Artikel top billede

(Foto: © CHRISTOFFER REGILD /)

DSB ramt af it-fejl - tog holdt stille på Sjælland

Opdateret: Togene er begyndt at køre igen, efter at de i flere timer tirsdag formiddag måtte holde stille på grund af et omfattende it-nedbrud.

Banedanmark havde tirsdag formiddag store problemer med sine it-systemer. Problemerne blev løst ved 11-tiden, og togene er derfor begyndt at køre igen.

Årsagen er ikke klarlagt, men den er muligvis en følge af et strømudfald.

I flere timer kunne DSB-togene ikke køre og holdt derfor stille på det meste af Sjælland.

Nedbruddet skabte store problemer for togtrafikken, også i resten af Danmark, og al trafik blev i løbet af formiddagen afviklet "med store forsinkelser", skriver Jyllands-Posten.

"Der er fejl på signalerne i hele Østdanmark, da der er tekniske fejl i systemerne. Det betyder forsinkelser, og desuden er der fejl på skilte og højttalere," lød det tidligere på dagen fra DSB, som måtte betjene alle stationer manuelt.

DSB venter, at togtrafikken er normal igen fra omkring klokken 14.

Det er Banedanmark, som har ansvaret for signalerne på spornettet.

"Vi har endnu ikke helt lokaliseret årsagen til fejlen, men vi har en formodning om, at den er koblet til et strømudfald, som vi oplevede i går, hvor der også var nogle problemer. Vi arbejder alt, hvad vi kan, på at finde fejlen," udtalte teknisk direktør Søren Boysen, Banedanmark, ved 10-tiden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere