Efterlysning: I denne del af Danmark hungrer de efter it-folk

Flere virksomheder midt i landet har svært ved at indfange de dygtigste it-folk. Derfor bliver der nu taget utraditionelle metoder og samarbejder i brug for at tiltrække opmærksomhed fra skarpe it-hjerner.

Virksomhederne i Odense på Fyn har svært ved at tiltrække og rekruttere dygtige medarbejdere indenfor robotteknologi og it.

Derfor er fem partnervirksomheder i EU-projektet Best Brains gået sammen i forsøget på at indfange byttet og tilbyde en it-karriere på øen, der efter sigende har de smukkeste piger.

"Vores virksomhed er i rivende udvikling, men vi må erkende, at vi indimellem bremses af, at vi ikke kan rekruttere tilstrækkeligt mange kvalificerede folk," siger Michael Walther, it-direktør hos Ordbogen.com, et it-firma som arbejder med sprogteknologi.

Nørder igennem
Initiativet, der skal hente nye folk til Fyn, kaldes Tech Talent Case Camp og er på én og samme tid en udvidet ansøgningsproces til specifikke job i de fem virksomheder og en camp med mulighed for at arbejde med konkrete cases, nørde igennem og udvikle sine færdigheder.

"Med Tech Talent Case Camp kridter vi banen op for et utraditionelt ansættelsesforløb, hvor det traditionelle jobinterview erstattes af en uge med faglige udfordringer, samarbejde og sociale aktiviteter. Vi vil vise, hvad Odense kan byde på, både på det faglige og det sociale plan," siger Michael Walther.

Campen er markedsført både i Danmark og udlandet, så arbejdet kommer til at foregå i et internationalt miljø med engelsk som arbejdssprog.

"Selve konceptet med en case camp er ikke nyt, men det er typisk de rigtig store virksomheder, der har ressourcerne til at gennemføre sådanne arrangementer. Det nye er, at vi er fem virksomheder, der i et samarbejde med Odense Kommune gør en indsats for at vise de faglige miljøer, vi har," siger Michael Walther.

Du kan læse mere om campen her.

Læs også:

Krisen kradser ikke mere: Der er job i it-branchen igen

Lego overhaler Microsoft: Sådan indfanger vi Danmarks bedste it-folk

Historien om Danmarks bedste it-chef - og dem der napper ham i haserne

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.