Artikel top billede

Dump: Youtube

JJJAAA eller NNEEEJJJ? VM i fodbold indfører ny teknologi

Verdensmesterskabet i fodbold, der fløjtes i gang i dag, byder på en en helt ny overvågningsteknologi - af bolden.

Et skud på mål fra den engelske fodboldspiller Frank Lampard i en kamp mod ærkerivalerne fra Tyskland i 2010 er en af de episoder, der har været med til at indføre ny teknologi i fodboldens verden.

Lampards langskud, der var over stregen, men blev underkendt af dommerne, satte pres på fodboldorganisationen FIFA for at indføre en digital overvågning af målstregen og bolden for derved at kunne afgøre, om kuglen er over stregen.

Efter en testfase har FIFA besluttet sig for, at den teknologi nu anvendes for første gang i VM-regi i det verdensmesterskab, der fløjtes i gang i dag med en kamp mellem værterne fra Brasilien og de rød og hvid-ternede fra Kroatien.

500 billeder i sekundet

Målovervågningen kaldes for Goal-line technology og består i praksis af syv kameraer i hver ende af banen, der dækker alle vinkler i de to målområder.

Kameraerne optager op til 500 billeder hvert sekund og sætter herefter de mange data sammen til en 3D-model af boldens position i forhold til målstregen.

Inden for et enkelt sekund får dommeren en indikation om, hvorvidt der er mål eller ej via et radiosignal til det ur, som dommeren bærer under kampen.

Den danske Goalref-løsning var med i FIFA's testfase, men tabte til det system, der hedder GoalControl, som er udviklet i Tyskland.

I denne video får du et indblik i, hvordan teknologien virker i praksis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere