Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

TDC-teknikere genoptager arbejdet: Derfor ulmer konflikten stadig

Der er ikke fundet nogen løsning på løn-konflikten i TDC, men alligevel vender teknikerne nu tilbage til arbejdet. Få forklaringen her.

TDC og Dansk Metals Landsklub nåede ikke til enighed tirsdag, selv om man genoptog de lønforhandlinger, der mandag førte til, at flere hundrede teknikere valgte at gå i strejke

Det meddeler forhandlingsudvalget under Dansk Metal, der oplyser, at der nu vil gå nogle dage, før der igen skal forhandles.

"Parterne står fortsat meget langt fra hinanden, men parterne har aftalt at gøre et nyt forsøg tirsdag den 3. juni," lyder det på landsklubbens hjemmeside.

Allerede tirsdag blev de strejkende teknikere af både Dansk Metal Landsklubben og af TDC opfordret til at vende tilbage til arbejdet, da strejken var overenskomststridig.

Der var dog bare den lille hurdle, at TDC havde konfiskeret teknikernes telefoner, da strejken blev indledt, så det var lettere sagt end gjort at få de flere hundrede teknikere kaldt tilbage på arbejde.

Men her onsdag morgen skulle alle efter planen igen trække i tekniker-tøjet med det velkendte TDC-logo.

"Tirsdag var der fællesmøde mellem LO og DA om arbejdsnedlæggelserne. Her erkendte arbejdstagersiden, at arbejdsnedlæggelserne var overenskomststridige og gav tilsagn om at pålægge medlemmerne at genoptage arbejdet snarest og senest onsdag den 28. maj ved normal arbejdstids begyndelse," lyder det fra teknikernes forhandlingsudvalg.

TDC har ikke ønsket at give sit syn på sagen til Computerworld, men henviser til, at forhandlingerne skal ske i forhandlingslokalet - ikke igennem pressen. 

Kan ikke blive enige om lønnen

Konflikten i TDC er opstået under de aktuelle lønforhandlinger, hvor teknikerne kræver en generel reallønsstigning.

Lars Jørgensen, der er fællestillidsmand hos TDC og talsperson i denne sag, har udtalt til Computerworld, at lønforhandlingerne er den specifikke årsag til arbejdsnedlæggelsen.

"Men jeg tror ikke, at folk havde reageret så voldsomt, hvis ikke der havde været alt det andet forud for det her forløb," tilføjede han dog.

Lidt det samme kom til udtryk i en kortfattet meddelelse, som en lokal gruppe under Dansk Metal, Kabel anlægsgruppen Sydsjælland, for nogle dage siden lagde ud på Landsklubbens hjemmeside.

"For hver dag i TDC bliver vi fattigere. Slut nu, vi forlanger en reallønsstigning til alle."

TDC's slankekur

Mens det naturligvis er kan være svært at afgøre, om teknikerne er for forventningsfulde med lønnen, eller TDC som virksomhed er lidt for nærig med lønudgifterne, er der næppe tvivl om, at mange TDC-medarbejdere i de senere år har mærket den markante spare-operation, som TDC har haft gang i.

Mange opgaver hos telegiganten er allerede blevet outsourcet, og medarbejderantallet er også blevet markant lavere, end det var for år tilbage.

Tidligere i år var der også historier fremme om intern uro blandt selskabets medarbejdere, og flere af de absolutte topchefer har forladt telekoncernen det seneste halve år.

Selv om det næppe er alle, der er lige begejstrede for de mange besparelser hos TDC, har den strategi haft en god effekt i forhold til bundlinjen.

I 2013 tjente TDC godt 3,2 milliarder kroner

"I 2013 er det faktisk gået bedre end nogensinde, for vi har netop skabt vældig meget værdi og indtjening den vej rundt," har koncernchef Carsten Dilling udtalt til Computerworld om arbejdet med at effektivisere virksomheden. 

Læs også:

Vil have TDC-folk tilbage på arbejde - men mobilerne er inddraget

Strejke hos TDC - teknikerne har forladt arbejdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.