Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Efterlysning: I denne del af Danmark hungrer de efter it-folk

Flere virksomheder midt i landet har svært ved at indfange de dygtigste it-folk. Derfor bliver der nu taget utraditionelle metoder og samarbejder i brug for at tiltrække opmærksomhed fra skarpe it-hjerner.

Virksomhederne i Odense på Fyn har svært ved at tiltrække og rekruttere dygtige medarbejdere indenfor robotteknologi og it.

Derfor er fem partnervirksomheder i EU-projektet Best Brains gået sammen i forsøget på at indfange byttet og tilbyde en it-karriere på øen, der efter sigende har de smukkeste piger.

"Vores virksomhed er i rivende udvikling, men vi må erkende, at vi indimellem bremses af, at vi ikke kan rekruttere tilstrækkeligt mange kvalificerede folk," siger Michael Walther, it-direktør hos Ordbogen.com, et it-firma som arbejder med sprogteknologi.

Nørder igennem

Initiativet, der skal hente nye folk til Fyn, kaldes Tech Talent Case Camp og er på én og samme tid en udvidet ansøgningsproces til specifikke job i de fem virksomheder og en camp med mulighed for at arbejde med konkrete cases, nørde igennem og udvikle sine færdigheder.

"Med Tech Talent Case Camp kridter vi banen op for et utraditionelt ansættelsesforløb, hvor det traditionelle jobinterview erstattes af en uge med faglige udfordringer, samarbejde og sociale aktiviteter. Vi vil vise, hvad Odense kan byde på, både på det faglige og det sociale plan," siger Michael Walther.

Campen er markedsført både i Danmark og udlandet, så arbejdet kommer til at foregå i et internationalt miljø med engelsk som arbejdssprog.

"Selve konceptet med en case camp er ikke nyt, men det er typisk de rigtig store virksomheder, der har ressourcerne til at gennemføre sådanne arrangementer. Det nye er, at vi er fem virksomheder, der i et samarbejde med Odense Kommune gør en indsats for at vise de faglige miljøer, vi har," siger Michael Walther.

Du kan læse mere om campen her.

Læs også:

Krisen kradser ikke mere: Der er job i it-branchen igen

Lego overhaler Microsoft: Sådan indfanger vi Danmarks bedste it-folk

Historien om Danmarks bedste it-chef - og dem der napper ham i haserne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere