Artikel top billede

TDC-teknikere genoptager arbejdet: Derfor ulmer konflikten stadig

Der er ikke fundet nogen løsning på løn-konflikten i TDC, men alligevel vender teknikerne nu tilbage til arbejdet. Få forklaringen her.

TDC og Dansk Metals Landsklub nåede ikke til enighed tirsdag, selv om man genoptog de lønforhandlinger, der mandag førte til, at flere hundrede teknikere valgte at gå i strejke

Det meddeler forhandlingsudvalget under Dansk Metal, der oplyser, at der nu vil gå nogle dage, før der igen skal forhandles.

"Parterne står fortsat meget langt fra hinanden, men parterne har aftalt at gøre et nyt forsøg tirsdag den 3. juni," lyder det på landsklubbens hjemmeside.

Allerede tirsdag blev de strejkende teknikere af både Dansk Metal Landsklubben og af TDC opfordret til at vende tilbage til arbejdet, da strejken var overenskomststridig.

Der var dog bare den lille hurdle, at TDC havde konfiskeret teknikernes telefoner, da strejken blev indledt, så det var lettere sagt end gjort at få de flere hundrede teknikere kaldt tilbage på arbejde.

Men her onsdag morgen skulle alle efter planen igen trække i tekniker-tøjet med det velkendte TDC-logo.

"Tirsdag var der fællesmøde mellem LO og DA om arbejdsnedlæggelserne. Her erkendte arbejdstagersiden, at arbejdsnedlæggelserne var overenskomststridige og gav tilsagn om at pålægge medlemmerne at genoptage arbejdet snarest og senest onsdag den 28. maj ved normal arbejdstids begyndelse," lyder det fra teknikernes forhandlingsudvalg.

TDC har ikke ønsket at give sit syn på sagen til Computerworld, men henviser til, at forhandlingerne skal ske i forhandlingslokalet - ikke igennem pressen. 

Kan ikke blive enige om lønnen

Konflikten i TDC er opstået under de aktuelle lønforhandlinger, hvor teknikerne kræver en generel reallønsstigning.

Lars Jørgensen, der er fællestillidsmand hos TDC og talsperson i denne sag, har udtalt til Computerworld, at lønforhandlingerne er den specifikke årsag til arbejdsnedlæggelsen.

"Men jeg tror ikke, at folk havde reageret så voldsomt, hvis ikke der havde været alt det andet forud for det her forløb," tilføjede han dog.

Lidt det samme kom til udtryk i en kortfattet meddelelse, som en lokal gruppe under Dansk Metal, Kabel anlægsgruppen Sydsjælland, for nogle dage siden lagde ud på Landsklubbens hjemmeside.

"For hver dag i TDC bliver vi fattigere. Slut nu, vi forlanger en reallønsstigning til alle."

TDC's slankekur

Mens det naturligvis er kan være svært at afgøre, om teknikerne er for forventningsfulde med lønnen, eller TDC som virksomhed er lidt for nærig med lønudgifterne, er der næppe tvivl om, at mange TDC-medarbejdere i de senere år har mærket den markante spare-operation, som TDC har haft gang i.

Mange opgaver hos telegiganten er allerede blevet outsourcet, og medarbejderantallet er også blevet markant lavere, end det var for år tilbage.

Tidligere i år var der også historier fremme om intern uro blandt selskabets medarbejdere, og flere af de absolutte topchefer har forladt telekoncernen det seneste halve år.

Selv om det næppe er alle, der er lige begejstrede for de mange besparelser hos TDC, har den strategi haft en god effekt i forhold til bundlinjen.

I 2013 tjente TDC godt 3,2 milliarder kroner

"I 2013 er det faktisk gået bedre end nogensinde, for vi har netop skabt vældig meget værdi og indtjening den vej rundt," har koncernchef Carsten Dilling udtalt til Computerworld om arbejdet med at effektivisere virksomheden. 

Læs også:

Vil have TDC-folk tilbage på arbejde - men mobilerne er inddraget

Strejke hos TDC - teknikerne har forladt arbejdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere