Artikel top billede

Derfor sås der tvivl om Samsung-styresystems fremtid

Styresystemet Tizen, der ellers har været store forventninger til, vil der aldrig komme det store ud af, mener en analytiker.

Det er kun et par uger siden, at Samsung var klar med sin allerførste telefon med styresystemet Tizen, Samsung Z.

Tizen har været under udvikling i flere år og er Samsungs forsøg på at sikre sig et alternativ til Android-platformen, som selskabet primært har satset på i de senere år.

Tizen er udviklet af Samsung selv sammen med Intel og er, præcis som Android, en open source-platform.

Tizen er tidligere blevet vurderet til at have et betydeligt markedspotentiale på smartphone-markedet, men nu sår en analytiker ifølge Computerworld US tvivl om Tizens fremtid.

"Vil Tizen rykke sig? Sagt med et nej ord; nej."

Sådan lyder det fra chefanalytiker Andrew Sheehy i en analyse, som vores amerikanske kolleger på Computerworld har set nærmere på.

Analytikeren peger på, at Tizen er fem år bagud i forhold til iOS og Android, og at der kun er en lille gruppe udviklere, der vil skrive apps til platformen.

"At se Tizens udvikling er som at se en bil køre galt i slow motion," udtaler Andrew Sheehy.

En talsperson fra Tizen-holdet skriver til Computerworld US, at Tizen i dag ikke er så anderledes end det, Android var, da det styresystem blev født - og at Tizen har opbakning fra store spillere som Samsung og Intel.

Det er dog langt fra første gang, at analytikere peger på, at de nye smartphone-styresystemer, der udvikles - heriblandt Tizen og Firefox OS - får det svært på markedet, fordi der grundlæggende nok ikke er plads til flere end to eller tre store platforme.

Læs mere om den situation her.

Læs også:

Samsung klar med sin første Tizen-telefon

Dette Samsung-styresystem kan true Apple og Google

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere