Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Jyske Bank: Derfor har vi opsagt it-medarbejderne

Interview: Jyske Bank lukker it-afdeling og sætter folkene på porten. Se her hvorfor.

Fyringsrunden i Jyske Bank fejer igennem it-afdelingen for den tidligere Spar Lolland, der hidtil har haft til huse i primært Nakskov på Lolland, der i forvejen er hårdt ramt af arbejdsløshed og nedgang.

I alt er seks it-medarbejdere i Nakskov blevet opsagt.

"It-medarbejderne i Spar Lolland har primært beskæftiget sig med en række særlige opgaver under Spar Lolland, som nu er forsvundet med konverteringen. Så derfor har vi ikke brug for dem længere," siger Leif Flemming Larsen, bankdirektør for it i Jyske Bank.

Han henviser til, at Spar Lollands it-systemer nu er blevet konverteret til Jyske Banks systemer, efter at Silkeborg-banken købte Spar Lolland for et par år siden.

De seks opsagte it-folk i Nakskov har forvaltet og udviklet på Spar Lollands it-systemer.

Grundlaget har været SDC samt forskellige egen-systemer, som Jyske Bank nu har valgt ikke at fortsætte med.

Leif Flemming Larsen peger desuden på, at afstanden mellem Silkeborg og Nakskov er stor.

"Vi har jo det problem, at de [Spar Lollands it-folk, red.] har siddet i Nakskov og København, mens vores egne folk sidder i Silkeborg, og vi har på forhånd vurderet, at de ikke ville flytte denne vej," siger han.

Der har nemlig løbende været slået it-stillinger op i Silkeborg i de senere år, men ingen af it-folkene i Nakskov har reflekteret på nogen af dem, fortæller han.

"De har haft mulighed for at søge, men ingen har gjort det, og det kan man jo også godt forstå, da det jo ville kræve en flytning fra en landsdel til en anden," siger Leif Flemming Larsen.

Jyske Bank har desuden benyttet sig af anledningen til at opsige enkelte it-folk i hovedkvarteret i Silkeborg.

"Vi har her haft nogle funktioner, der alligevel skulle reduceres, og det har vi nu benyttet denne lejlighed til," fortæller bank-direktøren.

Hertil kommer, at Jyske Bank outsourcer it-driften af BRFKredit og de 20 mand, der hører til, til JN Data.

Udviklingen af realkreditsystemerne bliver liggende i BRF, mens alt arbejdet med udvikling og drift af koncernsystemerne samles i Silkeborg i afdelingen 'Forretningskoncepter.'

"Vi er i gang med denne organisations-ændring, og nu kommer der til at gå et stykke tid, inden vi begynder at kigge på, hvordan vi kan rationalisere yderligere," siger Leif Flemming Larsen.

Han forventer, at konsolideringen af it-setuppet er endeligt på plads inden for et til to år.

"Noget af det skal igennem en egentlig konvertering, mens andet bare skal over på en anden platform. I første omgang kører vi nu videre et stykke tid, inden vi begynder at rationalisere," siger han.

Betyder det, at der komme flere it-fyringer i Jyske Bank?

"Ja, der vil komme mere. Når vi er færdige med konverteringen af BRFbank, vil der nok være nogle medarbejdere, der skal finde anden beskæftigelse enten inde i eller uden for koncernen. Det samme gælder de medarbejdere, der arbejder med koncernsystemer i BRF, som skal lægges sammen med Jyske Banks koncernsystemer. Når den sammenlægning er færdig, vil de også skulle finde anden beskæftigelse enten inden i eller uden for koncernen," siger Leif Flemming Larsen.

Læs også: It-folk rammes i stor fyringsrunde i Jyske Bank.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere