Artikel top billede

Microsofts nye Office-plan: Sådan skal løsningerne fungere nu

En række Office-nyheder fra Microsoft vidner om, at selskabet har truffet en afgørende beslutning om, hvordan fremtidens Office-løsninger skal fungere.

Microsoft har truffet en afgørende beslutning om, at Office-teknologierne i fremtiden først og fremmest skal leveres som cloud-løsninger.

Sådan lyder det blandt andet i en ny rapport fra analysefirmaet Forrester, hvor det fremhæves, at tjenester som Yammer, OneDrive og Office Graph er født i skyen - og at skyen langt hen ad vejen er blevet en forudsætning for, at man kan anvende de nyeste Microsoft-løsninger.

Office Graph vil eksempelvis kun blive leveret fra Office 365, ligesom Office til iPad også kun er for Office 365-kunderne, hvis man vil vil oprette og redigere Office-dokumenter på iPad'en.

"Beskeden til teknologi-lederne er klar: I den nærmeste fremtid vil den bedste måde at anvende Microsoft Office-teknologi på være via Office 365. Dette er helt sikkert en god ting: Cloud muliggør deling, kommunikation og individuel mobilitet på tværs af forrretningen," lyder det blandt andet fra Forrester.

Ikke længere kun til Windows

"Office til iPad vidner om en ny, mere inkluderende mobil-vision. Den 27. marts 2014 frigav Microsoft endelig Word, Excel og PowerPoint til iPad. De komplette apps, tilgængelige for Office 365-kunder, viser et vendepunkt i Microsofts tankegang i forhold til, hvor informations-arbejdere kan bruge deres produktivitetsværktøjer."

"Dette er et kritisk statement fra Microsoft: Det vil ikke låse forretningsledere fast til Windows mobile platform. Mens dette er opmuntrende, så tog Microsoft ikke skridt til at linke disse apps sammen med populære fil-løsninger som Dropbox eller iCloud," skriver Forrester i Offiice-analysen.

Skiftet er permanent

Og hvis du er en smule træt af al denne denne cloud-snak og i virkeligheden bare ønsker en helt traditionel Office-pakke og lokale it-installationer, må du nok desværre til at vænne dig til tanken om, at der blæser nye vinde over Microsoft. Forrester skriver:

"Vi mener, at Microsofts skridt til at gøre Office 365 til en platform for cloud collaboration og produktivitet er reelt, permanent og en game-changer for virksomheder. Men dette skridt giver både fordele og udfordringer for teknologi-ledere."

En af de konkrete udfordringer, Forrester fremhæver, er, at det med Office-muligheden på iPad er blevet sværere for it-cheferne at argumentere for, hvorfor man kun ønsker at understøtte Windows 8-tablets i organisationen.

Til gengæld giver det øgede cloud-fokus den fordel, at man konstant får gavn af nye funktioner og teknologier frem for at skulle vente tre år til den næste store frigivelse, mener analysefirmaet.

Læs også:

Test: Her er dommen over Microsoft Office Online

Stor cloud-test: Office 365 versus Google Apps i 2014

Dommen over Office til iPad: Geniale eller gumpetunge apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere