Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Nye tal skaber tvivl: Står Windows 8 og 8.1 i stampe?

De seneste tre måneder har ikke været specielt gode for Microsofts Windows 8 og 8.1, hvis man skal tro en ny markedsopgørelse.

Udviklingen i det seneste kvartal har ikke vildt opløftende set med Microsoft-øjne.

For selv om Windows 8.1 generelt er blevet godt modtaget, står udviklingen på markedet tilsyneladende lidt i stampe, hvis man skal tro en ny opgørelse fra statistikfirmaet Net Applications, der måler, hvilke styresystemer internetbrugerne anvender.

Net Applications seneste opgørelse for juni viser, at Windows 8 og 8.1 havde en samlet global markedsandel på 12,54 procent.

Det er faktisk en lille smule lavere end i maj, da den lød på 12,64 procent.

Nu er faldet i sig selv så lille, at man nok ikke skal hænge sig for meget i det, men det er opsigtsvækkende, at der ikke er sket den store udvikling i de seneste tre måneder.

I april hed den samlede globale markedsandel ifølge Net Applications 12,24.

Til sammenligning er Windows 7-markedsandelen faktisk steget det seneste kvartal - fra 49,27 procent i april til 50,55 procent i juni.

Windows XP er ikke overraskende faldet lidt i markedsandel, da dette styresystem - der nu ikke længere modtager support fra Microsofts side - er gået fra 26,29 procent til 25,31.

Det skal retfærdigvis siges, at Windows 8 og 8.1 er gået frem, hvis man ser på det over en længere periode.

For præcis et halvt år siden var den samlede markedsandel for Windows 8 og 8.1 på 10,56 procent mod de 12,54 procent, den nåede op på i juni - men der er altså ikke sket den store udvikling det seneste kvartal ifølge Net Applications' opgørelse.

Det siger andre opgørelser 
Lidt mere positiv ser udviklingen dog ud hos Statcounter. Her er den samlede markedsandel for Windows 8 og 8.1 gået fra 12,04 procent i april til 13 procent i juni.

Hvis den statistik er mere korrekt, har Microsoft således også mere grund til optimisme, selv om der uanset hvad ikke er tale om, at Windows 8 og 8.1 stormer afsted på markedet.

Der er dog også andre små tegn på, at særligt Windows 8.1 fører Microsofts styresystem i den rigtige retning på markedet - ikke mindst hos virksomhederne, der ellers har været noget tilbageholdende.

Men selv om virksomhederne er begyndt at interesserere sig for Windows 8.1-produkterne, betyder det ikke, at alle pludselig tager det store spring og satser fuldt ud på den nyeste version af Windows.

"I de fleste tilfælde kører virksomheder med en interesse i Windows 8.1-enheder med hybride miljøer - og tilføjer (eksempelvis) Windows 8.1-tablets til et stort Windows 7-miljø," har Forrester-rådgiver JP Gownder udtalt.

Den seneste opgørelse fra Danske Medier Research viser, at Windows 7 nu står for 31 procent af besøgene på de danske hjemmesider, mens Windows 8 og 8.1 sammenlagt står for 8,83 procent.

Læs også:

Apple-folket basker Windows-brugerne på det danske internet

Windows 8.1 på vej ind i virksomhederne - men ikke som du tror

Hjælp på vej: Bøvl med Windows-opdatering kan snart være fordi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.