Artikel top billede

Streaming-topchef vil kontrollere operatørers bredbånds-hastigheder

CEO for Viaplay-koncernen mener, at internet-leverandørerne er lidt for dygtige til at tale om "op til-hastigheder."

Tidligere på året skabte Netflix en del debat ved at begynde at sende beskeder direkte til nogle kunder, hvis deres internetforbindelse hakkede.

Beskeden var nemlig ganske klar; at operatørernes netværk var overbelastet.

Missionen var naturligvis at lægge pres på internetudbyderen.

Nu melder den skandinaviske pendant til Netflix, Viaplay, sig også ind i den verbale disput med operatørerne om internetforbindelsernes faktuelle kvalitet.

"Det er meget vigtigt, at de, der køber mest båndbredde, faktisk får den båndbredde," siger svenske Rikard Steiber, der er administrerende direktør i MTGx og Viaplay, til Computerworld.  

"Operatørerne har været dygtige til at sige 'op til', så vi ser på, hvilken hastighed du egentlig har," foklrarer han. 

Fortæller I det til jeres kunder, hvis de ikke får den hastighed, de har betalt for?

"Vi har ikke markedsført det endnu, men det er muligt, at vi skal gøre det, for vi ved jo præcist, hvad folk får."

"Det er vigtigt, hvis kunderne har købt 5, 10 eller 100 Mbit/s, at de så også får det. Vi er på samme side som kunderne," lyder det fra Rikard Steiber.

Læs første del af interviewet: Viaplay i kamp mod Netflix

Internetoperatøren Verizon reagerede på Netflix' advarsler til kunderne med at melde ud, at Netflix ikke kunne bevise påstanden om overbelastede netværk.

"Der er intet grundlag for det, når Netflix hævder, at problemer med afspilningen udelukkende skyldes Verizons netværk," lød det blandt andet fra Verizon.

Viaplay er er en del af Viasat og leverer blandt andet Champions League, Premier League, Superliga og Formel 1 som streaming sammen med et hav af film fra eksempelvis Fox og Warner Brothers og serier fra eksempelvis TV3 og TV3 Plus.

Streaming-leverandøren er den største kommercielle udfordrer til Netflix her i landet og har klare ambitioner om ikke at lade den amerikanske streaming-gigant løbe med alt for mange af kunderne.

Læs mere om det i første del af interviewet med Rikard Steiber her.

Læs også:

Viaplay i kamp mod Netflix: Sådan skal streaming-kunderne kapres

Netflix versus internetoperatør: Hvem er skyld i ringe kvalitet

Farvel til dyrt kabel-tv - goddag til tre næsten perfekte apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.