Artikel top billede

Microsofts nye Office-plan: Sådan skal løsningerne fungere nu

En række Office-nyheder fra Microsoft vidner om, at selskabet har truffet en afgørende beslutning om, hvordan fremtidens Office-løsninger skal fungere.

Microsoft har truffet en afgørende beslutning om, at Office-teknologierne i fremtiden først og fremmest skal leveres som cloud-løsninger.

Sådan lyder det blandt andet i en ny rapport fra analysefirmaet Forrester, hvor det fremhæves, at tjenester som Yammer, OneDrive og Office Graph er født i skyen - og at skyen langt hen ad vejen er blevet en forudsætning for, at man kan anvende de nyeste Microsoft-løsninger.

Office Graph vil eksempelvis kun blive leveret fra Office 365, ligesom Office til iPad også kun er for Office 365-kunderne, hvis man vil vil oprette og redigere Office-dokumenter på iPad'en.

"Beskeden til teknologi-lederne er klar: I den nærmeste fremtid vil den bedste måde at anvende Microsoft Office-teknologi på være via Office 365. Dette er helt sikkert en god ting: Cloud muliggør deling, kommunikation og individuel mobilitet på tværs af forrretningen," lyder det blandt andet fra Forrester.

Ikke længere kun til Windows

"Office til iPad vidner om en ny, mere inkluderende mobil-vision. Den 27. marts 2014 frigav Microsoft endelig Word, Excel og PowerPoint til iPad. De komplette apps, tilgængelige for Office 365-kunder, viser et vendepunkt i Microsofts tankegang i forhold til, hvor informations-arbejdere kan bruge deres produktivitetsværktøjer."

"Dette er et kritisk statement fra Microsoft: Det vil ikke låse forretningsledere fast til Windows mobile platform. Mens dette er opmuntrende, så tog Microsoft ikke skridt til at linke disse apps sammen med populære fil-løsninger som Dropbox eller iCloud," skriver Forrester i Offiice-analysen.

Skiftet er permanent

Og hvis du er en smule træt af al denne denne cloud-snak og i virkeligheden bare ønsker en helt traditionel Office-pakke og lokale it-installationer, må du nok desværre til at vænne dig til tanken om, at der blæser nye vinde over Microsoft. Forrester skriver:

"Vi mener, at Microsofts skridt til at gøre Office 365 til en platform for cloud collaboration og produktivitet er reelt, permanent og en game-changer for virksomheder. Men dette skridt giver både fordele og udfordringer for teknologi-ledere."

En af de konkrete udfordringer, Forrester fremhæver, er, at det med Office-muligheden på iPad er blevet sværere for it-cheferne at argumentere for, hvorfor man kun ønsker at understøtte Windows 8-tablets i organisationen.

Til gengæld giver det øgede cloud-fokus den fordel, at man konstant får gavn af nye funktioner og teknologier frem for at skulle vente tre år til den næste store frigivelse, mener analysefirmaet.

Læs også:

Test: Her er dommen over Microsoft Office Online

Stor cloud-test: Office 365 versus Google Apps i 2014

Dommen over Office til iPad: Geniale eller gumpetunge apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere