BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Artikel top billede

(Foto: Danske Bank)

Dankortet sendt i tovene flere timer mandag - her er det gået galt

Dankort i knæ det meste af mandag formiddag. Se her, hvad der har ramt så hårdt.

Dankortet har ikke været nede - det virkede bare ikke.

Sådan nogenlunde kan man tolke de udsagn, som Nets er kommet med, efter hele Danmarks dankort fra mandag morgen og frem mod klokken 13 har været ude i alvorlige  driftsforstyrrelser.

Forstyrrelserne skyldtes en systemopdatering, hvor der blev opdaget en systemfejl, som Nets fik bugt med omkring klokken 13:00 mandag eftermiddag.

Driftsforstyrrelserne har betydet, at mange betalinger i både butikker og på nettet ikke har kunnet gennemføres i omkring tre en halv times tid.

Pressemedarbejder Ulrik Marschall oplyser til Computerworld, at Nets i forhold til den normale trafik kan se en masse afviste og manglende transaktioner fra omkring 9:30-tiden i morges og til over middag.

"Potentielt kan alle være ramte, men alle kan også muligvis få deres betalinger igennem. Så hvis en betaling ikke virker, så kan man prøve igen," forklarer Ulrik Marschall kort inden, at dankortet altså kom op at køre igen.

Anbefaling: Gå offline
Han fortæller, at Nets' systemfolk har arbejdet intenst på at få dankortet op at køre igen.

Du kan selv holde øje med dankort-statussen på Nets' hjemmeside, hvis du kigger på 'trafiklyset' oppe i højre hjørne af skærmen. 

Indtil klokken 13 mandag eftermiddag anbefalede Nets alle butikker til at gå på offline-mode, så kundernes transaktioner mellem Nets og deres bank først bliver gennemført, når der er hul igennem til Nets-systemerne igen.

Fra klokken 13 skulle betalingsssystemet dog virke korrekt igen, oplyser Nets. 

Nede igen-igen

Det er ikke første gang, at der er problemer med dankortet i år.

Tilbage i april var det populære kort helt i knæ, mens det også i januar var betalingskortet var nede i ikke mindre end 11 timer, hvilket du kan læse om her.

2013 bød også på et par dankort-nedbrud, som du kan læse om her.

Læs også: 
Det gør ondt i mit hjerte, når Dankortet fejler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere