Artikel top billede

Krisen kradser ikke mere: Der er job i it-branchen igen

Jobmulighederne er gode i it-branchen. Krisen er ved enden, og nogle brancher boomer. Se hvilke her.

Bent Greve, du er professor på Roskilde universitet med speciale i arbejdsmarkedet. Er krisen forbi i it-branchen?

"Ja, meget tyder på, at krisen er ovre, men væksten vil kun langsomt vende tilbage. Det har været en lang økonomisk krise, og det er måske lige voldsomt nok at sige, at den er helt slut, men det går helt tydeligt i den rigtige retning."

Læs også: Finanskrisen er død: Danske it-firmaer stormer frem

Antallet af jobannoncer er den hurtigste indikator, man har for arbejdsmarkedet. Den er omkring seks måneder hurtigere end eksempelvis ledighedstallene.

"Jobmarkedet beskriver tendenserne i erhvervslivet og virksomhedsledernes forventning om fremgang," siger Bent Greve.

Og tallene for it-jobopslag peger i den modsatte retning af krise.

Læs også: Vild vækst: Disse it-løsninger kan vi slet ikke få nok af

Overordnet i alle brancher i Danmark er der sket en lille stigning i den samlede efterspørgsel på arbejdskraft i det seneste år.

Der er imidlertid store ændringer mellem de forskellige jobkategorier, og it ligger pænt til. Det viser Jobbarometer for fjerde kvartal 2013, som jobportalen Jobindex har skabt.

Sammenlignet med for et år siden er der en fremgang på informationsteknologi-området på lige knap 13 procent.

Du kan sammenligne it-området med andre fagområder her.

"Det er et udtryk for, at virksomhederne tror på udvikling og fremgang inden for specialiserede områder som it," vurderer Bent Greve.

"It-området er dog lidt specielt i og med, at udviklingen går så hurtigt, at man i nogle tilfælde kan lave mere for de samme penge og de samme medarbejdere. Derfor giver jobudbuddet ikke altid en entydig sammenhæng, men tallene indikerer, at bunden er nået, og det går mod vækst."

Læs også: Disse fem it-områder skal du bruge penge på i år

Men kan det pludselig vende og gå skidt igen?

"Med udgangspunkt i jobmarkedet og en stribe andre målekategorier tyder det ikke på, at det vil ske. Det meste af Europa er på vej ud af krisen, og det er Danmarks vigtigste handelsområde."

Hurtigløberne

Ved at sammenligne med antallet af jobannoncer for 10 år siden kan man få en idé om den langsigtede udvikling i efterspørgslen på arbejdskraft.

Og sammenlignet med for 10 år siden er antallet af jobs indenfor informationsteknologi steget med 118 procent, krise eller ej.

Ser man på udvalgte it-områder, er eksempelvis web-relaterede job steget med 37 procent det seneste år.

Sikkerhed og Database-kategorien tegner sig for en stigning på 24 procent, mens Tele- og datakommunikation er vokset med 34 procent på et år.

Læs også:

Tradeshift: Danske it-firmaer har en forfejlet tankegang

Danske iværksættere: Vi kan forudsige, hvornår du løber næste gang

Dansk virksomhed med international succes: Derfor ansætter vi folk med et helt særligt udtryk
Tradeshift vil investere millioner i nye danske it-job
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere