Superprojekt: HP vil genopfinde computeren

Forestil dig en mobiltelefon med plads til 100 TB. HP arbejder på ambitiøst projekt: En helt ny computer-arkitektur, som dramatisk kan ændre både servere og mobile enheder.

HP har sparket gang i et ambitiøst projekt, hvis mål at genopfinde den grundlægge arkitektur i computere. Servere er tilsyneladende det primære mål, men HP arbejder også på en Android-version, som vil kunne føre til smartphones med 100 TB lagerplads. Det er mere end 1.000 gange den lagerplads, en iPhone 5S har i dag.

Den nye arkitektur, kaldet "The Machine", er baseret på en ny type hukommelse - memristors - og en ny teknologi, som bruger lysledere til at flytte data rundt. Det skriver Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

Det er stadig et forskningsprojekt i HP's laboratorier, og det er ikke sikkert, at The Machine nogensinde kommer ud af laboratoriet. Men HP har kastet mange ressourcer i projektet - op imod tre fjerdedele af selskabets forskere arbejder tilsyneladende på det. Estimatet lyder på, at projektet kan være klar til præsentation om måske tre år.

HP mener, at den nuværende computer-arkitektur - som vi bruger i smartphones, pc'er og næsten alle andre typer computere - ikke kan holde trit med det ekspanderende behov for databehandling og lagring. 

Så for to år siden gik selskabet i gang med at genoverveje computer-arkitekturen helt fra bunden. Det fortalte selskabets CTO, Martin Fink, på en HP-konference i Las Vegas.

Et centralt mål for maskinen er at erstatte de forskellige lagringsteknologier, som bruges i dag, med en enkelt "universel hukommelse", som består af memristors. Det er en ny type hukommelse, som stadig er på forskningsstadiet og bruger ioner i stedet for elektroner.

"I dag flytter alle vores enheder - fra telefon til supercomputer - konstant oplysninger mellem tre lag af hukommelse: hvad der er brug lige nu (SRAM), hvad der vil være behov for meget snart (DRAM) og hvad der kan være behov for senere (opbevaring)," siger Martin Fink.

"Memristors vil være hurtige og billige nok til at spille både 'snart" og "senere" roller på én gang," sagde HP-chefen. Og han tilføjede:

"Vi ønsker at du skal være i stand til at gemme hele dit liv, 100 terabytes, på din smartphone."

HP vil også designe nye applikationsspecifikke processorer til den nye arkitektur. De skal ved hjælp af lys kunne flytte data rundt med op til 6 TB pr. sekund. Der bliver også behov for nye operativsystemer. HP opbygger et operativsystem fra bunden, men vil også udvikle versioner baseret på Linux og Android.

Læs også:

Arh, hvad? Har en computer virkelig bestået Turing-testen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.