Artikel top billede

Her er Amazons nye telefon - den kan betjenes på en helt ny og overraskende måde

Amazons helt nye Fire Phone har en række funktioner, som du ikke finder i nogen anden smartphone på markedet.

Så kom den. Amazons mobiltelefon.

Der har været rygter om den gennem flere år, og her til aften blev rygterne til virkelighed, da Amazon lancerede sin nye smartphone, der har fået navnet Fire Phone.

Telefonens mest nyskabende funktion er, som rygterne allerede havde forudset, en ny teknologi, der både giver skærmbilledet et 3D-lignende perspektiv samt muliggør en helt ny form for navigation, der får skærmen til at flytte sig med telefonen.

Har du et kort åbent på telefonen og flytter telefonen til venstre, så flytter kortet sig også til venstre, og læser du en artikel på en hjemmeside, kan du scrolle ved at tilte telefonen.

Kameraer overvåger dit hoved

De nye skærmfunktioner kan lade sig gøre, fordi telefonen ud over et gyroskop og et accelerometer også har fire forskellige kameraer indbygget på telefonens front.

Gyreskopet og accelerometeret registrerer, hvordan brugeren holder telefonen, mens kameraerne hele tiden registrerer, hvor brugerens hoved befinder sig i forhold til telefonens skærm.

De fire kameraer har alle et indbygget infrarødt lys, hvilket sikrer, at funktionen også virker i mørke.

Derudover anvender Amazon en avanceret software, der kan genkende alle typer af ansigter. Uanset hvilke frisure, skægtype eller brille-model, der sidder på brugerens hoved.

Læs også: Giver det nogen mening? Derfor lancerer Amazon sin egen smartphone

Glas, gummi og unikt økosystem

Telefonen har gummibelagte kanter og glas på både forside og bagside, som det blandt andet kendes fra Apples iPhone 4 og 4s.

Skærmen er på 4,7 tommer, hvilket ifølge Amazons stifter, Jeff Bezos, er den perfekte størrelse til "enhåndsbetjening", og derudover har den en 2,2 ghz quadcore processor og 2 gigabyte ram.

Ved aftenens præsentation var det dog ikke "specs", der var i fokus. Derimod var der især fokus på den tætte integration mellem telefonen og Amazons enorme økosystem, der byder på cloudtjenester, musikstreaming, ebøger og samarbejdsaftaler med stærke indholdsleverandører som HBO Go, Netflix og Hulu.

Derudover er der naturligvis tætte bånd til Amazons enorme digitale supermarked.

Eksempelvis demonstrerede Jeff Bezos en funktion, som Amazon har døbt Firefly, der minder om musikgenkendelses-app'en Shazam.

Dog med den væsentlige forskel, at den ud over at genkende musik, film og tv-serier også kan genkende fysiske objekter.

Med Firefly er det muligt at tage et billede af et glas Nutella, en bog eller et hvilket som helst andet produkt, der kan købes på Amazon, og i løbet få sekunder har telefonen genkendt produktet og giver dig mulighed for at købe det.

Den tætte integration mellem telefonen og Amazons mange tjenester kan blandt andet lade sig gøre, fordi Amazon anvender sit eget styresystem Fire OS, der er en stærkt modificeret udgave af Android. 

Danskere skal have tålmodighed

Indtil videre skal vi dog næppe gøre os forhåbning om at få adgang til telefonen i Danmark.

Da Amazon tidligere på året lancerede tv-boksen Fire TV, blev den ikke gjort tilgængelig for danske kunder, og virksomhedens Kindle Fire-tablet blev først tilgængelig for danske kunder i fjor. Knap to år efter den amerikanske lancering.

Læs også:

Giver det nogen mening? Derfor lancerer Amazon sin egen smartphone

Onsdag kommer Amazon med et produkt, der får dig til at sige wouw

Billig tv-streaming fra Amazon: Skal tæske Apple og Google  
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere