Artikel top billede

50-årige Henrik Rasmussen er fra 1. juli ny mand i spidsen for den amerikanske it-koncern Cibers danske afdeling.

Amerikansk it-firma hyrer dansk SAP-veteran

Mere end 20 års erfaring er med i bagagen, når tidligere SAP- og KMD-boss overtager ledelsen af amerikansk it-koncerns danske afdeling.

SAP-veteranen Henrik Rasmussen er pr. 1. juli ny mand i spidsen for den 135 mand store danske afdeling af den amerikanske it- og rådgivningskoncern Ciber. Her skal han bruge sin internationale erfaring til at integrere den danske del af Cibers produktportefølje i resten af den amerikanske koncern.

Den 50-årige Henrik Rasmusen var indtil september i fjor chef for KMD's afdeling for internationalt salg - et job han dog forlod i forbindelse med en større ledelsesrokade. At han først nu finder et nyt job hænger sammen med, at han har været bundet af en konkurrenceklausul, fortæller han til Computerworld.

Tidligere har Henrik Rasmussen i næsten tyve år haft forskellige chefjob i både den danske og den europæiske del af tyske SAP.

"Min opgave bliver at få Ciber i Danmark connected til det globale forretning. Jeg får dermed en større berøringsflade med internationale kunder, end jeg havde i KMD," siger Henrik Rasmussen.

Ciber-koncernens danske forretning tog for alvor fart i 2010, da den amerikanske koncern købte sig ind i konsulenthuset Segmenta, som blev stiftet af de tre iværksættere Lars Damgaard, Kjartan Kristensen og Thomas Stolborg. Med ansættelsen af ny dansk landechef vinker Ciber samtidig farvel til det trekløver.

Ud over et stærkt udbud af SAP-løsninger har Ciber i Danmark i dag også stærke kompetencer indenfor Microsoft- og Oracle-teknologier.

Siden det danske indtog i 2010 har Ciber også købt selskabet Applicon, som har specialiseret sig i løsninger inden for identity management. De forskellige produkter skal altså nu ifølge Henrik Rasmussen spille stærkere sammen med resten af koncernens forretning.

"Jeg er nok mere eksponent for, at vi får delt den viden, vi har i Danmark, på tværs i koncernen. Lige nu er Ciber i en fase, hvor vi bliver mere påvirket af vores amerikanske ejere. Det stiller også krav om en anden ledelsesprofil, uden at jeg dermed skal sige, at den ene er bedre end den anden," lyder hans vurdering.

Læs også:

Vil du købes: Disse fem ting er på de udenlandske firmaers tjekliste

Topchefer forlader KMD med omgående virkning




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere