Artikel top billede

TDC-teknikere genoptager arbejdet: Derfor ulmer konflikten stadig

Der er ikke fundet nogen løsning på løn-konflikten i TDC, men alligevel vender teknikerne nu tilbage til arbejdet. Få forklaringen her.

TDC og Dansk Metals Landsklub nåede ikke til enighed tirsdag, selv om man genoptog de lønforhandlinger, der mandag førte til, at flere hundrede teknikere valgte at gå i strejke

Det meddeler forhandlingsudvalget under Dansk Metal, der oplyser, at der nu vil gå nogle dage, før der igen skal forhandles.

"Parterne står fortsat meget langt fra hinanden, men parterne har aftalt at gøre et nyt forsøg tirsdag den 3. juni," lyder det på landsklubbens hjemmeside.

Allerede tirsdag blev de strejkende teknikere af både Dansk Metal Landsklubben og af TDC opfordret til at vende tilbage til arbejdet, da strejken var overenskomststridig.

Der var dog bare den lille hurdle, at TDC havde konfiskeret teknikernes telefoner, da strejken blev indledt, så det var lettere sagt end gjort at få de flere hundrede teknikere kaldt tilbage på arbejde.

Men her onsdag morgen skulle alle efter planen igen trække i tekniker-tøjet med det velkendte TDC-logo.

"Tirsdag var der fællesmøde mellem LO og DA om arbejdsnedlæggelserne. Her erkendte arbejdstagersiden, at arbejdsnedlæggelserne var overenskomststridige og gav tilsagn om at pålægge medlemmerne at genoptage arbejdet snarest og senest onsdag den 28. maj ved normal arbejdstids begyndelse," lyder det fra teknikernes forhandlingsudvalg.

TDC har ikke ønsket at give sit syn på sagen til Computerworld, men henviser til, at forhandlingerne skal ske i forhandlingslokalet - ikke igennem pressen. 

Kan ikke blive enige om lønnen

Konflikten i TDC er opstået under de aktuelle lønforhandlinger, hvor teknikerne kræver en generel reallønsstigning.

Lars Jørgensen, der er fællestillidsmand hos TDC og talsperson i denne sag, har udtalt til Computerworld, at lønforhandlingerne er den specifikke årsag til arbejdsnedlæggelsen.

"Men jeg tror ikke, at folk havde reageret så voldsomt, hvis ikke der havde været alt det andet forud for det her forløb," tilføjede han dog.

Lidt det samme kom til udtryk i en kortfattet meddelelse, som en lokal gruppe under Dansk Metal, Kabel anlægsgruppen Sydsjælland, for nogle dage siden lagde ud på Landsklubbens hjemmeside.

"For hver dag i TDC bliver vi fattigere. Slut nu, vi forlanger en reallønsstigning til alle."

TDC's slankekur

Mens det naturligvis er kan være svært at afgøre, om teknikerne er for forventningsfulde med lønnen, eller TDC som virksomhed er lidt for nærig med lønudgifterne, er der næppe tvivl om, at mange TDC-medarbejdere i de senere år har mærket den markante spare-operation, som TDC har haft gang i.

Mange opgaver hos telegiganten er allerede blevet outsourcet, og medarbejderantallet er også blevet markant lavere, end det var for år tilbage.

Tidligere i år var der også historier fremme om intern uro blandt selskabets medarbejdere, og flere af de absolutte topchefer har forladt telekoncernen det seneste halve år.

Selv om det næppe er alle, der er lige begejstrede for de mange besparelser hos TDC, har den strategi haft en god effekt i forhold til bundlinjen.

I 2013 tjente TDC godt 3,2 milliarder kroner

"I 2013 er det faktisk gået bedre end nogensinde, for vi har netop skabt vældig meget værdi og indtjening den vej rundt," har koncernchef Carsten Dilling udtalt til Computerworld om arbejdet med at effektivisere virksomheden. 

Læs også:

Vil have TDC-folk tilbage på arbejde - men mobilerne er inddraget

Strejke hos TDC - teknikerne har forladt arbejdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital