25. maj er der intet at vinde med et ja - men rigtig meget at tabe," lyder budskabet således fra en af debattørerne.

En anden skriver:

"Sig det nu bare, som det er: Der er kun EN ENESTE grund til at stemme ja til patentdomstolen, og det er, hvis man tilfældigvis ejer et milliard-firma som Microsoft, Apple, Philips, Novo Nordisk eller lignende."

Ja, ellers bliver vi til Kina

Ja-siden har dog også støtter blandt debattørerne.

Blandt andet skriver en Computerworld-læser, at kortsigtet er 'Nej' den rigtige løsning, men:

"På længere sigt vil Danmark blive betragtet som Kina, et sted hvor man ikke overholder internationale (enheds) patenter. Ergo, det bliver nok ikke betragtet som det rigtige sted at lægge nye it-virksomheder."

Giv din mening til kende: Hvad mener du om Patentdomstolen? Skal vi stemme ja eller nej på søndag? Du er velkommen til at skrive dit valg og begrundelse i det nedenstående kommentarfelt.

Læs også:
Skal du stemme ja eller nej til Patentdomstolen? Få svaret her

Det vil Patentdomstolen betyde for dig og din virksomhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.