Artikel top billede

Netflix klar med ny streaming-teknologi: Fire gange klarere end HD

Se House of Cards og en række andre programmer i en helt fantastisk opløsning. Netflix tænder for ekstremt høj opløsning.

Netflix har trykket på startknappen til selskabets nye super-streaming-teknologi, der byder på fire gange højere opløsning end HD.

Den nye 4K-teknologi vil i første omgang blive aktiveret på en begrænset række udsendelser.

De tæller hele anden sæson af den populære Netflix-serie House of Cards samt forskellige natur-dokumentarer.

Detaljegraden er særdeles høj i 4K-teknologien, der leverer en opløsning på 3.840 gange 2.160 pixels på skærmen.

Til sammenligning er opløsningen i HD 1.920 gange 1.080 pixels. 4K kaldes da også for Ultra HD eller UHD.

Netflix har tidligere meddelt, at samtlige af selskabets egne serier, der produceres i år og frem, vil blive leveret i 4K.

For at få glæde af den nye super-streaming skal man dog have et fjernsyn, der understøtter teknologien.

Det kræver, at fjernsynet understøtter den såkaldte HEVC/H.265 decoder.

Adskillige af de førende fladskærmsproducenter har fjernsyn på gaden, der understøtter det nye format.

Hertil kommer, at man som modtager skal have en ganske solid bredbånds-forbindelse, idet 4K-streamingen suger 15 Mbit/s. Netflix forlanger faktisk, at man har mindst en 20 Mbit/s-forbindelse, hvis man skal gøre sig håb om at få den høje detalje-grad igennem.

Med 4K-fladskærme er billedopløsningen så høj, at billedet ikke virker grynet, selv om man sidder ganske tæt på. For eksempel kan man sidde helt ned til en meter fra en 60 tommer-skærm og stadig få en god og klar oplevelse.

Computerworlds anmelder har tidligere beskrevet 4K-oplevelsen som den oplevelse, man får, hvis man er vant til at betragte verden gennem et par fedtede briller - og så pludselig pudser dem helt klare og rene, og alting pludselig står knivskarpt og farverigt.

Det kan du læse mere om her: Din næste fladskærm bliver fire gange bedre end i dag.

Læs også:

Derfor giver Netflix alle de andre bøllebank

Så populær er Netflix: Tæsker konkurrenter og danske tv-kanaler

Samsung klar til 4K-krig med de her fladskærme

Endelig på Netflix - men konsekvenserne kan blive alvorlige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere