Artikel top billede

Kendt dansk rigmand scorer formue på ekstremt risikabel Nokia-investering

Dansk rigmand har på blot 15 måneder scoret mere end en halv milliard kroner på at investere massivt i Nokia.

Den danske rigmand Karsten Ree har på blot 15 måneder scoret 560 millioner kroner på en vild satsning i Nokia-aktier, skriver Børsen.

Han begyndte at opkøbe Nokia-aktier i sommeren 2012.

Over flere omgange købte han Nokia-aktier for i alt 430 millioner kroner af sin formue, som primært stammer fra salget af Den Blå Avis til amerikanske eBay.

Denne handel kan du læse mere om her: eBay køber Den Blå Avis

Opkøbet af aktier for de mange penge fandt sted i netop den periode, hvor Nokia var presset i bund, efter selskabet ikke havde nået at komme med, da Apple kickstartede smartphone-bølgen med lanceringen af iPhonen.

Det var dengang, da selskabets daværende topchef, Stephen Elop, sagde, at Nokia 'stod på en brændende platform.'

Du kan læse mere om Nokias nedtur her: Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet.

For Karsten Ree gav den vilde satsning gevinst, idet Nokia-kursen på under halvandet år steg til mere end det dobbelte.

Det var dog en belastende periode for rigmanden, der tænkte på den risikofyldte placering af en stor del af hans formue 'fra morgen til aften.'

560 millioner kroner

"Mit samlede udbytte med at jonglere med Nokia i de 15 måneder har været 560 millioner kroner. Det er i sin enkelhed historien. Men der var ikke mange, der syntes, at det var en god idé, før aktierne blev solgt," siger Karsten Ree til Børsen.

Han siger til avisen, at alle godt ved, at han 'er skør.'

"Vi kan alle sammen gøre det sikre, men det usikre kræver lidt mod, rygstød og ballast i tegnebogen. Hvis man har det og er lidt modig og fræk, er man selvfølgelig mere heldig end dem, der er forsigtige. Men man kan også få nogle flere øretæver," siger han til avisen.

Han har for tiden 'ikke en skid' planer for nye investeringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere