BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

Derfor sås der tvivl om Samsung-styresystems fremtid

Styresystemet Tizen, der ellers har været store forventninger til, vil der aldrig komme det store ud af, mener en analytiker.

Det er kun et par uger siden, at Samsung var klar med sin allerførste telefon med styresystemet Tizen, Samsung Z.

Tizen har været under udvikling i flere år og er Samsungs forsøg på at sikre sig et alternativ til Android-platformen, som selskabet primært har satset på i de senere år.

Tizen er udviklet af Samsung selv sammen med Intel og er, præcis som Android, en open source-platform.

Tizen er tidligere blevet vurderet til at have et betydeligt markedspotentiale på smartphone-markedet, men nu sår en analytiker ifølge Computerworld US tvivl om Tizens fremtid.

"Vil Tizen rykke sig? Sagt med et nej ord; nej."

Sådan lyder det fra chefanalytiker Andrew Sheehy i en analyse, som vores amerikanske kolleger på Computerworld har set nærmere på.

Analytikeren peger på, at Tizen er fem år bagud i forhold til iOS og Android, og at der kun er en lille gruppe udviklere, der vil skrive apps til platformen.

"At se Tizens udvikling er som at se en bil køre galt i slow motion," udtaler Andrew Sheehy.

En talsperson fra Tizen-holdet skriver til Computerworld US, at Tizen i dag ikke er så anderledes end det, Android var, da det styresystem blev født - og at Tizen har opbakning fra store spillere som Samsung og Intel.

Det er dog langt fra første gang, at analytikere peger på, at de nye smartphone-styresystemer, der udvikles - heriblandt Tizen og Firefox OS - får det svært på markedet, fordi der grundlæggende nok ikke er plads til flere end to eller tre store platforme.

Læs mere om den situation her.

Læs også:

Samsung klar med sin første Tizen-telefon

Dette Samsung-styresystem kan true Apple og Google

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital