Artikel top billede

Krisen kradser ikke mere: Der er job i it-branchen igen

Jobmulighederne er gode i it-branchen. Krisen er ved enden, og nogle brancher boomer. Se hvilke her.

Bent Greve, du er professor på Roskilde universitet med speciale i arbejdsmarkedet. Er krisen forbi i it-branchen?

"Ja, meget tyder på, at krisen er ovre, men væksten vil kun langsomt vende tilbage. Det har været en lang økonomisk krise, og det er måske lige voldsomt nok at sige, at den er helt slut, men det går helt tydeligt i den rigtige retning."

Læs også: Finanskrisen er død: Danske it-firmaer stormer frem

Antallet af jobannoncer er den hurtigste indikator, man har for arbejdsmarkedet. Den er omkring seks måneder hurtigere end eksempelvis ledighedstallene.

"Jobmarkedet beskriver tendenserne i erhvervslivet og virksomhedsledernes forventning om fremgang," siger Bent Greve.

Og tallene for it-jobopslag peger i den modsatte retning af krise.

Læs også: Vild vækst: Disse it-løsninger kan vi slet ikke få nok af

Overordnet i alle brancher i Danmark er der sket en lille stigning i den samlede efterspørgsel på arbejdskraft i det seneste år.

Der er imidlertid store ændringer mellem de forskellige jobkategorier, og it ligger pænt til. Det viser Jobbarometer for fjerde kvartal 2013, som jobportalen Jobindex har skabt.

Sammenlignet med for et år siden er der en fremgang på informationsteknologi-området på lige knap 13 procent.

Du kan sammenligne it-området med andre fagområder her.

"Det er et udtryk for, at virksomhederne tror på udvikling og fremgang inden for specialiserede områder som it," vurderer Bent Greve.

"It-området er dog lidt specielt i og med, at udviklingen går så hurtigt, at man i nogle tilfælde kan lave mere for de samme penge og de samme medarbejdere. Derfor giver jobudbuddet ikke altid en entydig sammenhæng, men tallene indikerer, at bunden er nået, og det går mod vækst."

Læs også: Disse fem it-områder skal du bruge penge på i år

Men kan det pludselig vende og gå skidt igen?

"Med udgangspunkt i jobmarkedet og en stribe andre målekategorier tyder det ikke på, at det vil ske. Det meste af Europa er på vej ud af krisen, og det er Danmarks vigtigste handelsområde."

Hurtigløberne

Ved at sammenligne med antallet af jobannoncer for 10 år siden kan man få en idé om den langsigtede udvikling i efterspørgslen på arbejdskraft.

Og sammenlignet med for 10 år siden er antallet af jobs indenfor informationsteknologi steget med 118 procent, krise eller ej.

Ser man på udvalgte it-områder, er eksempelvis web-relaterede job steget med 37 procent det seneste år.

Sikkerhed og Database-kategorien tegner sig for en stigning på 24 procent, mens Tele- og datakommunikation er vokset med 34 procent på et år.

Læs også:

Tradeshift: Danske it-firmaer har en forfejlet tankegang

Danske iværksættere: Vi kan forudsige, hvornår du løber næste gang

Dansk virksomhed med international succes: Derfor ansætter vi folk med et helt særligt udtryk
Tradeshift vil investere millioner i nye danske it-job
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere