Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Dankortet sendt i tovene flere timer mandag - her er det gået galt

Dankort i knæ det meste af mandag formiddag. Se her, hvad der har ramt så hårdt.

Dankortet har ikke været nede - det virkede bare ikke.

Sådan nogenlunde kan man tolke de udsagn, som Nets er kommet med, efter hele Danmarks dankort fra mandag morgen og frem mod klokken 13 har været ude i alvorlige  driftsforstyrrelser.

Forstyrrelserne skyldtes en systemopdatering, hvor der blev opdaget en systemfejl, som Nets fik bugt med omkring klokken 13:00 mandag eftermiddag.

Driftsforstyrrelserne har betydet, at mange betalinger i både butikker og på nettet ikke har kunnet gennemføres i omkring tre en halv times tid.

Pressemedarbejder Ulrik Marschall oplyser til Computerworld, at Nets i forhold til den normale trafik kan se en masse afviste og manglende transaktioner fra omkring 9:30-tiden i morges og til over middag.

"Potentielt kan alle være ramte, men alle kan også muligvis få deres betalinger igennem. Så hvis en betaling ikke virker, så kan man prøve igen," forklarer Ulrik Marschall kort inden, at dankortet altså kom op at køre igen.

Anbefaling: Gå offline
Han fortæller, at Nets' systemfolk har arbejdet intenst på at få dankortet op at køre igen.

Du kan selv holde øje med dankort-statussen på Nets' hjemmeside, hvis du kigger på 'trafiklyset' oppe i højre hjørne af skærmen. 

Indtil klokken 13 mandag eftermiddag anbefalede Nets alle butikker til at gå på offline-mode, så kundernes transaktioner mellem Nets og deres bank først bliver gennemført, når der er hul igennem til Nets-systemerne igen.

Fra klokken 13 skulle betalingsssystemet dog virke korrekt igen, oplyser Nets. 

Nede igen-igen

Det er ikke første gang, at der er problemer med dankortet i år.

Tilbage i april var det populære kort helt i knæ, mens det også i januar var betalingskortet var nede i ikke mindre end 11 timer, hvilket du kan læse om her.

2013 bød også på et par dankort-nedbrud, som du kan læse om her.

Læs også: 
Det gør ondt i mit hjerte, når Dankortet fejler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.