Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Espoo i Finland ved Nokias gamle hovedkontor.

Tidligere Nokia-chef: Sådan er det at arbejde hos Microsoft

Der var mange følelser i spil, da Microsoft hev 40 milliarder kroner op ad lommen og slugte Nokia. Nu fortæller en tidligere Nokia-chef om det nye arbejdsliv i Microsoft-koncernen.

Det var en it-nyhed af de større, da Microsoft i september sidste år meldte ud, at virksomheden ville købe Nokia for omkring 40 milliarder kroner.

For medarbejderne hos Nokia var det samtidig starten på et nyt kapitel i karrieren - og lidt af en følelsesmæssig rutchetur, da det altid har været forbundet med stor stolthed at arbejde hos den engang så mægtige mobil-producent.

"Da udmeldingen kom i september sidste år, synes jeg, at de fleste folk i mit team efter den første emotionelle reaktion virkelig greb det rationelt an," fortæller Ossi Korpela, der er General Manager hos Microsoft Devices i Skandinavien.

Det er en position magen til den, han havde hos Nokia, før den finske televirksomhed blev opkøbt af amerikanerne.

Ossi Korpela, der stadig har kontor ved Nokias gamle hovedkvarter i Espoo i Finland, fortæller, hvordan det har været at skifte arbejdsgiver.

"Jeg tror, at mange så mulighederne i, hvad der venter, når den bedste hardware-producent og den bedste software-producent går sammen og laver noget fuldstændig unikt."

Indgår i en stor koncern

Hos Nokia var det primære formål for medarbejderne at forsøge at lave de bedste telefoner - og i mange år var Nokia verdens største producent. 

Det er lidt mere komplekst hos Microsoft, fordi det nu ikke længere kun handler om at lave mobiltelefoner, men også om at tænke produkterne ind i en større sammenhæng - hvor eksempelvis Microsofts online-tjenester også spiller en rolle, og hvor smartphones kun er en lille del af de hardware-produkter, der spyttes ud på markedet. 

Men det er kun positivt, fortæller Ossi Korpela.

"Det er i høj grad det, der giver os energien, fordi det i et større billede handler rigtig meget om økosystemet. Det er noget andet, end det var for bare nogle år siden, da bare telefonen og en app blev kaldt et økosystem."

"Et økosystem er, at du har forskellige skærme, du har mobile enheder som tablets, du har cloud-tjenester til virksomheder og forbrugere og forskellige enheder lige fra Xbox til Surface. Det er det ægte økosystem," siger Ossi Korpela.

Kontrol med både hardware og software

Set fra et rent teknisk perspektiv har det også haft en stor betydning, at Microsoft nu ejer Nokias mobil-del.

Konsekvensen er nemlig, at der ikke længere udvikles hardware ét sted og software et andet sted. I stedet råder Microsoft nu over retten til at bestemme over begge dele.

"Når der kommer Windows Phone-enheder, gør det os i stand til at lave en masse innovation," lyder det fra Ossi Korpela.  

"Det er en fantastisk ting at kunne kombinere softwaren og hardware og lave gode, intelligente enheder. Det er meget motiverende," siger Microsoft-chefen med en fortid hos det gamle Nokia. 

Spørgsmålet er så, om de nye muligheder er nok til at give Windows Phone det helt store gennembrud?

Læs om Microsoft og Ossi Korpelas ambitioner senere på Computerworld.

Læs også:

Her er resterne af Nokia efter Microsoft-købet

Microsoft køber Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.