Artikel top billede

Nye tal skaber tvivl: Står Windows 8 og 8.1 i stampe?

De seneste tre måneder har ikke været specielt gode for Microsofts Windows 8 og 8.1, hvis man skal tro en ny markedsopgørelse.

Udviklingen i det seneste kvartal har ikke vildt opløftende set med Microsoft-øjne.

For selv om Windows 8.1 generelt er blevet godt modtaget, står udviklingen på markedet tilsyneladende lidt i stampe, hvis man skal tro en ny opgørelse fra statistikfirmaet Net Applications, der måler, hvilke styresystemer internetbrugerne anvender.

Net Applications seneste opgørelse for juni viser, at Windows 8 og 8.1 havde en samlet global markedsandel på 12,54 procent.

Det er faktisk en lille smule lavere end i maj, da den lød på 12,64 procent.

Nu er faldet i sig selv så lille, at man nok ikke skal hænge sig for meget i det, men det er opsigtsvækkende, at der ikke er sket den store udvikling i de seneste tre måneder.

I april hed den samlede globale markedsandel ifølge Net Applications 12,24.

Til sammenligning er Windows 7-markedsandelen faktisk steget det seneste kvartal - fra 49,27 procent i april til 50,55 procent i juni.

Windows XP er ikke overraskende faldet lidt i markedsandel, da dette styresystem - der nu ikke længere modtager support fra Microsofts side - er gået fra 26,29 procent til 25,31.

Det skal retfærdigvis siges, at Windows 8 og 8.1 er gået frem, hvis man ser på det over en længere periode.

For præcis et halvt år siden var den samlede markedsandel for Windows 8 og 8.1 på 10,56 procent mod de 12,54 procent, den nåede op på i juni - men der er altså ikke sket den store udvikling det seneste kvartal ifølge Net Applications' opgørelse.

Det siger andre opgørelser 
Lidt mere positiv ser udviklingen dog ud hos Statcounter. Her er den samlede markedsandel for Windows 8 og 8.1 gået fra 12,04 procent i april til 13 procent i juni.

Hvis den statistik er mere korrekt, har Microsoft således også mere grund til optimisme, selv om der uanset hvad ikke er tale om, at Windows 8 og 8.1 stormer afsted på markedet.

Der er dog også andre små tegn på, at særligt Windows 8.1 fører Microsofts styresystem i den rigtige retning på markedet - ikke mindst hos virksomhederne, der ellers har været noget tilbageholdende.

Men selv om virksomhederne er begyndt at interesserere sig for Windows 8.1-produkterne, betyder det ikke, at alle pludselig tager det store spring og satser fuldt ud på den nyeste version af Windows.

"I de fleste tilfælde kører virksomheder med en interesse i Windows 8.1-enheder med hybride miljøer - og tilføjer (eksempelvis) Windows 8.1-tablets til et stort Windows 7-miljø," har Forrester-rådgiver JP Gownder udtalt.

Den seneste opgørelse fra Danske Medier Research viser, at Windows 7 nu står for 31 procent af besøgene på de danske hjemmesider, mens Windows 8 og 8.1 sammenlagt står for 8,83 procent.

Læs også:

Apple-folket basker Windows-brugerne på det danske internet

Windows 8.1 på vej ind i virksomhederne - men ikke som du tror

Hjælp på vej: Bøvl med Windows-opdatering kan snart være fordi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere