Artikel top billede

IBM poster milliarder i forskning: Vil genopfinde computeren

De næste generationer af computere bruger formentlig andre materialer end silicium.

IBM vil med en milliard-investering genopfinde computeren og erstatte silicium med nye materialer til at bygge chips af. Selskabet vil investere tre milliarder dollar (omkring 17 milliarder danske kroner) i løbet af de næste fem år, og det store investeringsprogram kan muligvis bane vejen for kognitive computere, som efterligner hjernens måde at arbejde på.

"Den grundlæggende computer-arkitektur har været uændret siden 1940'erne. Og med de udfordringer, vi har i dag, mener vi, at det er på tide at lede efter nye former for computere," siger forskningsdirektør Supratik Guha, IBM Research.

En af udfordringerne er, at muligheden for at skrumpe silicium-chips er ved at nå sin grænse. IBM ser blandt andet på kulstof og andre materialer til at erstatte silicium og vil forsøge at udvikle chips,der kan skaleres helt ned til atomart niveau.

Meddelelsen kommer en måned efter at HP oplyste, at selskabet arbejder på at nytænke det grundlæggende computer-design.

Et af målene for IBM's forskningsindsats er at udvikle byggesten til systemer, som kan behandle store datamængder men bruger mindre strøm, siger vicedirektør Tom Rosamilia, IBM.

Sådanne computere vil kunne gavne områder som kræftforskning, vejrudsigter og mere intelligente cloud-tjenester.

"Vi har på andre tidspunkter i historien oplevet spring fra én teknologi til en anden. Hvis vi ikke begynder at udvikle teknologierne nu, vil ingen gøre det," siger Tom Rosamilia.

De første resultater af forskningen vil formentlig finde vej til high-performance computere, men vil også på et tidspunkt blive anvendt i bærbare og stationære pc'er, forventer IBM.

Læs også:

Superprojekt: HP vil genopfinde computeren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere