Krisen kradser ikke mere: Der er job i it-branchen igen

Jobmulighederne er gode i it-branchen. Krisen er ved enden, og nogle brancher boomer. Se hvilke her.

Bent Greve, du er professor på Roskilde universitet med speciale i arbejdsmarkedet. Er krisen forbi i it-branchen?

"Ja, meget tyder på, at krisen er ovre, men væksten vil kun langsomt vende tilbage. Det har været en lang økonomisk krise, og det er måske lige voldsomt nok at sige, at den er helt slut, men det går helt tydeligt i den rigtige retning."

Læs også: Finanskrisen er død: Danske it-firmaer stormer frem

Antallet af jobannoncer er den hurtigste indikator, man har for arbejdsmarkedet. Den er omkring seks måneder hurtigere end eksempelvis ledighedstallene.

"Jobmarkedet beskriver tendenserne i erhvervslivet og virksomhedsledernes forventning om fremgang," siger Bent Greve.

Og tallene for it-jobopslag peger i den modsatte retning af krise.

Læs også: Vild vækst: Disse it-løsninger kan vi slet ikke få nok af

Overordnet i alle brancher i Danmark er der sket en lille stigning i den samlede efterspørgsel på arbejdskraft i det seneste år.

Der er imidlertid store ændringer mellem de forskellige jobkategorier, og it ligger pænt til. Det viser Jobbarometer for fjerde kvartal 2013, som jobportalen Jobindex har skabt.

Sammenlignet med for et år siden er der en fremgang på informationsteknologi-området på lige knap 13 procent.

Du kan sammenligne it-området med andre fagområder her.

"Det er et udtryk for, at virksomhederne tror på udvikling og fremgang inden for specialiserede områder som it," vurderer Bent Greve.

"It-området er dog lidt specielt i og med, at udviklingen går så hurtigt, at man i nogle tilfælde kan lave mere for de samme penge og de samme medarbejdere. Derfor giver jobudbuddet ikke altid en entydig sammenhæng, men tallene indikerer, at bunden er nået, og det går mod vækst."

Læs også: Disse fem it-områder skal du bruge penge på i år

Men kan det pludselig vende og gå skidt igen?

"Med udgangspunkt i jobmarkedet og en stribe andre målekategorier tyder det ikke på, at det vil ske. Det meste af Europa er på vej ud af krisen, og det er Danmarks vigtigste handelsområde."

Hurtigløberne
Ved at sammenligne med antallet af jobannoncer for 10 år siden kan man få en idé om den langsigtede udvikling i efterspørgslen på arbejdskraft.

Og sammenlignet med for 10 år siden er antallet af jobs indenfor informationsteknologi steget med 118 procent, krise eller ej.

Ser man på udvalgte it-områder, er eksempelvis web-relaterede job steget med 37 procent det seneste år.

Sikkerhed og Database-kategorien tegner sig for en stigning på 24 procent, mens Tele- og datakommunikation er vokset med 34 procent på et år.

Læs også:

Tradeshift: Danske it-firmaer har en forfejlet tankegang

Danske iværksættere: Vi kan forudsige, hvornår du løber næste gang

Dansk virksomhed med international succes: Derfor ansætter vi folk med et helt særligt udtryk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.