Artikel top billede

Dankortet sendt i tovene flere timer mandag - her er det gået galt

Dankort i knæ det meste af mandag formiddag. Se her, hvad der har ramt så hårdt.

Dankortet har ikke været nede - det virkede bare ikke.

Sådan nogenlunde kan man tolke de udsagn, som Nets er kommet med, efter hele Danmarks dankort fra mandag morgen og frem mod klokken 13 har været ude i alvorlige  driftsforstyrrelser.

Forstyrrelserne skyldtes en systemopdatering, hvor der blev opdaget en systemfejl, som Nets fik bugt med omkring klokken 13:00 mandag eftermiddag.

Driftsforstyrrelserne har betydet, at mange betalinger i både butikker og på nettet ikke har kunnet gennemføres i omkring tre en halv times tid.

Pressemedarbejder Ulrik Marschall oplyser til Computerworld, at Nets i forhold til den normale trafik kan se en masse afviste og manglende transaktioner fra omkring 9:30-tiden i morges og til over middag.

"Potentielt kan alle være ramte, men alle kan også muligvis få deres betalinger igennem. Så hvis en betaling ikke virker, så kan man prøve igen," forklarer Ulrik Marschall kort inden, at dankortet altså kom op at køre igen.

Anbefaling: Gå offline
Han fortæller, at Nets' systemfolk har arbejdet intenst på at få dankortet op at køre igen.

Du kan selv holde øje med dankort-statussen på Nets' hjemmeside, hvis du kigger på 'trafiklyset' oppe i højre hjørne af skærmen. 

Indtil klokken 13 mandag eftermiddag anbefalede Nets alle butikker til at gå på offline-mode, så kundernes transaktioner mellem Nets og deres bank først bliver gennemført, når der er hul igennem til Nets-systemerne igen.

Fra klokken 13 skulle betalingsssystemet dog virke korrekt igen, oplyser Nets. 

Nede igen-igen

Det er ikke første gang, at der er problemer med dankortet i år.

Tilbage i april var det populære kort helt i knæ, mens det også i januar var betalingskortet var nede i ikke mindre end 11 timer, hvilket du kan læse om her.

2013 bød også på et par dankort-nedbrud, som du kan læse om her.

Læs også: 
Det gør ondt i mit hjerte, når Dankortet fejler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere