Artikel top billede

Der er millioner af apps - men hvor mange bruger vi reelt?

Antallet af apps til smartphones og tablets skal tælles i millioner, men hvor mange bruger vi, når det kommer til stykket? Få svaret her.

Ejer du en smartphone eller tablet, ved du også, at der i dag er et enormt udbud af mere eller mindre interessante apps i den tilhørende app-butik.

Alt sammen er noget, som udviklere har brugt tid på at kode.

De flere end 1,2 millioner apps, der findes i henholdsvis Apples App Store og Googles Play-butik, fører til milliarder af downloads.

Men hvor mange af de tilgængelige apps, bruger vi reelt tid på efterfølgende - og hvor meget tid bruger vi på dem?

Sådan bruger vi apps

TechCrunch giver i en artikel baseret på en undersøgelse fra analysefirmaet Nielsen et interessant indblik i vores reelle brug af apps.

Selv om antallet af apps i de forskellige app-butikker bare fortsætter med at vokse og vokse, bruger vi ikke markant flere apps på månedlig basis end tidligere - heller ikke selv om tiden, vi bruger på apps, faktisk er steget betydeligt i de senere år.

Techcrunch skriver, at vi i 2011 brugte 18 timer og 18 minutter på apps i gennemsnit om måneden, og at det tidsforbrug var steget til 30 timer og 15 minutter ved udgangen af 2013.

Men hvor vi i 2011 i gennemsnit brugte 23,2 forskelllige apps om måneden, er det kun steget til 26,8 apps - og antallet af apps hænger således ikke specielt meget sammen med tidsforbruget. 

Ifølge Nielsen-analytikerne tyder det på, at der er en øvre grænse for antallet af apps, forbrugerne gider bruge tid på.

Sociale medier, spil og underholdning (herunder video) topper listen over de typer af apps, vi bruger mest tid på, skriver Techcrunch videre om Nielsen-undersøgelsen.

Vi bruger apps på en ny måde

Ikke nok med, at forbrugerne altså ikke bruger voldsomt mange flere apps i dag end for tre år siden - de apps, vi så rent faktisk anvender, tilgår vi på en anden måde end tidligere.

Det er i hvert det budskab, som Forrester-analytiker Julia Ask har i en kommentar til vores brug af apps i dag. Hun påpeger med udgangspunkt i egne erfaringer, at det er blevet sådan, at man faktisk kan få en stor del af den mobile oplevelse, uden overhovedet at åbne app'en.

Forklaringen er push-notofikationer og de forskellige platformes bud på, hvordan man får et nemt overblik over beskeder og aftaler, uden at man skal åbne den enkelte app.

"De bedste apps hjælper mig i mine simple mobile øjeblikke uden besværet med at åbne app'en," skriver Julie Ask.

"Jeg bruger Starbucks 3-4 gange om ugen, men åbner sjældent app'en. Jeg forventer, at mine adresser og telefonnumre til virksomheder findes i kort-app'en. United Airlines pusher beskeder ud til mig, når mit fly er forsinket (og underligt nok også når jeg lander)."

"De apps, jeg er mest afhængige af, tvinger mig ikke til at åbne dem for at jeg kan engagere mig i mine mobile øjeblikke," skriver hun videre med henvisning til alle de små og store situationer i hverdagen, hvor smartphonen giver os en hjælpende hånd.

Som Forrester-rådgiveren også påpeger, betyder muligheden for push-notifikationer og de forskellige platformes overbliksløsninger, at man som app-leverandør bør måle en apps succes på andre måder end bare antallet af aktive brugere - det handler i lige så høj grad om, hvordan du og din app kan indgå i brugerens mobile oplevelser.

"Apps er stadig en fantastisk måde at engagere dine kunder på. Men du skal sikre dig, at du tænker dine kunders mobile øjeblikke, og hvordan du bedst engagerer dem, i en bred sammenhæng."
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere