Artikel top billede

IBM poster milliarder i forskning: Vil genopfinde computeren

De næste generationer af computere bruger formentlig andre materialer end silicium.

IBM vil med en milliard-investering genopfinde computeren og erstatte silicium med nye materialer til at bygge chips af. Selskabet vil investere tre milliarder dollar (omkring 17 milliarder danske kroner) i løbet af de næste fem år, og det store investeringsprogram kan muligvis bane vejen for kognitive computere, som efterligner hjernens måde at arbejde på.

"Den grundlæggende computer-arkitektur har været uændret siden 1940'erne. Og med de udfordringer, vi har i dag, mener vi, at det er på tide at lede efter nye former for computere," siger forskningsdirektør Supratik Guha, IBM Research.

En af udfordringerne er, at muligheden for at skrumpe silicium-chips er ved at nå sin grænse. IBM ser blandt andet på kulstof og andre materialer til at erstatte silicium og vil forsøge at udvikle chips,der kan skaleres helt ned til atomart niveau.

Meddelelsen kommer en måned efter at HP oplyste, at selskabet arbejder på at nytænke det grundlæggende computer-design.

Et af målene for IBM's forskningsindsats er at udvikle byggesten til systemer, som kan behandle store datamængder men bruger mindre strøm, siger vicedirektør Tom Rosamilia, IBM.

Sådanne computere vil kunne gavne områder som kræftforskning, vejrudsigter og mere intelligente cloud-tjenester.

"Vi har på andre tidspunkter i historien oplevet spring fra én teknologi til en anden. Hvis vi ikke begynder at udvikle teknologierne nu, vil ingen gøre det," siger Tom Rosamilia.

De første resultater af forskningen vil formentlig finde vej til high-performance computere, men vil også på et tidspunkt blive anvendt i bærbare og stationære pc'er, forventer IBM.

Læs også:

Superprojekt: HP vil genopfinde computeren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere