Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Kendt dansk rigmand scorer formue på ekstremt risikabel Nokia-investering

Dansk rigmand har på blot 15 måneder scoret mere end en halv milliard kroner på at investere massivt i Nokia.

Den danske rigmand Karsten Ree har på blot 15 måneder scoret 560 millioner kroner på en vild satsning i Nokia-aktier, skriver Børsen.

Han begyndte at opkøbe Nokia-aktier i sommeren 2012.

Over flere omgange købte han Nokia-aktier for i alt 430 millioner kroner af sin formue, som primært stammer fra salget af Den Blå Avis til amerikanske eBay.

Denne handel kan du læse mere om her: eBay køber Den Blå Avis

Opkøbet af aktier for de mange penge fandt sted i netop den periode, hvor Nokia var presset i bund, efter selskabet ikke havde nået at komme med, da Apple kickstartede smartphone-bølgen med lanceringen af iPhonen.

Det var dengang, da selskabets daværende topchef, Stephen Elop, sagde, at Nokia 'stod på en brændende platform.'

Du kan læse mere om Nokias nedtur her: Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet.

For Karsten Ree gav den vilde satsning gevinst, idet Nokia-kursen på under halvandet år steg til mere end det dobbelte.

Det var dog en belastende periode for rigmanden, der tænkte på den risikofyldte placering af en stor del af hans formue 'fra morgen til aften.'

560 millioner kroner

"Mit samlede udbytte med at jonglere med Nokia i de 15 måneder har været 560 millioner kroner. Det er i sin enkelhed historien. Men der var ikke mange, der syntes, at det var en god idé, før aktierne blev solgt," siger Karsten Ree til Børsen.

Han siger til avisen, at alle godt ved, at han 'er skør.'

"Vi kan alle sammen gøre det sikre, men det usikre kræver lidt mod, rygstød og ballast i tegnebogen. Hvis man har det og er lidt modig og fræk, er man selvfølgelig mere heldig end dem, der er forsigtige. Men man kan også få nogle flere øretæver," siger han til avisen.

Han har for tiden 'ikke en skid' planer for nye investeringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.