Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Endelig på Netflix - men konsekvenserne kan blive alvorlige

Klumme: Breaking Bad har fået mig til at købe et Netflix-abonnement, der viser sig at gemme på et enormt skatkammer. Men fremtiden tegner sig dyster for det langsommelige flow-fjernsyn. Hvad er løsningen?

I aftes tog det mig under 30 sekunder, så var jeg i gang med Netflix og femte sæson af Breaking Bad.

Første afsnit indledes med, at seriens hovedperson, Walther White, på toilettet til en fastfood-restaurant med en kuvert fyldt med dollar-sedler betaler en våbenhandler for et maskingevær, der befinder sig i bagagerummet på en bil på restaurantens parkeringsplads.

Scenen står stadig klar for mig, for jeg har ventet og ventet på at komme i gang med sidste sæson af Breaking Bad, som af forskellige årsager har været uden for min rækkevide.

Alt for dyrt og besværligt

Primært er dvd'en stadig (for) dyr, og i det lille hjem har vi fravalgt både TV 2 og kabel-fjernsyn, da vi mener, at vi i forvejen bliver blokket nok af licens-lars og hans helt urimelige og middelalderlige kop-skat og i øvrigt ikke gider se gammeldags flow-fjernsyn.

Ingen skal da bestemme, hvor eller hvornår vi skal bruge hvilke medier, når vi på andre platforme selv kan styre alt.

Femte sæson af Breaking Bad koster på dvd omkring 250 kroner. Netflix koster 79 kroner om måneden flat rate for al indhold og fri adgang til at se film døgnet rundt. You do the math.

Familiens yngste medlem er allerede ellevild over udsigten til alle de attraktive tegnefilm, der nu venter i Netflix-skatkammeret, og som hun ellers skulle have overtalt familiens mere pengestærke medlemmer til at investere i - endda én ad gangen.

Så alt er godt.

Jeg har faktisk gået og grinet lidt af mig selv, for jeg troede, at jeg var den allersidste person i hele verden, der omsider kom rundt til Netflix, som alle jo allerede forlængst har taget til sig.

Men sådan er det ikke, viser det sig. Jeg er ikke engang den sidste på Computerworlds ellers ganske teknologi-begejstrede redaktion, der melder mig til.

Det skal nu nok komme. Efter blot et års tid på det danske marked har Netflix nemlig allerede jordet masser af de danske konkurrenter, og intet tyder på, at den udvikling er ved at stoppe.

Det kan du læse mere om her: Så populær er Netflix: Tæsker konkurrenter og danske tv-kanaler.

Ryster i bukserne - kan den reddes?

Pensionist-fjernsyn

Netflix-skatkammeret er så omfattende og så billigt, at de gammeldags flow-aktører må ryste i bukserne.

Forleden skrev en af mine Facebook-venner, at han havde haft besøg af Yousee, der efter flere år havde opdaget, at hele ejendommen havde haft åbent feed kvit og frit.

Nu ville de gerne have penge for feed'et.

Men nej, sagde min ven. Han ville ikke betale 400 kroner for en masse flow-kanaler fyldt med reklamer. Hvorfor skulle han det, sagde han, når Netflix kan levere børnefilm og det hele til en brøkdel af prisen?

Indret din hverdag efter vores programmer - næ tak

Flow-fjernsynet kræver endda som bekendt, at man lader fjernsyns-stationerne bestemme og lader dem indrette hverdagen efter det program, som de lægger.

Vi er jo opdraget til det, og sådan har det altid været, så derfor kan vi leve med det lidt endnu: Der kommer tv-avisen, engelske krimi-serier, quiz-programmer, skiftende talent-konkurrencer med musik og dans til, en film i ny og næ og så videre. Sådan har det altid været.

De åbenlyse problemer - i hvert fald på sigt - er selvfølgelig dels, at flow-fjernsynet skal tilgodese alle målgrupper, hvilket er umuligt at gøre godt, dels at flow-fjernsynet er så ufleksibelt.

I mine øjne er det pensionist-fjernsyn, som kræver masser af tid og tålmodighed og et roligt gemyt og som kræver, at man som seer ikke stiller krav om omgående og konstante gevinster, som mange medieforbrugere (jeg selv inkluderet) ellers gør.

Og så er det endda ofte fyldt med annonce-blokke, hvilket Netflix som bekendt ikke er.

Hvad hvis fremgangen fortsætter?

Indtil videre går det jo ok for flow-stationerne, som stadig har mange seere (og de er ikke pensionister alle sammen).

Men sådan bliver det ikke ved med at være, hvis Netflix fortsætter den vilde fremgang, som vi har set i de seneste år.

Så vil det ikke vare længe, før danskerne primært sidder og guffer Netflix-film i sig om aftenen fremfor at zappe rundt for at finde noget, som de tænder på.

DR har med sine milliarder af licenskroner i ryggen en forpligtelse til at producere public service-materiale og har - i hvert fald økonomisk - alle muligheder for at tage kampen op om seernes gunst, mens udfordringen er en del skrappere for de kommercielle tv-kanaler.

Netflix har tegnet modellen for fremtidens medie-kanal, og vi vil komme til at se flere af denne type kanaler, der vil udfordre Netflix på både indhold og pris.

Hvad skal flow-fjernsyns-udbyderne gøre ved det?

Beror deres fremtid på at vise store sports-begivenheder, som net-udbyderne (endnu) ikke har råd til at købe rettighederne til?

Eller nyheder (hvor internettet jo allerede i dag er meget stærkt)?

Eller dansk-produceret underholdning? Eller danske serier ("Rita" og "Broen" ligger allerede i dag på Netflix, og flere vil komme til)? 

Eller hvad?

Hvad mener du?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.