Artikel top billede

Ny funktion på iPhone og iPad: Sådan husker iOS 8 dine adgangskoder

Apple forsøger med iOS 8 at gøre det lettere for brugerne at logge ind på tjenester og apps. Se her, hvordan teknologien fungerer - og om det er noget for dig.

Apples iOS 8 vil først blive frigivet til de almindelige brugere af iPhone og iPad om et par måneder, men allerede nu testes styresystemet af app-udviklerne, der forsøger at få overblik over, hvordan de kan udnytte de nye funktioner og teknologier.

En af de funktioner i iOS 8, der ikke blev talt så meget om på udviklerkonferencen WWDC, men som faktisk er ganske interessant, er auto-login.

Auto-login i iOS 8 betyder, at brugerne i langt mindre grad end tidligere skal bøvle med at logge ind i forskellige apps og med at huske brugernavne og adganskoder.

Apple har i et stykke tid tilbudt at opbevare brugernavne og adgangskoder i Safari som en del af iCloud.

Det betyder, at man kan logge automatisk ind på en webside fra iPhonen, hvis man tidligere har været logget ind fra en iPad - og omvendt.

Det er denne service, som app-udviklerne nu også får mulighed for at koble deres løsninger op på.

Sådan fungerer det

Ifølge 9to5mac.com kan apps anvende Safaris Autofill-funktion.

Det vil betyde, at man efter at have været på Facebook på en Mac ikke behøver at skulle huske brugernavn og password, når man ønsker at anvende iOS-app'en fra Facebook.

Rent teknisk fungerer det ifølge 9to5mac.com ved, at udviklerne føjer en ekstra fil til tjenestens webside og lidt ny kode til app'en, hvorefter Apple kan se, at der er en forbindelse og tilbyde auto-login.

ZDNet skriver, at den nye auto-login-funktion fra Apple også vil sætte en stopper for problemet med, at apps, man allerede har været logget ind på, pludselig beder om brugernavn og adgangskode igen.

Findes mange løsninger

De fleste brugere af både apps og webtjenester kender nok til problemet med, at man efterhånden har fået oprettet så mange brugerkonti og passwords, at det kan være svært at huske dem.

Den problemstilling bliver lidt mindre med den nye funktion fra Apple.

Begrænsningen er naturligvis, at den kun relaterer sig til Apples univers, så kører man med en pc og en iPad, kommer man ikke så langt.

I det tilfælde findes der heldigvis en stribe andre tjenester, der kan hjælpe dig med at huske brugernavne og adgangskoder på en sikker måde.

Blandt tjenesterne kan nævnes 1Password og Lastpass, der begge er meget populære og generelt fungerer godt.

Det er i øvrigt også langt fra alle versioner af iPhone og iPad, der får mulighed for at installere det nye iOS 8 - se om din gadget får iOS her.

Læs også:

Her er de vigtigste erhvervsfunktioner i iOS 8 til iPhone og iPad

Apples nye super-teknologi til apps: Derfor deler Swift vandene

Kan du få iOS 8 - eller er dit Apple-grej forældet?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere