Artikel top billede

Dump:Youtube

Nu kommer en helt ny type smart ur

En blanding af århundredgamle håndværkstraditioner og sprit-moderne teknologier skal sætte et nyt smart ur på landkortet.

Først havde vi det mekaniske, så det elektroniske og digitale. Herefter kom det smarte, og nu er hybrid-uret så ved at se dagens lys.

Det spirende marked for smarte ure er så småt begyndt, men et af ankepunkterne, også i Computerworlds egne anmeldelser, er, at urene ser billige og plastic-agtige ud - og så sidder de dårligt på håndleddet.

Der er med andre ord lagt vægt på funktioner fremfor design og komfort.

Med det i baghovedet har en ny ur-aktør, der kalder sig Kairos, forsøgt at kombinere det bedste fra den digitale verden med det bedste fra den analoge verden i et nyt ur-koncept.

Firmaet vil skabe et hybridur, der både indeholder et mekanisk urværk og en printplade til de digitale funktioner.

Det er dog designet, der gør Kairos interessant. Det ligner nemlig et traditionelt armbåndsur og ikke en plastic-ting, som du bliver prakket på i dag.

Det skriver blandt andet Phone Arena.

Masser at teknologi

Det mekaniske værk får sekundviseren til at glide roligt rundt over skiven, og så slipper du for at se på de kedelige digitale tal.

Ud over den gode gamle urfunktion byder Kairos hybrid-ur blandt andet på en farveskærm, gyroskop og bluetooth. Processoren bliver enten en Arm Cortex M4 eller en tilsvarende fra Intel. Det er tilsyneladende ikke helt bestemt endnu fra producentens hånd.

Batterilevetiden vil være på mellem fem og syv dage, hvilket svare nogenlunde til niveauet for Pebble, men ligger et stykke over gennemsnittet blandt de øvrige smarte ure på markedet.

Uret kommer i fire forskellige varianter med enten japansk eller schweizisk urværk. Efter planen skal det lanceres på det japanske marked i december og i Schweiz i marts næste år.

Prisen starter ved cirka 2.500 kroner.

Uret kan forudbestilles, men det kan være en god idé at vente lidt. Hybriduret er nemlig ikke helt færdigudviklet, så der er ingen garanti for at du får det, selv om du er på ventelisten.

Du kan se, hvordan uret ser ud i praksis, i denne demo-video.

Læs også:
Test: Kedeligt kludder i Samsungs Galaxy Gear-klokkeværk

Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere