Artikel top billede

Microsoft vil slås for kundernes privatliv

Amerikansk domstol kræver data udleveret fra softwaregigantens europæiske servere. Microsoft vil nu appellere sagen for at beskytte sine kunders privatliv.

Kan amerikanske myndigheder tvinge mail-udbydere til at udlevere indhold af brugernes emails, selv om disse data er lagret på for eksempel europæiske servere?

Det juridiske slagsmål er nu for alvor skudt i gang efter at en distriktsdomstol i New York har afgjort, at Microsoft skal udlevere emails fra en af firmaets kunder, som har registreret og lagret konto og data på en server i den irske hovedstad Dublin.

Domstolen afsagde sin oprindelige kendelse i december i fjor, og siden da har Microsoft udleveret en række data, som var lagret på amerikanske servere. Til gengæld har Microsoft nægtet at udlevere indholdet af emails fra den pågældende bruger med henvisning til, at data var lagret uden for USA's grænser.

I et blogindlæg skriver David Howard, juridisk chef for Microsoft, at selskabet vil tage kampen op for at få omstødt kendelsen ved en højere retsinstans. Målet er at få fastslået, at den amerikansk lovgivning ikke kan udstrækkes til at gælde uden for USA's grænser.

Den juridiske finte er: Microsoft mener, at kravet om udlevering af data svarer til en ransagningskendelse, som i det amerikanske system kun er gyldigt indenfor landets grænser. Derfor kan de amerikanske myndigheder ikke kræve udlevering af data, som er lagret i udlandet, lyder det fra Microsoft.

"Det er almindeligt accepteret, at en amerikansk ransagningskendelse i den fysiske verden kun kan benyttes til materiale, der befinder sig på USA's territorium," skriver David Howard blandt andet.

Derfor har amerikanske myndigheder ikke ret til at få adgang til indholdet af emails, der er lagret i udlandet, mener han.

Omvendt mener dommeren ved den lokale domstol, James Francis, at kendelsen rent juridisk har samme status som en stævning, der i amerikansk jura også har gyldighed uden for USA's grænser.

Microsoft lægger ikke skjul på, at de vil bruge den konkrete sag som prøveklud for at få fastslået, hvor grænserne går for de amerikanske myndigheders ret til at få udleveret indholdet af brugeres email. Ifølge David Howard vil Microsoft indbringe sagen for højere retsinstanser - om nødvendigt helt frem til en føderal appel-domstol.

"Vi vil forfølge denne sag, fordi vi mener, at vi har den rigtige fortolkning af lovgivningen, og fordi vores kunder sætter pris på vores privatlivs-politik," siger David Howard.

Læs også:

Datatilsynet: Vi kontrollerer da ikke amerikansk overvågning

Er dine danske data sikre hos IBM, Google, Apple, CSC eller Microsoft?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.