Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Dump: Youtube

JJJAAA eller NNEEEJJJ? VM i fodbold indfører ny teknologi

Verdensmesterskabet i fodbold, der fløjtes i gang i dag, byder på en en helt ny overvågningsteknologi - af bolden.

Et skud på mål fra den engelske fodboldspiller Frank Lampard i en kamp mod ærkerivalerne fra Tyskland i 2010 er en af de episoder, der har været med til at indføre ny teknologi i fodboldens verden.

Lampards langskud, der var over stregen, men blev underkendt af dommerne, satte pres på fodboldorganisationen FIFA for at indføre en digital overvågning af målstregen og bolden for derved at kunne afgøre, om kuglen er over stregen.

Efter en testfase har FIFA besluttet sig for, at den teknologi nu anvendes for første gang i VM-regi i det verdensmesterskab, der fløjtes i gang i dag med en kamp mellem værterne fra Brasilien og de rød og hvid-ternede fra Kroatien.

500 billeder i sekundet

Målovervågningen kaldes for Goal-line technology og består i praksis af syv kameraer i hver ende af banen, der dækker alle vinkler i de to målområder.

Kameraerne optager op til 500 billeder hvert sekund og sætter herefter de mange data sammen til en 3D-model af boldens position i forhold til målstregen.

Inden for et enkelt sekund får dommeren en indikation om, hvorvidt der er mål eller ej via et radiosignal til det ur, som dommeren bærer under kampen.

Den danske Goalref-løsning var med i FIFA's testfase, men tabte til det system, der hedder GoalControl, som er udviklet i Tyskland.

I denne video får du et indblik i, hvordan teknologien virker i praksis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere