OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

50-årige Henrik Rasmussen er fra 1. juli ny mand i spidsen for den amerikanske it-koncern Cibers danske afdeling.

Amerikansk it-firma hyrer dansk SAP-veteran

Mere end 20 års erfaring er med i bagagen, når tidligere SAP- og KMD-boss overtager ledelsen af amerikansk it-koncerns danske afdeling.

SAP-veteranen Henrik Rasmussen er pr. 1. juli ny mand i spidsen for den 135 mand store danske afdeling af den amerikanske it- og rådgivningskoncern Ciber. Her skal han bruge sin internationale erfaring til at integrere den danske del af Cibers produktportefølje i resten af den amerikanske koncern.

Den 50-årige Henrik Rasmusen var indtil september i fjor chef for KMD's afdeling for internationalt salg - et job han dog forlod i forbindelse med en større ledelsesrokade. At han først nu finder et nyt job hænger sammen med, at han har været bundet af en konkurrenceklausul, fortæller han til Computerworld.

Tidligere har Henrik Rasmussen i næsten tyve år haft forskellige chefjob i både den danske og den europæiske del af tyske SAP.

"Min opgave bliver at få Ciber i Danmark connected til det globale forretning. Jeg får dermed en større berøringsflade med internationale kunder, end jeg havde i KMD," siger Henrik Rasmussen.

Ciber-koncernens danske forretning tog for alvor fart i 2010, da den amerikanske koncern købte sig ind i konsulenthuset Segmenta, som blev stiftet af de tre iværksættere Lars Damgaard, Kjartan Kristensen og Thomas Stolborg. Med ansættelsen af ny dansk landechef vinker Ciber samtidig farvel til det trekløver.

Ud over et stærkt udbud af SAP-løsninger har Ciber i Danmark i dag også stærke kompetencer indenfor Microsoft- og Oracle-teknologier.

Siden det danske indtog i 2010 har Ciber også købt selskabet Applicon, som har specialiseret sig i løsninger inden for identity management. De forskellige produkter skal altså nu ifølge Henrik Rasmussen spille stærkere sammen med resten af koncernens forretning.

"Jeg er nok mere eksponent for, at vi får delt den viden, vi har i Danmark, på tværs i koncernen. Lige nu er Ciber i en fase, hvor vi bliver mere påvirket af vores amerikanske ejere. Det stiller også krav om en anden ledelsesprofil, uden at jeg dermed skal sige, at den ene er bedre end den anden," lyder hans vurdering.

Læs også:

Vil du købes: Disse fem ting er på de udenlandske firmaers tjekliste

Topchefer forlader KMD med omgående virkning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere