Artikel top billede

(Foto: Janice Chan)

Netflix' motor vil være din bedste ven

Streaming-tjenesten Netflix vil kende dig endnu bedre, og det skal gøres med strammere algoritmer. Resultatet bliver mere præcist indhold til dig.

Der er cirka 2.000 titler i den danske udgave af Netflix, og det er ikke altid lige nemt at finde frem til noget, som du gider se, selv om teknologien bag streaming-tjenesten forsøger, at præsentere dig for interessant indhold, der falder i netop din smag.

Og præcist indhold er en af nøglerne til succes, erkender firmaet ifølge Ekstra Bladet.

I øjeblikket holder Netflix sig ikke tilbage med at foreslå relevant indhold i din personlige oversigt. Der kommer stribevis af ideer inden for alle mulige stilarter, som du kan scrolle igennem.

Men sådan bliver det næppe i fremtiden.

Netflix' Chief Product Officer, Neil Hunt, fortalte på konferencen Internet Week i New York, at der skal drosles ned på tilbuddene.

"Vores vision er, at du ikke skal opleve den nuværende menu og ikke præsenteres for et hav af titler," lød det fra streaming-bossen.

Han mener, at firmaet skal helt ned på tre eller fire forslag - og ikke dusinvis som nu.

Netflix' filmtilbud, der skal rammen netop din smag, er baseret på algoritmer, som blandt andet forsøger at stykke en brugerprofil sammen efter de film, du allerede har tygget dig igennem i tjenestens katalog.

En procedure, som for mange år siden blev introduceret af Amazon, dengang det handlede om bøger og ikke om cloud-tjenester.

Giv præcise oplysninger

Overordnet set er algoritmerne baseret på at spore identiske mønstre hos brugere, der repræsenterer en smag, der minder om din egen.

Ved at fintune den intelligens, som streaming-tjenesten anvender, skal brugerprofilerne trækkes endnu skarpere op, vurderer Neil Hunt.

En teknologi han også ser vinde udbredelse i reklameverdenen, så du i stigende grad kan få tilsendt de reklamer, som firmaerne mener, passer til dine købsbehov.

I dag kan du selv bidrage til bedre forslag fra Netflix-motoren ved at benytte de funktioner, der er på siden.

Du kan eksempelvis give stjerne til de film, du har set, reagere på anbefalinger, og så kan du bruge lidt tid på at gøre dine præferencer præcise, så du har en detaljeret profil.

Læs også:
Endelig på Netflix - men konsekvenserne kan blive alvorlige

Netflix klar med ny streaming-teknologi: Fire gange klarere end HD

Derfor giver Netflix alle de andre bøllebank
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere