Artikel top billede

Microsoft vil slås for kundernes privatliv

Amerikansk domstol kræver data udleveret fra softwaregigantens europæiske servere. Microsoft vil nu appellere sagen for at beskytte sine kunders privatliv.

Kan amerikanske myndigheder tvinge mail-udbydere til at udlevere indhold af brugernes emails, selv om disse data er lagret på for eksempel europæiske servere?

Det juridiske slagsmål er nu for alvor skudt i gang efter at en distriktsdomstol i New York har afgjort, at Microsoft skal udlevere emails fra en af firmaets kunder, som har registreret og lagret konto og data på en server i den irske hovedstad Dublin.

Domstolen afsagde sin oprindelige kendelse i december i fjor, og siden da har Microsoft udleveret en række data, som var lagret på amerikanske servere. Til gengæld har Microsoft nægtet at udlevere indholdet af emails fra den pågældende bruger med henvisning til, at data var lagret uden for USA's grænser.

I et blogindlæg skriver David Howard, juridisk chef for Microsoft, at selskabet vil tage kampen op for at få omstødt kendelsen ved en højere retsinstans. Målet er at få fastslået, at den amerikansk lovgivning ikke kan udstrækkes til at gælde uden for USA's grænser.

Den juridiske finte er: Microsoft mener, at kravet om udlevering af data svarer til en ransagningskendelse, som i det amerikanske system kun er gyldigt indenfor landets grænser. Derfor kan de amerikanske myndigheder ikke kræve udlevering af data, som er lagret i udlandet, lyder det fra Microsoft.

"Det er almindeligt accepteret, at en amerikansk ransagningskendelse i den fysiske verden kun kan benyttes til materiale, der befinder sig på USA's territorium," skriver David Howard blandt andet.

Derfor har amerikanske myndigheder ikke ret til at få adgang til indholdet af emails, der er lagret i udlandet, mener han.

Omvendt mener dommeren ved den lokale domstol, James Francis, at kendelsen rent juridisk har samme status som en stævning, der i amerikansk jura også har gyldighed uden for USA's grænser.

Microsoft lægger ikke skjul på, at de vil bruge den konkrete sag som prøveklud for at få fastslået, hvor grænserne går for de amerikanske myndigheders ret til at få udleveret indholdet af brugeres email. Ifølge David Howard vil Microsoft indbringe sagen for højere retsinstanser - om nødvendigt helt frem til en føderal appel-domstol.

"Vi vil forfølge denne sag, fordi vi mener, at vi har den rigtige fortolkning af lovgivningen, og fordi vores kunder sætter pris på vores privatlivs-politik," siger David Howard.

Læs også:

Datatilsynet: Vi kontrollerer da ikke amerikansk overvågning

Er dine danske data sikre hos IBM, Google, Apple, CSC eller Microsoft?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere