Artikel top billede

Espoo i Finland ved Nokias gamle hovedkontor.

Tidligere Nokia-chef: Sådan er det at arbejde hos Microsoft

Der var mange følelser i spil, da Microsoft hev 40 milliarder kroner op ad lommen og slugte Nokia. Nu fortæller en tidligere Nokia-chef om det nye arbejdsliv i Microsoft-koncernen.

Det var en it-nyhed af de større, da Microsoft i september sidste år meldte ud, at virksomheden ville købe Nokia for omkring 40 milliarder kroner.

For medarbejderne hos Nokia var det samtidig starten på et nyt kapitel i karrieren - og lidt af en følelsesmæssig rutchetur, da det altid har været forbundet med stor stolthed at arbejde hos den engang så mægtige mobil-producent.

"Da udmeldingen kom i september sidste år, synes jeg, at de fleste folk i mit team efter den første emotionelle reaktion virkelig greb det rationelt an," fortæller Ossi Korpela, der er General Manager hos Microsoft Devices i Skandinavien.

Det er en position magen til den, han havde hos Nokia, før den finske televirksomhed blev opkøbt af amerikanerne.

Ossi Korpela, der stadig har kontor ved Nokias gamle hovedkvarter i Espoo i Finland, fortæller, hvordan det har været at skifte arbejdsgiver.

"Jeg tror, at mange så mulighederne i, hvad der venter, når den bedste hardware-producent og den bedste software-producent går sammen og laver noget fuldstændig unikt."

Indgår i en stor koncern

Hos Nokia var det primære formål for medarbejderne at forsøge at lave de bedste telefoner - og i mange år var Nokia verdens største producent. 

Det er lidt mere komplekst hos Microsoft, fordi det nu ikke længere kun handler om at lave mobiltelefoner, men også om at tænke produkterne ind i en større sammenhæng - hvor eksempelvis Microsofts online-tjenester også spiller en rolle, og hvor smartphones kun er en lille del af de hardware-produkter, der spyttes ud på markedet. 

Men det er kun positivt, fortæller Ossi Korpela.

"Det er i høj grad det, der giver os energien, fordi det i et større billede handler rigtig meget om økosystemet. Det er noget andet, end det var for bare nogle år siden, da bare telefonen og en app blev kaldt et økosystem."

"Et økosystem er, at du har forskellige skærme, du har mobile enheder som tablets, du har cloud-tjenester til virksomheder og forbrugere og forskellige enheder lige fra Xbox til Surface. Det er det ægte økosystem," siger Ossi Korpela.

Kontrol med både hardware og software

Set fra et rent teknisk perspektiv har det også haft en stor betydning, at Microsoft nu ejer Nokias mobil-del.

Konsekvensen er nemlig, at der ikke længere udvikles hardware ét sted og software et andet sted. I stedet råder Microsoft nu over retten til at bestemme over begge dele.

"Når der kommer Windows Phone-enheder, gør det os i stand til at lave en masse innovation," lyder det fra Ossi Korpela.  

"Det er en fantastisk ting at kunne kombinere softwaren og hardware og lave gode, intelligente enheder. Det er meget motiverende," siger Microsoft-chefen med en fortid hos det gamle Nokia. 

Spørgsmålet er så, om de nye muligheder er nok til at give Windows Phone det helt store gennembrud?

Læs om Microsoft og Ossi Korpelas ambitioner senere på Computerworld.

Læs også:

Her er resterne af Nokia efter Microsoft-købet

Microsoft køber Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere