Artikel top billede

Derfor sås der tvivl om Samsung-styresystems fremtid

Styresystemet Tizen, der ellers har været store forventninger til, vil der aldrig komme det store ud af, mener en analytiker.

Det er kun et par uger siden, at Samsung var klar med sin allerførste telefon med styresystemet Tizen, Samsung Z.

Tizen har været under udvikling i flere år og er Samsungs forsøg på at sikre sig et alternativ til Android-platformen, som selskabet primært har satset på i de senere år.

Tizen er udviklet af Samsung selv sammen med Intel og er, præcis som Android, en open source-platform.

Tizen er tidligere blevet vurderet til at have et betydeligt markedspotentiale på smartphone-markedet, men nu sår en analytiker ifølge Computerworld US tvivl om Tizens fremtid.

"Vil Tizen rykke sig? Sagt med et nej ord; nej."

Sådan lyder det fra chefanalytiker Andrew Sheehy i en analyse, som vores amerikanske kolleger på Computerworld har set nærmere på.

Analytikeren peger på, at Tizen er fem år bagud i forhold til iOS og Android, og at der kun er en lille gruppe udviklere, der vil skrive apps til platformen.

"At se Tizens udvikling er som at se en bil køre galt i slow motion," udtaler Andrew Sheehy.

En talsperson fra Tizen-holdet skriver til Computerworld US, at Tizen i dag ikke er så anderledes end det, Android var, da det styresystem blev født - og at Tizen har opbakning fra store spillere som Samsung og Intel.

Det er dog langt fra første gang, at analytikere peger på, at de nye smartphone-styresystemer, der udvikles - heriblandt Tizen og Firefox OS - får det svært på markedet, fordi der grundlæggende nok ikke er plads til flere end to eller tre store platforme.

Læs mere om den situation her.

Læs også:

Samsung klar med sin første Tizen-telefon

Dette Samsung-styresystem kan true Apple og Google

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere