Artikel top billede

Microsoft strammer sikkerheden i blandt andet Outlook-tjenesten.

Microsoft strammer krypteringsskruen til to store online-tjenester

Microsoft strammer op om kryptering til firmaets online-tjenester og åbner et 'åbenhedscenter'. Det betyder mere sikre tjeneste til dig.

I kølvandet på Edward Snowdens afsløringer og hele NSA-skandalen har flere af de store it-firmaer fået øjnene op for, at brugerne kræver sikre it-tjenester.

Både Google, Facebook og Microsoft (og mange andre) får nogle solide beskyldninger om overvågning og mangel på respekt for privatlivets fred med på vejen i Glenn Greenwalds bog, der beskriver det samlede forløb i Snowden-gate.

Du kan læse Computerworlds anmeldelse her: Fed sommerlæsning: Fortællingen om verdens vildeste overvågning.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, og nu skal der andre boller på suppen.

Google har allerede iværksat et sikkerhedstiltag til Gmail og arbejder ligeledes på en krypteringsløsning.

Og nu strammer Microsoft også sikkerhedsskruen på de populære Outlook- og OneDrive-tjenester.

Ny kryptering

Opgraderingen består i, at Outlook nu udstyres med TLS-kryptering (Transport Layer Security) til både indgående og udgående post.

Derved er alle mails krypterede både mellem Microsofts e-mail-brugere og andre e-mail-tjenester, der har implementeret TSL-protokollen.

Desuden får Outlook støtte for PFS-kryptering (Perfect Forward Secrecy).

Det er en særlig kryptografisk teknik, som kan sammenlignes med et hus, der har adskilte rum, og hvor hvert rum er låst med forskellige låse.

Hvis en tyv får fat i en nøgle, er der kun ét enkelt rum, han eller hun kan komme ind i.

Der benyttes forskellige nøgler til forskellige sessioner, hvilket gør det besværligt for snushaner at kigge med.

Den teknologi bliver også implementeret i Microsofts cloud-tjeneste OneDrive, der automatisk vil anvende PFS-løsningen, når du kobler dig på skyen via onedrive.live.com eller tjenestens applikationer til mobile enheder.

Det skriver firmaet i dette blog-indlæg.

Center for åbenhed

Et andet tiltag, der skal være med til at genvinde firmaets troværdighed i forhold til at holde tæt omkring brugernes data, er åbningen af et såkaldt Transparency Center, hvilket kan oversættet til noget i retning af center for åbenhed.

Dette fremstød går ud på at regeringer, der deltager i projektet, får mulighed for at studere kildekoden til Microsofts kerneprodukter.

Hensigten med myndighedsadgang til kildekode er, at man ved selvsyn kan sikre sig, at koden ikke indeholder bagdøre eller andet snask, der kan udnyttes af tredjepart.

Det første center åbnes i Redmond, men flere skulle være på vej.

Læs også om denne mail-tjeneste, der lover dig total sikkerhed omkring dine oplysninger og din kommunikation:

Nu kommer supersikker, gratis og krypteret mail-tjeneste til dig

Læs også:
Snart har vi alle ubegrænset storage - men hvad bliver prisen?

Slut med at taste passwords hele tiden: Sådan får du fremover adgang til Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.