Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Apple sænker iPod-priserne efter salgs-dyk

Salget af iPods er styrtdykket over de seneste år. Det får nu Apple til at sænke prisen kraftigt i løbet af de kommende dage.

Apples iPod falder med op til 25 procent i pris på den amerikanske Apple Store.

Inden for de næste par dage vil samme prisfald ramme den danske Apple Store og autoriserede butikker.

Det skriver Apple i en pressemeddelelse.

Sammen med den faldende pris tilføjer Apple også et fem-megapixel kamera og et udvidet farveudvalg af skinnende plastik på selskabets 16 gigabyte iPod-modeller, som ellers kun har været at finde på deres større modeller.

Prisfaldet sker efter en længere årrække af faldende salg af den ellers populære MP3-afspiller.

Tidligere var iPod'en ellers en af Apples største pengemaskiner, men de nyeste salgstal fra marts 2014 viser, at salget var faldet med 51 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Apple tjente i første kvartal af 2013 461 millioner dollar (2,5 milliarder kroner), hvilket svarer til blot en procent af Apples gigantiske 45,6 milliarder dollars (249,8 milliarder kroner) indtjening samme år.

For bare tre år siden stod iPod'en for 13 procent af Apples indtjening.

Anerkender fald i salg men fastholder iPod
Analytikere har flere gange udtrykt, at Apple burde droppe iPod'en, fordi det ikke længere er en forretning med vækst.

Langt de fleste Appleforbrugere lytter nu i stedet på deres musik på deres iPhones eller iPads.

"Jeg tror, at alle her (hos Apple red.) ved, at iPod har været en faldende forretning i et godt stykke tid," forklarede CEO hos Apple, Tim Cook, i januar til Wall Street Journal.

Da iPod Touch kom på markedet var det af mange anset - også af daværende CEO Steve Jobs - som firmaets svar på det stigende salg af Netbooks, der havde store markedsandele for syv år siden.

Prisfaldet kommer i forlængelse af andre Apple-produkter, som også er faldet i pris.

Blandt andet faldt Apples iMac i USA med 15 procent, og to uger før det blev der skåret 100 dollar af prisen for en MacBook Air.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.