Artikel top billede

Apple sænker iPod-priserne efter salgs-dyk

Salget af iPods er styrtdykket over de seneste år. Det får nu Apple til at sænke prisen kraftigt i løbet af de kommende dage.

Apples iPod falder med op til 25 procent i pris på den amerikanske Apple Store.

Inden for de næste par dage vil samme prisfald ramme den danske Apple Store og autoriserede butikker.

Det skriver Apple i en pressemeddelelse.

Sammen med den faldende pris tilføjer Apple også et fem-megapixel kamera og et udvidet farveudvalg af skinnende plastik på selskabets 16 gigabyte iPod-modeller, som ellers kun har været at finde på deres større modeller.

Prisfaldet sker efter en længere årrække af faldende salg af den ellers populære MP3-afspiller.

Tidligere var iPod'en ellers en af Apples største pengemaskiner, men de nyeste salgstal fra marts 2014 viser, at salget var faldet med 51 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Apple tjente i første kvartal af 2013 461 millioner dollar (2,5 milliarder kroner), hvilket svarer til blot en procent af Apples gigantiske 45,6 milliarder dollars (249,8 milliarder kroner) indtjening samme år.

For bare tre år siden stod iPod'en for 13 procent af Apples indtjening.

Anerkender fald i salg men fastholder iPod
Analytikere har flere gange udtrykt, at Apple burde droppe iPod'en, fordi det ikke længere er en forretning med vækst.

Langt de fleste Appleforbrugere lytter nu i stedet på deres musik på deres iPhones eller iPads.

"Jeg tror, at alle her (hos Apple red.) ved, at iPod har været en faldende forretning i et godt stykke tid," forklarede CEO hos Apple, Tim Cook, i januar til Wall Street Journal.

Da iPod Touch kom på markedet var det af mange anset - også af daværende CEO Steve Jobs - som firmaets svar på det stigende salg af Netbooks, der havde store markedsandele for syv år siden.

Prisfaldet kommer i forlængelse af andre Apple-produkter, som også er faldet i pris.

Blandt andet faldt Apples iMac i USA med 15 procent, og to uger før det blev der skåret 100 dollar af prisen for en MacBook Air.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere