Artikel top billede

Kendt dansk rigmand scorer formue på ekstremt risikabel Nokia-investering

Dansk rigmand har på blot 15 måneder scoret mere end en halv milliard kroner på at investere massivt i Nokia.

Den danske rigmand Karsten Ree har på blot 15 måneder scoret 560 millioner kroner på en vild satsning i Nokia-aktier, skriver Børsen.

Han begyndte at opkøbe Nokia-aktier i sommeren 2012.

Over flere omgange købte han Nokia-aktier for i alt 430 millioner kroner af sin formue, som primært stammer fra salget af Den Blå Avis til amerikanske eBay.

Denne handel kan du læse mere om her: eBay køber Den Blå Avis

Opkøbet af aktier for de mange penge fandt sted i netop den periode, hvor Nokia var presset i bund, efter selskabet ikke havde nået at komme med, da Apple kickstartede smartphone-bølgen med lanceringen af iPhonen.

Det var dengang, da selskabets daværende topchef, Stephen Elop, sagde, at Nokia 'stod på en brændende platform.'

Du kan læse mere om Nokias nedtur her: Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet.

For Karsten Ree gav den vilde satsning gevinst, idet Nokia-kursen på under halvandet år steg til mere end det dobbelte.

Det var dog en belastende periode for rigmanden, der tænkte på den risikofyldte placering af en stor del af hans formue 'fra morgen til aften.'

560 millioner kroner

"Mit samlede udbytte med at jonglere med Nokia i de 15 måneder har været 560 millioner kroner. Det er i sin enkelhed historien. Men der var ikke mange, der syntes, at det var en god idé, før aktierne blev solgt," siger Karsten Ree til Børsen.

Han siger til avisen, at alle godt ved, at han 'er skør.'

"Vi kan alle sammen gøre det sikre, men det usikre kræver lidt mod, rygstød og ballast i tegnebogen. Hvis man har det og er lidt modig og fræk, er man selvfølgelig mere heldig end dem, der er forsigtige. Men man kan også få nogle flere øretæver," siger han til avisen.

Han har for tiden 'ikke en skid' planer for nye investeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere