Artikel top billede

Kendt dansk rigmand scorer formue på ekstremt risikabel Nokia-investering

Dansk rigmand har på blot 15 måneder scoret mere end en halv milliard kroner på at investere massivt i Nokia.

Den danske rigmand Karsten Ree har på blot 15 måneder scoret 560 millioner kroner på en vild satsning i Nokia-aktier, skriver Børsen.

Han begyndte at opkøbe Nokia-aktier i sommeren 2012.

Over flere omgange købte han Nokia-aktier for i alt 430 millioner kroner af sin formue, som primært stammer fra salget af Den Blå Avis til amerikanske eBay.

Denne handel kan du læse mere om her: eBay køber Den Blå Avis

Opkøbet af aktier for de mange penge fandt sted i netop den periode, hvor Nokia var presset i bund, efter selskabet ikke havde nået at komme med, da Apple kickstartede smartphone-bølgen med lanceringen af iPhonen.

Det var dengang, da selskabets daværende topchef, Stephen Elop, sagde, at Nokia 'stod på en brændende platform.'

Du kan læse mere om Nokias nedtur her: Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet.

For Karsten Ree gav den vilde satsning gevinst, idet Nokia-kursen på under halvandet år steg til mere end det dobbelte.

Det var dog en belastende periode for rigmanden, der tænkte på den risikofyldte placering af en stor del af hans formue 'fra morgen til aften.'

560 millioner kroner

"Mit samlede udbytte med at jonglere med Nokia i de 15 måneder har været 560 millioner kroner. Det er i sin enkelhed historien. Men der var ikke mange, der syntes, at det var en god idé, før aktierne blev solgt," siger Karsten Ree til Børsen.

Han siger til avisen, at alle godt ved, at han 'er skør.'

"Vi kan alle sammen gøre det sikre, men det usikre kræver lidt mod, rygstød og ballast i tegnebogen. Hvis man har det og er lidt modig og fræk, er man selvfølgelig mere heldig end dem, der er forsigtige. Men man kan også få nogle flere øretæver," siger han til avisen.

Han har for tiden 'ikke en skid' planer for nye investeringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Computerworld
Opsporet: Her bor en af verdens mest berygtede hackere og en af hovedpersonerne bag REvil med sin hustru i stor villa