Artikel top billede

Efterlysning: I denne del af Danmark hungrer de efter it-folk

Flere virksomheder midt i landet har svært ved at indfange de dygtigste it-folk. Derfor bliver der nu taget utraditionelle metoder og samarbejder i brug for at tiltrække opmærksomhed fra skarpe it-hjerner.

Virksomhederne i Odense på Fyn har svært ved at tiltrække og rekruttere dygtige medarbejdere indenfor robotteknologi og it.

Derfor er fem partnervirksomheder i EU-projektet Best Brains gået sammen i forsøget på at indfange byttet og tilbyde en it-karriere på øen, der efter sigende har de smukkeste piger.

"Vores virksomhed er i rivende udvikling, men vi må erkende, at vi indimellem bremses af, at vi ikke kan rekruttere tilstrækkeligt mange kvalificerede folk," siger Michael Walther, it-direktør hos Ordbogen.com, et it-firma som arbejder med sprogteknologi.

Nørder igennem

Initiativet, der skal hente nye folk til Fyn, kaldes Tech Talent Case Camp og er på én og samme tid en udvidet ansøgningsproces til specifikke job i de fem virksomheder og en camp med mulighed for at arbejde med konkrete cases, nørde igennem og udvikle sine færdigheder.

"Med Tech Talent Case Camp kridter vi banen op for et utraditionelt ansættelsesforløb, hvor det traditionelle jobinterview erstattes af en uge med faglige udfordringer, samarbejde og sociale aktiviteter. Vi vil vise, hvad Odense kan byde på, både på det faglige og det sociale plan," siger Michael Walther.

Campen er markedsført både i Danmark og udlandet, så arbejdet kommer til at foregå i et internationalt miljø med engelsk som arbejdssprog.

"Selve konceptet med en case camp er ikke nyt, men det er typisk de rigtig store virksomheder, der har ressourcerne til at gennemføre sådanne arrangementer. Det nye er, at vi er fem virksomheder, der i et samarbejde med Odense Kommune gør en indsats for at vise de faglige miljøer, vi har," siger Michael Walther.

Du kan læse mere om campen her.

Læs også:

Krisen kradser ikke mere: Der er job i it-branchen igen

Lego overhaler Microsoft: Sådan indfanger vi Danmarks bedste it-folk

Historien om Danmarks bedste it-chef - og dem der napper ham i haserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere