Artikel top billede

Strejke hos TDC - teknikerne har forladt arbejdet

Opdateret: Danmarks største teleselskab er ramt af en overenskomststridig strejke. Utilfredse teknikere fra hele landet nægter at arbejde.

En landsdækkende strejke har ramt TDC, efter at teknikerne hos teleselskabet tidligere i dag valgte at gå hjem.

Det skriver Ritzau.

Dansk Metal og TDC oplyser til Computerworld, at strejken er overenskomststridig, og medarbejderne opfordres til at genoptage arbejdet.

Computerworld erfarer, at strejken omfatter flere hundrede medarbejdere hos TDC, men parterne har endnu ikke kunnet oplyse et specifikt antal. 

Strejken kommer, fordi TDC og medarbejderne ikke kan blive enige i aktuelle lønforhandlinger. 

I sidste uge forhandlede TDC og Dansk Metals Landsklub ifølge Ritzau om lønreguleringen pr. 1. marts 2014.

Men ifølge Dansk Metal vil TDC ikke aftale en generel lønstigning, og at eventuelle lønstigninger skal fordeles til de medarbejdere, hvor lederen vurderer, at der er et behov en lønstigning, skriver Ritzau.

Lars Jørgensen, der er fællestillidsmand hos TDC - og talsperson i denne sag, da formanden for Dansk Metals TDC-gruppe er på ferie - bekræfter over for Computerworld, at lønforhandlingerne er den specifikke årsag til arbejdsnedlæggelsen. 

"Men jeg tror ikke, at folk havde reageret så voldsomt, hvis ikke der havde været alt det andet forud for det her forløb," siger han med henvisning til de mange spareøvelser hos TDC. 

Han fortæller, at det er meget forskelligt fra afdeling til afdeling, om man helt har nedlagt arbejdet eller har valgt at afholde faglige møder. 

TDC oplyser til Computerworld, at det umiddelbart er relativt få kunder, der vil blive ramt af strejken.

Det drejer sig primært om kunder, der skulle have et teknikerbesøg i dag og i morgen.

TDC holder udgifterne i stram snor

TDC har i de snere år været igennem en omfattende slanke-øvelse, og mange opgaver hos telegiganten er allerede blevet outsourcet.

Tidligere i år var der også historier fremme om intern uro blandt selskabets medarbejdere, og flere af de absolutte topchefer har forladt telekoncernen det seneste halve år. 

Selvom det næppe er alle, der er lige begejstrede for de mange besparelser hos TDC, så har den strategi haft en god effekt i forhold til bundlinjen.

I 2013 tjente TDC godt 3,2 milliarder kroner, hvilket var mindre - men højere end de tre foregående år. 

Samtidig faldt TDC's omsætning dog med 5,8 procent i 2013. 

"I 2013 er det faktisk gået bedre end nogensinde, for vi har netop skabt vældig meget værdi og indtjening den vej rundt," har koncernchef Carsten Dilling udtalt til Computerworld

"13 og til dels også 14 er nogle omstillingsår, hvor vi forhåbentlig derefter stille og roligt kan kigge opad og også i processen få mindsket faldet på toplinjen. Vi kommer ikke igennem et 14, hvor det ligefrem bliver til vækst igen, men det bliver til et mindre fald - og det er nok så vigtigt."

"Vi er gode i TDC til det der med at effektivisere," sagde koncernchefen i forbindelse med årsregnskabet. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere