Artikel top billede

(Foto: © CHRISTOFFER REGILD /)

Efter togkaos: Banedanmark ved ikke, hvad der gik galt

En lang stribe DSB-tog holdt stille i timevis tirsdag efter et omfattende it-nedbrud i Banedanmark. Årsagen er endnu ukendt.

Banedanmark ved endnu ikke, hvad der forårsagede det omfattende it-nedbrud tirsdag formiddag - og som fik stribevis af DSB-tog til at holde stille i timevis på Sjælland.

Det oplyser teknisk direktør Søren Boysen, Banedanmark.

"Vi ved stadig ikke, præcis hvad årsagen er. Fokus lige nu har været på at få det til at køre igen," siger han.

En af mistankerne er, at et strømudfald, som skete mandag, er synderen. Men det er altså endnu ikke bekræftet.

Banedanmark arbejder i øjeblikket på at udskifte det eksisterende signalsystem for milliarder af kroner, så det bliver digitalt:

"Vi har jo rigtig mange fejl relateret til signalsystemet. Men det er ikke det, der har fejlet her," siger Søren Boysen.

Problemerne begyndte ved 9-tiden og førte hurtigt til aflysninger og forsinkelser, da togene begyndte at holde stille. Skilte og højttalere på stationerne virkede heller ikke. 

"Der er fejl på signalerne i hele Østdanmark, da der er tekniske fejl i systemerne. Det betyder forsinkelser, og desuden er der fejl på skilte og højttalere," lød det tidligere på dagen fra DSB, som måtte betjene alle stationer manuelt.

Kort før klokken 11 meddelte DSB, at togtrafikken ventes at være normal igen fra omkring klokken 14.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere