Netflix' motor vil være din bedste ven

Streaming-tjenesten Netflix vil kende dig endnu bedre, og det skal gøres med strammere algoritmer. Resultatet bliver mere præcist indhold til dig.

Der er cirka 2.000 titler i den danske udgave af Netflix, og det er ikke altid lige nemt at finde frem til noget, som du gider se, selv om teknologien bag streaming-tjenesten forsøger, at præsentere dig for interessant indhold, der falder i netop din smag.

Og præcist indhold er en af nøglerne til succes, erkender firmaet ifølge Ekstra Bladet.

I øjeblikket holder Netflix sig ikke tilbage med at foreslå relevant indhold i din personlige oversigt. Der kommer stribevis af ideer inden for alle mulige stilarter, som du kan scrolle igennem.

Men sådan bliver det næppe i fremtiden.

Netflix' Chief Product Officer, Neil Hunt, fortalte på konferencen Internet Week i New York, at der skal drosles ned på tilbuddene.

"Vores vision er, at du ikke skal opleve den nuværende menu og ikke præsenteres for et hav af titler," lød det fra streaming-bossen.

Han mener, at firmaet skal helt ned på tre eller fire forslag - og ikke dusinvis som nu.

Netflix' filmtilbud, der skal rammen netop din smag, er baseret på algoritmer, som blandt andet forsøger at stykke en brugerprofil sammen efter de film, du allerede har tygget dig igennem i tjenestens katalog.

En procedure, som for mange år siden blev introduceret af Amazon, dengang det handlede om bøger og ikke om cloud-tjenester.

Giv præcise oplysninger
Overordnet set er algoritmerne baseret på at spore identiske mønstre hos brugere, der repræsenterer en smag, der minder om din egen.

Ved at fintune den intelligens, som streaming-tjenesten anvender, skal brugerprofilerne trækkes endnu skarpere op, vurderer Neil Hunt.

En teknologi han også ser vinde udbredelse i reklameverdenen, så du i stigende grad kan få tilsendt de reklamer, som firmaerne mener, passer til dine købsbehov.

I dag kan du selv bidrage til bedre forslag fra Netflix-motoren ved at benytte de funktioner, der er på siden.

Du kan eksempelvis give stjerne til de film, du har set, reagere på anbefalinger, og så kan du bruge lidt tid på at gøre dine præferencer præcise, så du har en detaljeret profil.

Læs også:
Endelig på Netflix - men konsekvenserne kan blive alvorlige

Netflix klar med ny streaming-teknologi: Fire gange klarere end HD

Derfor giver Netflix alle de andre bøllebank
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.