Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Nye afsløringer: NSA indsamler millioner af billeder til ansigtsregister

Nye afsløringer fra Edward Snowden viser, at NSA ikke kun indsamler skriftligt materiale og lyd-beskeder. Den amerikanske efterretning opsamler også millioner af billeder til ansigtsgenkendelse.

Hver eneste dag indsamler NSA "millioner" af billeder til et ansigtsgenkendelsesprogram, hvoraf godt de 55.000 billeder kan bruges.

Det fortæller New York Times på basis af lækkede dokumenter fra whistlebloweren Edward Snowden, som stadig befinder sig i Rusland.

Ifølge dokumenterne anses ansigtsgenkendelse som et lige så vigtigt aktiv for NSA som de millioner og atter millioner af lyd- og skrift-informationer, som agenturet efter sigende skulle indsamle dagligt om både udenlandske og amerikanske borgere.

NSA's evner til at bruge ansigtsgenkendelsesprogrammer er ifølge New York Times blevet væsentligt bedre over de sidste fire år, da NSA er gået over til et nyt program, som kan håndtere den store mængde billeder i mails, sms'er, sociale medier, videokonferencer og så videre.

Alle medier, som NSA ifølge dokumenterne har adgang til.

Kan revolutionere NSA
Dokumenterne er fra 2011, men ifølge dem selv kan ansigtsgenkendelse for evigt ændre den måde, som NSA arbejder på.

Ansatte hos NSA mener, at de med ganske lidt arbejde vil kunne finde specifikke mål langt nemmere i fremtiden.

"Det er ikke bare traditionel kommunikation, som vi er efter: Vi skal gå ind og udnytte de digitale fodspor - alle digitale fodspor, som et givent mål efterlader sig i deres daglige færden på nettet. På den måde kan vi lave komplette biografier med biometrisk information," skrives det i et dokument fra 2010.

Det er uvist om, hvor mange mennesker verden rundt, der er en del af systemet - og hvor mange amerikanere, der er endt i arkivet. Skal NSA indsamle data om amerikanere, kræver det en dommerkendelse i USA, imens de har fri adgang til at indsamle udenlandske data.

Du kan læse hele New York Times' artikel om emnet her.  

Læs også:

Ex PET-chef skælder ud: Spionage er fredsbevarende

 Snowden i dansk interview: Danmark giver millioner af oplysninger til NSA hver dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.