Den ligner en almindelig cykellås, men det er det ikke. Foto: Skylock

Verdens vildeste cykellås bygger digitalt skjold

Højteknologisk cykellås med Bluetooth, Wi-Fi, geo-alarm og solceller skal sende cykeltyvene hen, hvor pebret gror.

It-i-ting er fantastisk, når det giver mening og gør livet lettere. Det gør denne digitale cykellås, der er spækket med teknologi og har sin helt egen app til telefonen.

Danskere mellem 10 og 84 år cykler i gennemsnit 1,5 kilometer om dagen, og cykelture udgør i dag 17 procent af alle personture i landet.

I 2013 blev der ifølge Det Kriminalpræventive Råd anmeldt 61.416 stjålne cykler i Danmark. Det svarer til 170 cykeltyverier hver eneste dag.

Med andre ord er danskerne glade for deres cykel, men der bliver stjålet rigtig mange af dem.

Men en god idé og lidt fiks teknologi kan nu gøre det til en mere sikker affære at være cykelejer.

Skylock, som låsen er blevet døbt, er nemlig en cykellås forsynet med moderne teknologi, som kan bruge din iPhone som bolværk mod tyveri.

Trådløs nøgle
Du kan bruge telefonen som trådløs nøgle til at åbne låsen helt automatisk, når du kommer i nærheden af din cykel. Hvis du vil låne den til en ven, kan du give adgang til ham eller hende via den tilhørende app.

Har du glemt telefonen, er der naturligvis en touchpad på låsen.

Skylock snakker sammen med telefonen via Bluetooth eller Wi-Fi, og den har et indbygget batteri, der forsynes med strøm fra en solcelle, så den ikke skal lades op via en kontakt. Kapaciteten på en enkelt opladning opgives til at være en måned.

Inde i låsen bygges netværksteknologien op omkring Bluetooth LE (low energy) med mulighed for AES 128-bit kryptering og en Wi-Fi-antenne til TSL/SSL-krypteret overførsel. Selve håndteringen sker via en programmerbar touchpad.

Digital cykelbeskytter
Låsen byder også på et Geo-fence, der bygger en digital zone omkring cyklen. Hvis det overskrides af uvedkommende, får du en alarm på din telefon. Tyven bliver med andre ord taget, før vedkommende cykler afsted mod solnedgangen.

Og sikkerheden handler ikke kun om cyklen, men også om dig. Der er nemlig en indbygget styrtsensor, som automatisk kan registrere, om du har været ude for en ulykke - med mulighed for at ringe op til en redningstjeneste.

Skylock er kompatibel med enheder med Bluetooth 4.0 og styresystemerne iOS 7.0 eller nyere eller Android 4.3 eller 4.4. Foreløbig er der kun en app til iPhone og iPad.

Låsen kan forudbestilles til 159 dollar eller 875 kroner (plus fragt og afgifter), men du får den først tilsendt i 2015.

Vi har ikke prøvet låsen og ved derfor ikke, om den fungerer i praksis, eller om det er noget bras, men ideen om en aktiv cykellås virker fornuftig.

I demo-videoen kan du se, hvordan den virker i praksis.

Læs også:
Pimp din cykel med dette avancerede baghjul

Ny app skal finde din stjålne cykel

Cykel-app skaber trafik-vanvid

Test: Digital lås på hoveddøren - nu er mobilen min nøgleYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
SMV'er mangler stadig basal it-sikkerhed: “Der er simpelthen ikke nok økonomi i det for de store virksomheder”
Mindre sikkerhedsvirksomheder har fået øjnene op for at sælge it-sikkerhedsløsninger til SMV'er. Den etablerede branche er nemlig ikke interesseret i SMV-markedet, lyder vurderingen fra CTO hos EG.
Computerworld
Studieguide: Følg disse råd og få mest smartphone for pengene - disse fire smartphones er de bedste køb lige nu
En ny, velfungerende smartphone behøver ikke at koste alverden. Sådan får du masser af mobil til få penge.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Den danske fagbevægelse står klar til at give Amazon en varm velkomst på det danske marked. Spørgsmålet er derfor om et stærkt samarbejde mellem på den side detailbranchen og internethandlen og på den anden side fagbevægelsen vil kunne skabe et bolværk mod Amazons indtog, eller om Amazon har lært af Uber og Ryanairs fejl?
White paper
Du slipper ikke … digitaliseringen rammer også dig og din virksomhed. Men gå ikke i panik, for de fundamentale færdigheder er (næsten) de samme som altid
Hvordan slipper industrivirksomheder i alle størrelser igennem det minefelt af markedskræfter, stadig mere krævende digitale kunder, konkurrencepres og digitale forventninger? Nøglen er at begynde med det fundamentale. Mennesker, smidige processer, digitalt lederskab og tilfredse kunder. Læs dette whitepaper fra Columbus med bidrag fra eksperter og få indsigt i relevant benchmarking. 24 sider på engelsk.