Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Efterlysning: I denne del af Danmark hungrer de efter it-folk

Flere virksomheder midt i landet har svært ved at indfange de dygtigste it-folk. Derfor bliver der nu taget utraditionelle metoder og samarbejder i brug for at tiltrække opmærksomhed fra skarpe it-hjerner.

Virksomhederne i Odense på Fyn har svært ved at tiltrække og rekruttere dygtige medarbejdere indenfor robotteknologi og it.

Derfor er fem partnervirksomheder i EU-projektet Best Brains gået sammen i forsøget på at indfange byttet og tilbyde en it-karriere på øen, der efter sigende har de smukkeste piger.

"Vores virksomhed er i rivende udvikling, men vi må erkende, at vi indimellem bremses af, at vi ikke kan rekruttere tilstrækkeligt mange kvalificerede folk," siger Michael Walther, it-direktør hos Ordbogen.com, et it-firma som arbejder med sprogteknologi.

Nørder igennem

Initiativet, der skal hente nye folk til Fyn, kaldes Tech Talent Case Camp og er på én og samme tid en udvidet ansøgningsproces til specifikke job i de fem virksomheder og en camp med mulighed for at arbejde med konkrete cases, nørde igennem og udvikle sine færdigheder.

"Med Tech Talent Case Camp kridter vi banen op for et utraditionelt ansættelsesforløb, hvor det traditionelle jobinterview erstattes af en uge med faglige udfordringer, samarbejde og sociale aktiviteter. Vi vil vise, hvad Odense kan byde på, både på det faglige og det sociale plan," siger Michael Walther.

Campen er markedsført både i Danmark og udlandet, så arbejdet kommer til at foregå i et internationalt miljø med engelsk som arbejdssprog.

"Selve konceptet med en case camp er ikke nyt, men det er typisk de rigtig store virksomheder, der har ressourcerne til at gennemføre sådanne arrangementer. Det nye er, at vi er fem virksomheder, der i et samarbejde med Odense Kommune gør en indsats for at vise de faglige miljøer, vi har," siger Michael Walther.

Du kan læse mere om campen her.

Læs også:

Krisen kradser ikke mere: Der er job i it-branchen igen

Lego overhaler Microsoft: Sådan indfanger vi Danmarks bedste it-folk

Historien om Danmarks bedste it-chef - og dem der napper ham i haserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere