Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Ny funktion på iPhone og iPad: Sådan husker iOS 8 dine adgangskoder

Apple forsøger med iOS 8 at gøre det lettere for brugerne at logge ind på tjenester og apps. Se her, hvordan teknologien fungerer - og om det er noget for dig.

Apples iOS 8 vil først blive frigivet til de almindelige brugere af iPhone og iPad om et par måneder, men allerede nu testes styresystemet af app-udviklerne, der forsøger at få overblik over, hvordan de kan udnytte de nye funktioner og teknologier.

En af de funktioner i iOS 8, der ikke blev talt så meget om på udviklerkonferencen WWDC, men som faktisk er ganske interessant, er auto-login.

Auto-login i iOS 8 betyder, at brugerne i langt mindre grad end tidligere skal bøvle med at logge ind i forskellige apps og med at huske brugernavne og adganskoder.

Apple har i et stykke tid tilbudt at opbevare brugernavne og adgangskoder i Safari som en del af iCloud.

Det betyder, at man kan logge automatisk ind på en webside fra iPhonen, hvis man tidligere har været logget ind fra en iPad - og omvendt.

Det er denne service, som app-udviklerne nu også får mulighed for at koble deres løsninger op på.

Sådan fungerer det

Ifølge 9to5mac.com kan apps anvende Safaris Autofill-funktion.

Det vil betyde, at man efter at have været på Facebook på en Mac ikke behøver at skulle huske brugernavn og password, når man ønsker at anvende iOS-app'en fra Facebook.

Rent teknisk fungerer det ifølge 9to5mac.com ved, at udviklerne føjer en ekstra fil til tjenestens webside og lidt ny kode til app'en, hvorefter Apple kan se, at der er en forbindelse og tilbyde auto-login.

ZDNet skriver, at den nye auto-login-funktion fra Apple også vil sætte en stopper for problemet med, at apps, man allerede har været logget ind på, pludselig beder om brugernavn og adgangskode igen.

Findes mange løsninger

De fleste brugere af både apps og webtjenester kender nok til problemet med, at man efterhånden har fået oprettet så mange brugerkonti og passwords, at det kan være svært at huske dem.

Den problemstilling bliver lidt mindre med den nye funktion fra Apple.

Begrænsningen er naturligvis, at den kun relaterer sig til Apples univers, så kører man med en pc og en iPad, kommer man ikke så langt.

I det tilfælde findes der heldigvis en stribe andre tjenester, der kan hjælpe dig med at huske brugernavne og adgangskoder på en sikker måde.

Blandt tjenesterne kan nævnes 1Password og Lastpass, der begge er meget populære og generelt fungerer godt.

Det er i øvrigt også langt fra alle versioner af iPhone og iPad, der får mulighed for at installere det nye iOS 8 - se om din gadget får iOS her.

Læs også:

Her er de vigtigste erhvervsfunktioner i iOS 8 til iPhone og iPad

Apples nye super-teknologi til apps: Derfor deler Swift vandene

Kan du få iOS 8 - eller er dit Apple-grej forældet?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.