Artikel top billede

Den ligner en almindelig cykellås, men det er det ikke. Foto: Skylock

Verdens vildeste cykellås bygger digitalt skjold

Højteknologisk cykellås med Bluetooth, Wi-Fi, geo-alarm og solceller skal sende cykeltyvene hen, hvor pebret gror.

It-i-ting er fantastisk, når det giver mening og gør livet lettere. Det gør denne digitale cykellås, der er spækket med teknologi og har sin helt egen app til telefonen.

Danskere mellem 10 og 84 år cykler i gennemsnit 1,5 kilometer om dagen, og cykelture udgør i dag 17 procent af alle personture i landet.

I 2013 blev der ifølge Det Kriminalpræventive Råd anmeldt 61.416 stjålne cykler i Danmark. Det svarer til 170 cykeltyverier hver eneste dag.

Med andre ord er danskerne glade for deres cykel, men der bliver stjålet rigtig mange af dem.

Men en god idé og lidt fiks teknologi kan nu gøre det til en mere sikker affære at være cykelejer.

Skylock, som låsen er blevet døbt, er nemlig en cykellås forsynet med moderne teknologi, som kan bruge din iPhone som bolværk mod tyveri.

Trådløs nøgle

Du kan bruge telefonen som trådløs nøgle til at åbne låsen helt automatisk, når du kommer i nærheden af din cykel. Hvis du vil låne den til en ven, kan du give adgang til ham eller hende via den tilhørende app.

Har du glemt telefonen, er der naturligvis en touchpad på låsen.

Skylock snakker sammen med telefonen via Bluetooth eller Wi-Fi, og den har et indbygget batteri, der forsynes med strøm fra en solcelle, så den ikke skal lades op via en kontakt. Kapaciteten på en enkelt opladning opgives til at være en måned.

Inde i låsen bygges netværksteknologien op omkring Bluetooth LE (low energy) med mulighed for AES 128-bit kryptering og en Wi-Fi-antenne til TSL/SSL-krypteret overførsel. Selve håndteringen sker via en programmerbar touchpad.

Digital cykelbeskytter

Låsen byder også på et Geo-fence, der bygger en digital zone omkring cyklen. Hvis det overskrides af uvedkommende, får du en alarm på din telefon. Tyven bliver med andre ord taget, før vedkommende cykler afsted mod solnedgangen.

Og sikkerheden handler ikke kun om cyklen, men også om dig. Der er nemlig en indbygget styrtsensor, som automatisk kan registrere, om du har været ude for en ulykke - med mulighed for at ringe op til en redningstjeneste.

Skylock er kompatibel med enheder med Bluetooth 4.0 og styresystemerne iOS 7.0 eller nyere eller Android 4.3 eller 4.4. Foreløbig er der kun en app til iPhone og iPad.

Låsen kan forudbestilles til 159 dollar eller 875 kroner (plus fragt og afgifter), men du får den først tilsendt i 2015.

Vi har ikke prøvet låsen og ved derfor ikke, om den fungerer i praksis, eller om det er noget bras, men ideen om en aktiv cykellås virker fornuftig.

I demo-videoen kan du se, hvordan den virker i praksis.

Læs også:
Pimp din cykel med dette avancerede baghjul

Ny app skal finde din stjålne cykel

Cykel-app skaber trafik-vanvid

Test: Digital lås på hoveddøren - nu er mobilen min nøgle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.