Derfor sås der tvivl om Samsung-styresystems fremtid

Styresystemet Tizen, der ellers har været store forventninger til, vil der aldrig komme det store ud af, mener en analytiker.

Det er kun et par uger siden, at Samsung var klar med sin allerførste telefon med styresystemet Tizen, Samsung Z.

Tizen har været under udvikling i flere år og er Samsungs forsøg på at sikre sig et alternativ til Android-platformen, som selskabet primært har satset på i de senere år.

Tizen er udviklet af Samsung selv sammen med Intel og er, præcis som Android, en open source-platform.

Tizen er tidligere blevet vurderet til at have et betydeligt markedspotentiale på smartphone-markedet, men nu sår en analytiker ifølge Computerworld US tvivl om Tizens fremtid.

"Vil Tizen rykke sig? Sagt med et nej ord; nej."

Sådan lyder det fra chefanalytiker Andrew Sheehy i en analyse, som vores amerikanske kolleger på Computerworld har set nærmere på.

Analytikeren peger på, at Tizen er fem år bagud i forhold til iOS og Android, og at der kun er en lille gruppe udviklere, der vil skrive apps til platformen.

"At se Tizens udvikling er som at se en bil køre galt i slow motion," udtaler Andrew Sheehy.

En talsperson fra Tizen-holdet skriver til Computerworld US, at Tizen i dag ikke er så anderledes end det, Android var, da det styresystem blev født - og at Tizen har opbakning fra store spillere som Samsung og Intel.

Det er dog langt fra første gang, at analytikere peger på, at de nye smartphone-styresystemer, der udvikles - heriblandt Tizen og Firefox OS - får det svært på markedet, fordi der grundlæggende nok ikke er plads til flere end to eller tre store platforme.

Læs mere om den situation her.Læs også:

Samsung klar med sin første Tizen-telefon

Dette Samsung-styresystem kan true Apple og Google

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.