Artikel top billede

Chromebooks kommer til Danmark fra Acer, HP og Toshiba i første omgang. Her er det et billede af Googles egen Chromebook, Pixel.

Nu lancerer Google Chromebooks i Danmark

Googles små og enkle laptops, Chromebooks, kommer nu til Danmark, efter at de har haft stor succes i USA.

Google lancerer nu deres Chromebooks i Danmark.

Chromebooks er en letvægtbærbar, som kører Googles eget ChromeOS.

Chrome OS er et system, som bygger på browseren Chrome og dens adgang til skyen, hvor alle apps og programmer kører.   

I første omgang vil det være producenter som Acer, HP og Toshiba, som vil have produkter klar til salg i de kommende dage i blandt andet Elgiganten, men Google fortæller også i et blogindlæg, at andre producenter er på trapperne med flere Chromebooks.

Chromebooks har tidligere holdt sig fra det danske marked blandt andet på grund af NemID, som krævede Java for at kunne fungere.

Chromebooks har ikke kunnet håndtere Java, da den ikke tillader installation af programmer uden for browseren Chromes tilføjelser, men det problem ser ud til at være løst, når Nets snart kommer med en NemID-version, som i stedet er baseret på Javascript.

Stor succes i USA
De små Chromebooks, som på godt og ondt kan sammenlignes med 00'ernes netbooks, er små og billige bærbare computere, som på grund af Chrome OS' lette system ikke kræver særlig mange kræfter fra computerens hardware.

Det betyder, at Chromebooks er meget billige maskiner på omkring 2.000 kroner. De har Googles tjenester dybt integreret i systemet.

Chromebooks succes har været så stor i USA, at 8 ud af de 20 mest solgte bærbare på onlinebutikken Amazon er Chromebooks, og mange amerikanske skoler er begyndt at bruge dem som skolecomputere.

Man kan dog ikke bare installere, hvad man har lyst til, og det er som sagt også en kraftmæssig svag computertype, men Chromebook-computerne er også mere rettet mod folk, som mangler en computer til let skrivning, internetsurfing og lignende.

Chromebooks fra Acer, HP og Toshiba kommer til salg i de danske butikker i starten af juni.

Læs også: Chromebook-bombardement: Her er de nye maskiner

Læs også: Anmeldelse: Genial streaming til dit fjernsyn - til en rørende pris 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere