Artikel top billede

Chromebooks kommer til Danmark fra Acer, HP og Toshiba i første omgang. Her er det et billede af Googles egen Chromebook, Pixel.

Nu lancerer Google Chromebooks i Danmark

Googles små og enkle laptops, Chromebooks, kommer nu til Danmark, efter at de har haft stor succes i USA.

Google lancerer nu deres Chromebooks i Danmark.

Chromebooks er en letvægtbærbar, som kører Googles eget ChromeOS.

Chrome OS er et system, som bygger på browseren Chrome og dens adgang til skyen, hvor alle apps og programmer kører.   

I første omgang vil det være producenter som Acer, HP og Toshiba, som vil have produkter klar til salg i de kommende dage i blandt andet Elgiganten, men Google fortæller også i et blogindlæg, at andre producenter er på trapperne med flere Chromebooks.

Chromebooks har tidligere holdt sig fra det danske marked blandt andet på grund af NemID, som krævede Java for at kunne fungere.

Chromebooks har ikke kunnet håndtere Java, da den ikke tillader installation af programmer uden for browseren Chromes tilføjelser, men det problem ser ud til at være løst, når Nets snart kommer med en NemID-version, som i stedet er baseret på Javascript.

Stor succes i USA
De små Chromebooks, som på godt og ondt kan sammenlignes med 00'ernes netbooks, er små og billige bærbare computere, som på grund af Chrome OS' lette system ikke kræver særlig mange kræfter fra computerens hardware.

Det betyder, at Chromebooks er meget billige maskiner på omkring 2.000 kroner. De har Googles tjenester dybt integreret i systemet.

Chromebooks succes har været så stor i USA, at 8 ud af de 20 mest solgte bærbare på onlinebutikken Amazon er Chromebooks, og mange amerikanske skoler er begyndt at bruge dem som skolecomputere.

Man kan dog ikke bare installere, hvad man har lyst til, og det er som sagt også en kraftmæssig svag computertype, men Chromebook-computerne er også mere rettet mod folk, som mangler en computer til let skrivning, internetsurfing og lignende.

Chromebooks fra Acer, HP og Toshiba kommer til salg i de danske butikker i starten af juni.

Læs også: Chromebook-bombardement: Her er de nye maskiner

Læs også: Anmeldelse: Genial streaming til dit fjernsyn - til en rørende pris 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere