Artikel top billede

Nye afsløringer: NSA indsamler millioner af billeder til ansigtsregister

Nye afsløringer fra Edward Snowden viser, at NSA ikke kun indsamler skriftligt materiale og lyd-beskeder. Den amerikanske efterretning opsamler også millioner af billeder til ansigtsgenkendelse.

Hver eneste dag indsamler NSA "millioner" af billeder til et ansigtsgenkendelsesprogram, hvoraf godt de 55.000 billeder kan bruges.

Det fortæller New York Times på basis af lækkede dokumenter fra whistlebloweren Edward Snowden, som stadig befinder sig i Rusland.

Ifølge dokumenterne anses ansigtsgenkendelse som et lige så vigtigt aktiv for NSA som de millioner og atter millioner af lyd- og skrift-informationer, som agenturet efter sigende skulle indsamle dagligt om både udenlandske og amerikanske borgere.

NSA's evner til at bruge ansigtsgenkendelsesprogrammer er ifølge New York Times blevet væsentligt bedre over de sidste fire år, da NSA er gået over til et nyt program, som kan håndtere den store mængde billeder i mails, sms'er, sociale medier, videokonferencer og så videre.

Alle medier, som NSA ifølge dokumenterne har adgang til.

Kan revolutionere NSA
Dokumenterne er fra 2011, men ifølge dem selv kan ansigtsgenkendelse for evigt ændre den måde, som NSA arbejder på.

Ansatte hos NSA mener, at de med ganske lidt arbejde vil kunne finde specifikke mål langt nemmere i fremtiden.

"Det er ikke bare traditionel kommunikation, som vi er efter: Vi skal gå ind og udnytte de digitale fodspor - alle digitale fodspor, som et givent mål efterlader sig i deres daglige færden på nettet. På den måde kan vi lave komplette biografier med biometrisk information," skrives det i et dokument fra 2010.

Det er uvist om, hvor mange mennesker verden rundt, der er en del af systemet - og hvor mange amerikanere, der er endt i arkivet. Skal NSA indsamle data om amerikanere, kræver det en dommerkendelse i USA, imens de har fri adgang til at indsamle udenlandske data.

Du kan læse hele New York Times' artikel om emnet her.  

Læs også:

Ex PET-chef skælder ud: Spionage er fredsbevarende

 Snowden i dansk interview: Danmark giver millioner af oplysninger til NSA hver dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Premium
Erik Damgaards nye firma tjener millioner og stryger ind i Top 100: “Uniconta er mit comeback, og det føles fantastisk at være tilbage”