Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Top-politiker: Vi er blevet røvrendt af Oracle

Viceborgmester tager bladet fra munden og ønsker alternativer til Oracle, som ifølge viceborgmesteren har et fast greb om bystyret og udnytter sin magtfulde position.

Londons viceborgmester for forretnings- og erhvervslivet, Kit Malthouse, har set sig virkelig vred på it-giganten Oracle.

Så gal, at han ifølge The Wall Street Journal forleden udspyede sin galde på en teknologi-konference, der blandt andet handlede om brugen af big data.

"Som de fleste folk i bystyret er jeg blevet røvrendt af Oracle," lød ordene fra Kit Malthouse til flere hundrede konferencedeltageres store underholdning.

"Er der nogen fra Oracle i lokalet," tilføjede viceborgmesteren, som også sagde, at hans topprioritet var "at jorde Oracle".

Er Oracle-afhængig

De hvasse udsagn blev ytret på trods af, at Kit Malthouse erkendte, at Oracle umiddelbart er det eneste selskab, der kan håndtere de gigantiske datamængder, som London med godt otte millioner indbyggere står med.

"Jeg ønsker, at nogen i London er i stand til at ødelægge det greb, som Oracle har på os," fortsatte viceborgmesteren i sin tale.

Oracle i England har ikke ønsket at kommentere udtalelserne.

Sagt i en munter kontekst

Senere er Kit Malthouse blevet konfronteret med sine Oracle-hadske udsagn, og han fortæller, at det var sagt som en del af en munter tale, der havde til hensigt at opildne tilhørerne.

Han erkender dog samtidig, at London har en historik med det amerikanske it-selskab omkring priser.

Det drejer sig mere specifikt om en prisforhandlingssag fra 2010, hvor London forsøgte at indføre stramme budgetter. Den agenda bed Oracle dog umiddelbart ikke på.

Oracle sat på porten i Danmark

"Oracle var ikke specielt generøse, men vi befandt os et sted, hvor vi ikke havde nogen alternativer," lød det fra viceborgmesteren i 2010 ifølge The Wall Street Journal.

Oracle sat på porten 
I Danmark er der også eksempler på offentlige myndigheder, der undgår Oracle på deres indkøbsture.

Et sted er Favrskov Kommune, hvor formanden for de kommunale it-chefer, Henrik Brix, sidder som it-chef.

I dag har kommunen vest for Aarhus kun et vagtplansystem fra Oracle tilbage på sine servere.

"Det er længe siden, vi satte Oracle på porten på grund af selskabets priser og vilkår," fortæller Henrik Brix.

Han forklarer, at "vilkår" blandt andet dækker over nogle uklarheder i licenseringen omkring virtuelle servere, der hurtigt kan blive en dyr 'fornøjelse'.

Derfor kigger Favrskov andre steder hen, når der skal indkøbes eksempelvis databaser, som ellers er Oracles kernekompetence.

Oracle: Fint med konkurrence
Oracle i Danmark hilser Favrskovs fravalg velkommen.

"Kommunens valg viser jo bare, at det er godt med konkurrence, og at den kan vælge de produkter, som passer til kommunens behov," siger Oracles nordeuropæiske kommunikationschef, Anders Lund Rendtorff, til Computerworld.

Han påpeger samtidig, at det generelt er forkert at anskue Oracle som en dyr virksomhed.

"Vi mener, at vi giver stor værdi for de penge, som kunderne investerer i vores software og hardware. Oracle er en virksomhed i vækst, og det ville vi næppe være, hvis vi var så dyre," argumenterer Anders Lund Rendtorff.

Oracle omsætter i dag for godt 200 milliarder kroner om året, mens indtjeningen ligger lige omkring 60 milliarder kroner.

Læs også: 
Oracle: Her er den reelle grund til at licens-audits kan ramme så tungt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.