50-årige Henrik Rasmussen er fra 1. juli ny mand i spidsen for den amerikanske it-koncern Cibers danske afdeling.

Amerikansk it-firma hyrer dansk SAP-veteran

Mere end 20 års erfaring er med i bagagen, når tidligere SAP- og KMD-boss overtager ledelsen af amerikansk it-koncerns danske afdeling.

SAP-veteranen Henrik Rasmussen er pr. 1. juli ny mand i spidsen for den 135 mand store danske afdeling af den amerikanske it- og rådgivningskoncern Ciber. Her skal han bruge sin internationale erfaring til at integrere den danske del af Cibers produktportefølje i resten af den amerikanske koncern.

Den 50-årige Henrik Rasmusen var indtil september i fjor chef for KMD's afdeling for internationalt salg - et job han dog forlod i forbindelse med en større ledelsesrokade. At han først nu finder et nyt job hænger sammen med, at han har været bundet af en konkurrenceklausul, fortæller han til Computerworld.

Tidligere har Henrik Rasmussen i næsten tyve år haft forskellige chefjob i både den danske og den europæiske del af tyske SAP.

"Min opgave bliver at få Ciber i Danmark connected til det globale forretning. Jeg får dermed en større berøringsflade med internationale kunder, end jeg havde i KMD," siger Henrik Rasmussen.

Ciber-koncernens danske forretning tog for alvor fart i 2010, da den amerikanske koncern købte sig ind i konsulenthuset Segmenta, som blev stiftet af de tre iværksættere Lars Damgaard, Kjartan Kristensen og Thomas Stolborg. Med ansættelsen af ny dansk landechef vinker Ciber samtidig farvel til det trekløver.

Ud over et stærkt udbud af SAP-løsninger har Ciber i Danmark i dag også stærke kompetencer indenfor Microsoft- og Oracle-teknologier.

Siden det danske indtog i 2010 har Ciber også købt selskabet Applicon, som har specialiseret sig i løsninger inden for identity management. De forskellige produkter skal altså nu ifølge Henrik Rasmussen spille stærkere sammen med resten af koncernens forretning.

"Jeg er nok mere eksponent for, at vi får delt den viden, vi har i Danmark, på tværs i koncernen. Lige nu er Ciber i en fase, hvor vi bliver mere påvirket af vores amerikanske ejere. Det stiller også krav om en anden ledelsesprofil, uden at jeg dermed skal sige, at den ene er bedre end den anden," lyder hans vurdering.


Læs også:

Vil du købes: Disse fem ting er på de udenlandske firmaers tjekliste

Topchefer forlader KMD med omgående virkningYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.