Forbrugerne skifter fokus: Derfor sælger tablets ikke længere så godt

Det er slut med at skifte tablet-pc'en ud med en ny i ét væk. I stedet har forbrugerne i stigende grad vendt sig mod en ny type produkter.

Der er ikke længere den samme efterspørgsel på tablets og 2-i-1-maskiner/hybrid-maskiner, som der har været tidligere.

Analysefirmaet IDC skriver, at det har sænket sine forudsigelser for salget i de to produkt-kategorier i 2014 til samlet 245 millioner.

Selv om der dermed fortsat vil være tale om en vækst i salget på 12 procent fra 2013 til 2014, er det ingenting sammenlignet med væksten på næsten 52 procent, som var tilfældet fra 2012 til 2013.

"To store problemer betyder, at tablet-markedet sænker farten. For det første beholder forbrugerne deres tablets, særligt de dyre fra store producenter, i meget længere tid end oprindeligt antaget. Og når de rent faktisk køber en ny, giver de ofte den eksisterende videre til et andet familie-medlem," lyder det fra IDC-analytiker Tom Mainelli.

"For det andet betyder fremkomsten af phablets - smartphones med skærme på 5,5 tommer og mere - at mange mennesker tænker en ekstra gang over tablet-køb, fordi disse telefoner og skærme ofte er passende til opgaver, der engang var forbeholdt tablets."

Phablets er et hit - lige nu ...
Det er efterhånden et par år siden, at phablet-kategorien blev født, og i dag er der et betydeligt marked for de ganske store smartphones - eller ret små tablets, om man vil.  

Ifølge IDC var mere end hver 10. af de smartphones, der blev solgt i første kvartal i år, phablets.

Men det er slet ikke sikkert, at det forbruger-fokus på sigt vil gå ud over salget af de større tablets, vurderer IDC.

"Da store telefoner helt tydeligt påvirker den kortsigtede tablet-vækst, forventer IDC, at markedet vil vende tilbage ved at skifte fokus til enheder med større skærme. Produkter med større skærme - som Microsofts nye 2-i-1, Surface Pro 3 med 12 tommer - ventes at spille en større rolle på markedet fremadrettet."

IDC skriver samtidig, at de fleste leverandører vil nyde godt af det, hvis forbrugerne igen begynder at fokusere på tablets med større skærme, fordi de koster omkring 50 procent mere - og at særligt Microsoft kan få gavn af dette, så Windows-markedsandelen på tablet-markedet vil kunne blive fordoblet fra nu af og frem til 2018.

iPad under pres
Ifølge ABI Research er Apples iPad i stigende grad under pres på tablet-markedet. Som vi skrev for nylig, er iPad-salget steget med 13 procent det seneste år - sammenlignet med en vækst på hele 79 procent hos de nærmeste konkurrenter.

"Historisk set har Apple domineret markedet, men det nuværende skift i i økosystemet har rejst spørgsmål til den kontrol og om fremtiden," har ABI Research udtalt om situationen med, at ikke mindst Samsung buldrer frem med sine tablet-produkter.

"Er Apple ved at miste momentum, eller er Samsung og andre ved at komme efter det, efterhånden som forbrugerne bliver præsenteret for et bredt udvalg af valgmuligheder i forhold til skærmstørrelse, connectivity og pris?" lød det for nylig fra analysefirmaet.

IDC venter, at Android i 2018 vil være den mest udbredte tablet-platform med en global markedsandel på 61 procent mod 27 procent til iOS og 10 til Windows. 

Læs også:

Nye tablet-pc'er stormer frem: Er Apples iPad ved at miste pusten?

Det siger eksperterne: Så god er Surface Pro 3


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.