Ny funktion på iPhone og iPad: Sådan husker iOS 8 dine adgangskoder

Apple forsøger med iOS 8 at gøre det lettere for brugerne at logge ind på tjenester og apps. Se her, hvordan teknologien fungerer - og om det er noget for dig.

Apples iOS 8 vil først blive frigivet til de almindelige brugere af iPhone og iPad om et par måneder, men allerede nu testes styresystemet af app-udviklerne, der forsøger at få overblik over, hvordan de kan udnytte de nye funktioner og teknologier.

En af de funktioner i iOS 8, der ikke blev talt så meget om på udviklerkonferencen WWDC, men som faktisk er ganske interessant, er auto-login.

Auto-login i iOS 8 betyder, at brugerne i langt mindre grad end tidligere skal bøvle med at logge ind i forskellige apps og med at huske brugernavne og adganskoder.

Apple har i et stykke tid tilbudt at opbevare brugernavne og adgangskoder i Safari som en del af iCloud.

Det betyder, at man kan logge automatisk ind på en webside fra iPhonen, hvis man tidligere har været logget ind fra en iPad - og omvendt.

Det er denne service, som app-udviklerne nu også får mulighed for at koble deres løsninger op på.

Sådan fungerer det
Ifølge 9to5mac.com kan apps anvende Safaris Autofill-funktion.

Det vil betyde, at man efter at have været på Facebook på en Mac ikke behøver at skulle huske brugernavn og password, når man ønsker at anvende iOS-app'en fra Facebook.

Rent teknisk fungerer det ifølge 9to5mac.com ved, at udviklerne føjer en ekstra fil til tjenestens webside og lidt ny kode til app'en, hvorefter Apple kan se, at der er en forbindelse og tilbyde auto-login.

ZDNet skriver, at den nye auto-login-funktion fra Apple også vil sætte en stopper for problemet med, at apps, man allerede har været logget ind på, pludselig beder om brugernavn og adgangskode igen.

Findes mange løsninger
De fleste brugere af både apps og webtjenester kender nok til problemet med, at man efterhånden har fået oprettet så mange brugerkonti og passwords, at det kan være svært at huske dem.

Den problemstilling bliver lidt mindre med den nye funktion fra Apple.

Begrænsningen er naturligvis, at den kun relaterer sig til Apples univers, så kører man med en pc og en iPad, kommer man ikke så langt.

I det tilfælde findes der heldigvis en stribe andre tjenester, der kan hjælpe dig med at huske brugernavne og adgangskoder på en sikker måde.

Blandt tjenesterne kan nævnes 1Password og Lastpass, der begge er meget populære og generelt fungerer godt.

Det er i øvrigt også langt fra alle versioner af iPhone og iPad, der får mulighed for at installere det nye iOS 8 - se om din gadget får iOS her.Læs også:

Her er de vigtigste erhvervsfunktioner i iOS 8 til iPhone og iPad

Apples nye super-teknologi til apps: Derfor deler Swift vandene

Kan du få iOS 8 - eller er dit Apple-grej forældet?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.