Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Der er millioner af apps - men hvor mange bruger vi reelt?

Antallet af apps til smartphones og tablets skal tælles i millioner, men hvor mange bruger vi, når det kommer til stykket? Få svaret her.

Ejer du en smartphone eller tablet, ved du også, at der i dag er et enormt udbud af mere eller mindre interessante apps i den tilhørende app-butik.

Alt sammen er noget, som udviklere har brugt tid på at kode.

De flere end 1,2 millioner apps, der findes i henholdsvis Apples App Store og Googles Play-butik, fører til milliarder af downloads.

Men hvor mange af de tilgængelige apps, bruger vi reelt tid på efterfølgende - og hvor meget tid bruger vi på dem?

Sådan bruger vi apps

TechCrunch giver i en artikel baseret på en undersøgelse fra analysefirmaet Nielsen et interessant indblik i vores reelle brug af apps.

Selv om antallet af apps i de forskellige app-butikker bare fortsætter med at vokse og vokse, bruger vi ikke markant flere apps på månedlig basis end tidligere - heller ikke selv om tiden, vi bruger på apps, faktisk er steget betydeligt i de senere år.

Techcrunch skriver, at vi i 2011 brugte 18 timer og 18 minutter på apps i gennemsnit om måneden, og at det tidsforbrug var steget til 30 timer og 15 minutter ved udgangen af 2013.

Men hvor vi i 2011 i gennemsnit brugte 23,2 forskelllige apps om måneden, er det kun steget til 26,8 apps - og antallet af apps hænger således ikke specielt meget sammen med tidsforbruget. 

Ifølge Nielsen-analytikerne tyder det på, at der er en øvre grænse for antallet af apps, forbrugerne gider bruge tid på.

Sociale medier, spil og underholdning (herunder video) topper listen over de typer af apps, vi bruger mest tid på, skriver Techcrunch videre om Nielsen-undersøgelsen.

Vi bruger apps på en ny måde

Ikke nok med, at forbrugerne altså ikke bruger voldsomt mange flere apps i dag end for tre år siden - de apps, vi så rent faktisk anvender, tilgår vi på en anden måde end tidligere.

Det er i hvert det budskab, som Forrester-analytiker Julia Ask har i en kommentar til vores brug af apps i dag. Hun påpeger med udgangspunkt i egne erfaringer, at det er blevet sådan, at man faktisk kan få en stor del af den mobile oplevelse, uden overhovedet at åbne app'en.

Forklaringen er push-notofikationer og de forskellige platformes bud på, hvordan man får et nemt overblik over beskeder og aftaler, uden at man skal åbne den enkelte app.

"De bedste apps hjælper mig i mine simple mobile øjeblikke uden besværet med at åbne app'en," skriver Julie Ask.

"Jeg bruger Starbucks 3-4 gange om ugen, men åbner sjældent app'en. Jeg forventer, at mine adresser og telefonnumre til virksomheder findes i kort-app'en. United Airlines pusher beskeder ud til mig, når mit fly er forsinket (og underligt nok også når jeg lander)."

"De apps, jeg er mest afhængige af, tvinger mig ikke til at åbne dem for at jeg kan engagere mig i mine mobile øjeblikke," skriver hun videre med henvisning til alle de små og store situationer i hverdagen, hvor smartphonen giver os en hjælpende hånd.

Som Forrester-rådgiveren også påpeger, betyder muligheden for push-notifikationer og de forskellige platformes overbliksløsninger, at man som app-leverandør bør måle en apps succes på andre måder end bare antallet af aktive brugere - det handler i lige så høj grad om, hvordan du og din app kan indgå i brugerens mobile oplevelser.

"Apps er stadig en fantastisk måde at engagere dine kunder på. Men du skal sikre dig, at du tænker dine kunders mobile øjeblikke, og hvordan du bedst engagerer dem, i en bred sammenhæng."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.