Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Dump: Youtube.

Så vild er den digitale styrthjelm

Her er den digitale styrthjelm, der giver dig øjne i nakken og internetforbindelse, mens du blæser afsted med 1.000 kubik mellem benene.

Augmented reality rykker nu ind på et område, der ellers er forbundet med total frihed og kørsel på naturens betingelser.

Det sker i form af en digitaliseret hovedskal til motorcykel-manden. Styrthjelm-fabrikanten Skully har nemlig kombineret data fra den fysiske verden med virtuelle data.

Ved at bruge elementer som grafik, GPS-data og lyd kan du få et ekstra lag af informationer direkte på din kværn, præsenteret på en skærm, der er placeret på indersiden af hjelmens visir.

Ved at fylde den hårde skal med it-elektronik gør virksomheden det således muligt for køreren at være online, mens vedkommende er 'on the road'.

Internetforbindelsen opretholdes via en smartphone, der er koblet til hjelmen via Bluetooth.

Trafikpropper og kærestesnak

Den indbyggede skærm kan anvendes som rutevejleder helt på linje med den GPS, du allerede kender.

Displayet giver dog også en stribe andre muligheder, som gør motorcykelturen mere komfortabel.

Du kan eksempelvis blive informeret om vejrudsigten, før du drager afsted, eller blive advaret om trafikpropper i bytrafikken.

Via stemmestyring kan du vælge, hvilken musik hjelmen skal fyldes med, eller ringe til kæresten derhjemme.

Under hele forløbet kan du ligeledes se, hvad der sker bag dig via den video, som hjelmens indbyggede kamera sender til det lille display.

Funktionerne giver uden diskussion masser af muligheder for at få samtalen i gang med vennerne i motorcykelklubben, men om det gavner trafiksikkerheden, er nok lidt mere tvivlsomt.

I denne video præsenterer Skully selv mulighederne i firmaets nye produkt.

Læs også:
JJJAAA eller NNEEEJJJ? VM i fodbold indfører ny teknologi
Nu kommer en helt ny type smart ur

Verdens vildeste cykellås bygger digitalt skjold

Hvis du er både festabe og nørd - så se lige med her

Denne kaffekop (eller ølkrus) er it-folkets våde drøm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.