Artikel top billede

Jyske Bank: Derfor har vi opsagt it-medarbejderne

Interview: Jyske Bank lukker it-afdeling og sætter folkene på porten. Se her hvorfor.

Fyringsrunden i Jyske Bank fejer igennem it-afdelingen for den tidligere Spar Lolland, der hidtil har haft til huse i primært Nakskov på Lolland, der i forvejen er hårdt ramt af arbejdsløshed og nedgang.

I alt er seks it-medarbejdere i Nakskov blevet opsagt.

"It-medarbejderne i Spar Lolland har primært beskæftiget sig med en række særlige opgaver under Spar Lolland, som nu er forsvundet med konverteringen. Så derfor har vi ikke brug for dem længere," siger Leif Flemming Larsen, bankdirektør for it i Jyske Bank.

Han henviser til, at Spar Lollands it-systemer nu er blevet konverteret til Jyske Banks systemer, efter at Silkeborg-banken købte Spar Lolland for et par år siden.

De seks opsagte it-folk i Nakskov har forvaltet og udviklet på Spar Lollands it-systemer.

Grundlaget har været SDC samt forskellige egen-systemer, som Jyske Bank nu har valgt ikke at fortsætte med.

Leif Flemming Larsen peger desuden på, at afstanden mellem Silkeborg og Nakskov er stor.

"Vi har jo det problem, at de [Spar Lollands it-folk, red.] har siddet i Nakskov og København, mens vores egne folk sidder i Silkeborg, og vi har på forhånd vurderet, at de ikke ville flytte denne vej," siger han.

Der har nemlig løbende været slået it-stillinger op i Silkeborg i de senere år, men ingen af it-folkene i Nakskov har reflekteret på nogen af dem, fortæller han.

"De har haft mulighed for at søge, men ingen har gjort det, og det kan man jo også godt forstå, da det jo ville kræve en flytning fra en landsdel til en anden," siger Leif Flemming Larsen.

Jyske Bank har desuden benyttet sig af anledningen til at opsige enkelte it-folk i hovedkvarteret i Silkeborg.

"Vi har her haft nogle funktioner, der alligevel skulle reduceres, og det har vi nu benyttet denne lejlighed til," fortæller bank-direktøren.

Hertil kommer, at Jyske Bank outsourcer it-driften af BRFKredit og de 20 mand, der hører til, til JN Data.

Udviklingen af realkreditsystemerne bliver liggende i BRF, mens alt arbejdet med udvikling og drift af koncernsystemerne samles i Silkeborg i afdelingen 'Forretningskoncepter.'

"Vi er i gang med denne organisations-ændring, og nu kommer der til at gå et stykke tid, inden vi begynder at kigge på, hvordan vi kan rationalisere yderligere," siger Leif Flemming Larsen.

Han forventer, at konsolideringen af it-setuppet er endeligt på plads inden for et til to år.

"Noget af det skal igennem en egentlig konvertering, mens andet bare skal over på en anden platform. I første omgang kører vi nu videre et stykke tid, inden vi begynder at rationalisere," siger han.

Betyder det, at der komme flere it-fyringer i Jyske Bank?

"Ja, der vil komme mere. Når vi er færdige med konverteringen af BRFbank, vil der nok være nogle medarbejdere, der skal finde anden beskæftigelse enten inde i eller uden for koncernen. Det samme gælder de medarbejdere, der arbejder med koncernsystemer i BRF, som skal lægges sammen med Jyske Banks koncernsystemer. Når den sammenlægning er færdig, vil de også skulle finde anden beskæftigelse enten inden i eller uden for koncernen," siger Leif Flemming Larsen.

Læs også: It-folk rammes i stor fyringsrunde i Jyske Bank.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere