Artikel top billede

Dump: Youtube

JJJAAA eller NNEEEJJJ? VM i fodbold indfører ny teknologi

Verdensmesterskabet i fodbold, der fløjtes i gang i dag, byder på en en helt ny overvågningsteknologi - af bolden.

Et skud på mål fra den engelske fodboldspiller Frank Lampard i en kamp mod ærkerivalerne fra Tyskland i 2010 er en af de episoder, der har været med til at indføre ny teknologi i fodboldens verden.

Lampards langskud, der var over stregen, men blev underkendt af dommerne, satte pres på fodboldorganisationen FIFA for at indføre en digital overvågning af målstregen og bolden for derved at kunne afgøre, om kuglen er over stregen.

Efter en testfase har FIFA besluttet sig for, at den teknologi nu anvendes for første gang i VM-regi i det verdensmesterskab, der fløjtes i gang i dag med en kamp mellem værterne fra Brasilien og de rød og hvid-ternede fra Kroatien.

500 billeder i sekundet

Målovervågningen kaldes for Goal-line technology og består i praksis af syv kameraer i hver ende af banen, der dækker alle vinkler i de to målområder.

Kameraerne optager op til 500 billeder hvert sekund og sætter herefter de mange data sammen til en 3D-model af boldens position i forhold til målstregen.

Inden for et enkelt sekund får dommeren en indikation om, hvorvidt der er mål eller ej via et radiosignal til det ur, som dommeren bærer under kampen.

Den danske Goalref-løsning var med i FIFA's testfase, men tabte til det system, der hedder GoalControl, som er udviklet i Tyskland.

I denne video får du et indblik i, hvordan teknologien virker i praksis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere