Artikel top billede

Nye tal skaber tvivl: Står Windows 8 og 8.1 i stampe?

De seneste tre måneder har ikke været specielt gode for Microsofts Windows 8 og 8.1, hvis man skal tro en ny markedsopgørelse.

Udviklingen i det seneste kvartal har ikke vildt opløftende set med Microsoft-øjne.

For selv om Windows 8.1 generelt er blevet godt modtaget, står udviklingen på markedet tilsyneladende lidt i stampe, hvis man skal tro en ny opgørelse fra statistikfirmaet Net Applications, der måler, hvilke styresystemer internetbrugerne anvender.

Net Applications seneste opgørelse for juni viser, at Windows 8 og 8.1 havde en samlet global markedsandel på 12,54 procent.

Det er faktisk en lille smule lavere end i maj, da den lød på 12,64 procent.

Nu er faldet i sig selv så lille, at man nok ikke skal hænge sig for meget i det, men det er opsigtsvækkende, at der ikke er sket den store udvikling i de seneste tre måneder.

I april hed den samlede globale markedsandel ifølge Net Applications 12,24.

Til sammenligning er Windows 7-markedsandelen faktisk steget det seneste kvartal - fra 49,27 procent i april til 50,55 procent i juni.

Windows XP er ikke overraskende faldet lidt i markedsandel, da dette styresystem - der nu ikke længere modtager support fra Microsofts side - er gået fra 26,29 procent til 25,31.

Det skal retfærdigvis siges, at Windows 8 og 8.1 er gået frem, hvis man ser på det over en længere periode.

For præcis et halvt år siden var den samlede markedsandel for Windows 8 og 8.1 på 10,56 procent mod de 12,54 procent, den nåede op på i juni - men der er altså ikke sket den store udvikling det seneste kvartal ifølge Net Applications' opgørelse.

Det siger andre opgørelser 
Lidt mere positiv ser udviklingen dog ud hos Statcounter. Her er den samlede markedsandel for Windows 8 og 8.1 gået fra 12,04 procent i april til 13 procent i juni.

Hvis den statistik er mere korrekt, har Microsoft således også mere grund til optimisme, selv om der uanset hvad ikke er tale om, at Windows 8 og 8.1 stormer afsted på markedet.

Der er dog også andre små tegn på, at særligt Windows 8.1 fører Microsofts styresystem i den rigtige retning på markedet - ikke mindst hos virksomhederne, der ellers har været noget tilbageholdende.

Men selv om virksomhederne er begyndt at interesserere sig for Windows 8.1-produkterne, betyder det ikke, at alle pludselig tager det store spring og satser fuldt ud på den nyeste version af Windows.

"I de fleste tilfælde kører virksomheder med en interesse i Windows 8.1-enheder med hybride miljøer - og tilføjer (eksempelvis) Windows 8.1-tablets til et stort Windows 7-miljø," har Forrester-rådgiver JP Gownder udtalt.

Den seneste opgørelse fra Danske Medier Research viser, at Windows 7 nu står for 31 procent af besøgene på de danske hjemmesider, mens Windows 8 og 8.1 sammenlagt står for 8,83 procent.

Læs også:

Apple-folket basker Windows-brugerne på det danske internet

Windows 8.1 på vej ind i virksomhederne - men ikke som du tror

Hjælp på vej: Bøvl med Windows-opdatering kan snart være fordi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere