Artikel top billede

50-årige Henrik Rasmussen er fra 1. juli ny mand i spidsen for den amerikanske it-koncern Cibers danske afdeling.

Amerikansk it-firma hyrer dansk SAP-veteran

Mere end 20 års erfaring er med i bagagen, når tidligere SAP- og KMD-boss overtager ledelsen af amerikansk it-koncerns danske afdeling.

SAP-veteranen Henrik Rasmussen er pr. 1. juli ny mand i spidsen for den 135 mand store danske afdeling af den amerikanske it- og rådgivningskoncern Ciber. Her skal han bruge sin internationale erfaring til at integrere den danske del af Cibers produktportefølje i resten af den amerikanske koncern.

Den 50-årige Henrik Rasmusen var indtil september i fjor chef for KMD's afdeling for internationalt salg - et job han dog forlod i forbindelse med en større ledelsesrokade. At han først nu finder et nyt job hænger sammen med, at han har været bundet af en konkurrenceklausul, fortæller han til Computerworld.

Tidligere har Henrik Rasmussen i næsten tyve år haft forskellige chefjob i både den danske og den europæiske del af tyske SAP.

"Min opgave bliver at få Ciber i Danmark connected til det globale forretning. Jeg får dermed en større berøringsflade med internationale kunder, end jeg havde i KMD," siger Henrik Rasmussen.

Ciber-koncernens danske forretning tog for alvor fart i 2010, da den amerikanske koncern købte sig ind i konsulenthuset Segmenta, som blev stiftet af de tre iværksættere Lars Damgaard, Kjartan Kristensen og Thomas Stolborg. Med ansættelsen af ny dansk landechef vinker Ciber samtidig farvel til det trekløver.

Ud over et stærkt udbud af SAP-løsninger har Ciber i Danmark i dag også stærke kompetencer indenfor Microsoft- og Oracle-teknologier.

Siden det danske indtog i 2010 har Ciber også købt selskabet Applicon, som har specialiseret sig i løsninger inden for identity management. De forskellige produkter skal altså nu ifølge Henrik Rasmussen spille stærkere sammen med resten af koncernens forretning.

"Jeg er nok mere eksponent for, at vi får delt den viden, vi har i Danmark, på tværs i koncernen. Lige nu er Ciber i en fase, hvor vi bliver mere påvirket af vores amerikanske ejere. Det stiller også krav om en anden ledelsesprofil, uden at jeg dermed skal sige, at den ene er bedre end den anden," lyder hans vurdering.

Læs også:

Vil du købes: Disse fem ting er på de udenlandske firmaers tjekliste

Topchefer forlader KMD med omgående virkning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere