Artikel top billede

DSB ramt af it-fejl - tog holdt stille på Sjælland

Opdateret: Togene er begyndt at køre igen, efter at de i flere timer tirsdag formiddag måtte holde stille på grund af et omfattende it-nedbrud.

Banedanmark havde tirsdag formiddag store problemer med sine it-systemer. Problemerne blev løst ved 11-tiden, og togene er derfor begyndt at køre igen.

Årsagen er ikke klarlagt, men den er muligvis en følge af et strømudfald.

I flere timer kunne DSB-togene ikke køre og holdt derfor stille på det meste af Sjælland.

Nedbruddet skabte store problemer for togtrafikken, også i resten af Danmark, og al trafik blev i løbet af formiddagen afviklet "med store forsinkelser", skriver Jyllands-Posten.

"Der er fejl på signalerne i hele Østdanmark, da der er tekniske fejl i systemerne. Det betyder forsinkelser, og desuden er der fejl på skilte og højttalere," lød det tidligere på dagen fra DSB, som måtte betjene alle stationer manuelt.

DSB venter, at togtrafikken er normal igen fra omkring klokken 14.

Det er Banedanmark, som har ansvaret for signalerne på spornettet.

"Vi har endnu ikke helt lokaliseret årsagen til fejlen, men vi har en formodning om, at den er koblet til et strømudfald, som vi oplevede i går, hvor der også var nogle problemer. Vi arbejder alt, hvad vi kan, på at finde fejlen," udtalte teknisk direktør Søren Boysen, Banedanmark, ved 10-tiden.
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

ETL Developer/Architect

Bonnier Publications A/S

Full Stack Webudvikler

Capgemini Danmark A/S

Senior Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere