Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Topchefer forlader KMD med omgående virkning

To af KMD's højtprofilerede topchefer forlader selskabet efter 'gensidig aftale.'

KMD siger farvel til to af sine topchefer, der begge stoppede i fredags.

Det drejer sig om direktøren for Market & Services, Henrik Rasmussen, samt KMD's outsourcing-direktør, Aksel Bjørn Møller.

KMD oplyser kortfattet, at de to direktionsmedlemmer er stoppet efter 'gensidig aftale,' men har ikke umiddelbart flere kommentarer.

Henrik Rasmussen kom til KMD i marts 2011 fra en topstilling i den tyske it-kæmpe SAP. Det kan du læse mere om her.

"Jeg blev jo ansat til at eksportere KMD's produkter, og det er ikke gået så hurtigt, som vi havde håbet på. Det er noget, som vi har haft en snak om i den seneste tid, og det er så mundet ud i denne løsning," siger Henrik Rasmussen til Computerworld.

Han understreger, at hans exit fra topstillingen i KMD er foregået i 'fuld fordragelighed."

Helt afklaret

"Jeg er helt afklaret, og der er absolut ingen hard feelings," siger han.

Samme melding kommer fra Aksel Bjørn Møller.

"Vi har drøftet, hvordan de videre planer skulle føres ud i livet, og hvordan det skulle gøres, og om det var mig, der skulle udføre dem," siger han.

"Og det har altså ført til, at jeg er fratrådt," siger han.

Aksel Bjørn Møller vil ikke gå i detaljer med drøftelserne eller med fremtiden for den afdeling, som han nu har forladt.

"Det er jo op til Lars [Monrad-Gylling, topchef i KMD, red.] at beslutte, hvordan forretningen skal føres videre i henhold til planerne," siger han.

Han fortæller, at divisionen har været gennem en 'positiv udvikling' i de fire år, hvor han har stået i spidsen.

"Vi har haft en god dialog, og jeg synes, at vi lukker samarbejdet i god ro og orden," siger han.

KMD's nye strategi

KMD fik i december sidste år nye ejere i form af kapitalfonden Advent International. Ejerskiftet førte til en tilpasning af KMD's strategi.

De nye veje, som selskabet nu vil ind på, kan du læse mere om her: KMD's nye topduo: Her satser vi på enorm vækst i de kommende år.

"Planerne gik i andre retninger, og så måtte vi jo tage en snak om, hvordan kortene skulle fordeles," siger Henrik Rasmussen, der nu betegner sig selv om 'aktivt jobsøgende.'

Et par følere

Aksel Bjørn Møller fortæller, at han allerede har modtaget et par følere angående nye jobmuligheder.

"Jeg har det helt fint. Det er jo altid lidt underligt ikke at have noget at give sig til, når man er vant til at arbejde så meget, som det kræver på dette niveau. Nu skal jeg jo bruge lidt tid på at overveje situationen," siger han.

Læs også:

KMD's nye top-duo: Her satser vi på enorm vækst i de kommende år

KMD's nye formand: Sådan vil jeg gribe opgaven an




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere